Školarci Slobodne aktivnosti 25. lipnja 2017.

Recenzija: Film koji vlada kino dvoranama ipak nije za djecu

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Ponukani roditeljima koji vode djecu vrtićke dobi gledati “Wonder Woman“, želimo upozoriti o kakvom filmu se radi. Wonder Woman je princeza Amazonki koja napusti svoj rajski otok u želji da spriječi ljudsku patnju u Prvom svjetskom ratu. Svojim vrlinama odmaknula se od stereotipa i poslala poruku djevojkama diljem svijeta da žena ne mora biti samo dodatak za pokazivanje. Unatoč plemenitoj namjeri, film je ipak namijenjen starijima.

Petogodišnjacima ne trebaju prizori ubojstava otrovnim plinom, samoubojstva tabletom cijanida, smaknuća hicem u glavu! Također, Wonder Woman ubija bez ikakvog žaljenja, čije razloge odrasli mogu razumjeti ali djeca još ne. Kod njih nasilje stvara osjećaja straha i anksioznosti, uspostavlja obrazac nasilnog ponašanja, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg. U filmu posljedice nasilja nikada nisu toliko strašne (krvi skoro da nema) i zahvaljujući njemu junakinja postiže što želi.

Možda te zanima... Zvijezda filma 'Wonder Woman' skrivala je drugu trudnoću Roditelji

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Film se odmaknuo od stereotipa prikazivanja žene i time daje divnu poruku svim generacijama, a u njemu će mame naći dosta ženstvenih, a tate macho elemenata zahvaljujući dobrom spoju drame, humora i akcije.

Nasilje: Budući se radi o filmu o Prvom svjetskom ratu, nasilja ima na pretek: ubija se otrovnim plinom, tabletom cijanida, strijelama, mačevima, puškama…

Zastrašujući prizori: Film je sterilizirano nasilan (uglavnom se ne vidi krv), a za djecu zastrašujućih prizora ima podosta – u jednom trenutku njemački časnik mrtvo hladno pištoljem puca kolegi u glavu!

Rječnik: Nema vulgarnog rječnika.

Seks: Priča se o tjelesnim užicima, a u jednoj sceni glavni muški lik je gol, ali genitalije se ne vide jer ih prekriva rukom.

Tempo: Dinamičan, pogotovo u akcijskim prizorima.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.