Vrtić Igre za djecu 12. ožujka 2014.

Djeca surfaju Internetom već s četiri godine

HT
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi doticaj s Internetom djeca najčešće imaju u dobi između 4 i 6 godina, a u dobi od 6 do 9 godina svakodnevno koriste Internet za igranje igrica i gledanje video sadržaja. Najveća su im prijetnja fotografije neprikladnog sadržaja

Koliko ste puta ovaj tjedan čuli "Moja mala zna sama naći svoje crtiće na YouTubeu" ili "Moj klinac je uspio kupiti dodatne bonove za svoju igru na tabletu jer sam ostavio upisan broj kreditne kartice" pa čak i "Ja uopće ne kužim to što on radi na Internetu, ali je miran i to mi je dovoljno". Jeste li svjesni da vaš mališan u svega par radoznalih klikova i u trenutku vaše nepažnje može otvoriti stranice s neprikladnim sadržajem?

Kada djeca počnu koristiti Internet?

Prema istraživanju koje je u lipnju 2013. proveo Hrvatski Telekom u suradnji s GFK, djeca u Hrvatskoj prvi doticaj s Internetom imaju u dobi između 4 i 6 godina, u pratnji roditelja putem stolnog računala, dok djeca od 6 do 9 godina svakodnevno koriste Internet za igranje igrica i gledanje video sadržaja.

Najveća su im prijetnja fotografije neprikladnog sadržaja.

Riješite se brige s Roditeljskom zaštitom

Ako se brinete za sigurnost svojeg mališana na internetu, usluge Roditeljske zaštite Hrvatskog Telekoma mogu onemogućiti pristup neprikladnim stranicama, spriječiti skidanje zadanih tipova datoteka pa čak i ograničiti mogućnost primanja i slanja poziva na njihovom telefonu prema određenim brojevima.

Sve postavke napravite sami, u svega par minuta, putem osobnog portala Moj Telekom.

Provjerite svoje znanje o korištenju interneta kod djece te naučite kako najbolje zaštititi svoje dijete od neželjenih online opasnosti putem zabavne interaktivne prezentacije koja se nalazi na sljedećem linku: https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne-usluge/usluge/roditeljska-zastita/brosura

Saznajte više o roditeljskoj zaštiti mališana od neprikladnih sadržaja, poziva i sms-ova na mobitelu ili računalu!

Pročitajte i druge članke u specijalu 'Djeca na internetu'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.