Vrtić Igre za djecu 23. prosinca 2017.

Preporuke za blagdane: Najbolji filmovi za uživanje cijele obitelji

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako nisu svi božićne tematike, ovi animirani i igrani filmovi nose divne poruke koje su savršene za ovo blagdanske vrijeme s obitelji i školske praznike

Ovo su filmovi koji su za cijelu obitelj i sve generacije će moći u njima uživati. Iako nisu svi božićne tematike, nose divne poruke koje su savršene za ovo blagdanske vrijeme. Kroz filmove poput navedenih, djeca doživljavaju svijet kroz tuđe oči, te razvijaju empatiju prema drugima. Oko njih se obitelji okupljaju, zajedno gledaju, komentiraju i prepričavaju. Članovi obitelji dijele iskustva i na taj način pomažu djeci da bolje razumiju kako funkcionira svijet oko njih. Uostalom zar nema ljepšeg nego se sklupčati uz roditelje, odnosno djecu i gledati neki film. Iako se često ne možemo sjetiti o kojem se filmu točno radi, ostaje nam lijepa uspomena i onaj dobar osjećaj. 

televizija Možda te zanima... 10 savjeta za gledanje televizije s djecom Vrtić

Animirani filmovi

Dječaci su jedva dočekali ”Aute 3”, a i djevojčice su došle na svoje – glavnu ulogu ima i trenerica Klara Ramirez koja im šalje poruku o ustrajnosti i mogućnosti ostvarenja snova. Film progovara i o starenju, životnoj svrsi, prijateljstvu, sazrijevanju… plemenitim porukama koje lako mogu dodirnuti srca djece i roditelja.

Osim Auta 3, za mališane i roditelje prava poslastica je film “Štrumpfovi: Skriveno selo“. Štrumpfovi uz pomoć tajanstvene karte kreću u potragu za skrivenim selom, koja se pretvara u avanturu koja će dobro nasmijati cijelu obitelj, te djecu poučiti važnim vrijednostima.

Baš kao i Vaiana, odnosno film o neustrašivoj djevojčici koja čini sve što je u njezinoj moći kako bi spasila svoj otok. Uz duhovite doskočice djeca će naučiti i ponešto o važnosti očuvanja prirode, a i roditelji će se dobro nasmijati trapavoj kokici.

obitelj, crtići, televizija Možda te zanima... Pet kultnih crtića koje morate pokazati svojoj djeci Vrtić

Sličnom temom se bavi i film Mali Bigfoot koji progovara o nebrizi prema prirodi i životinjama, te, donosi lijepu priču o odnosu tate i sina.

Polar Express je pravi božićni film o dječaku koji kreće na put s čarobnim vlakom do Sjevernog pola kako bi otkrio tajnu o Djedu Mrazu, ali i shvatio da život nosi razna divna čudesa za one koji barem malo sačuvaju ono dječje u sebi.

Arthur Christmas je zabavna priča o pomalo smotanom dječaku koji uvijek upada u nevolje. Kroz film se na zabavan način za velike i male govori o važnosti prijatelja i obitelji, te da treba vjerovati u sebe i biti uporan u svojim naumima. 

Igrani filmovi

Film Čudo u 34-oj ulici je divna priča o dječjoj mašti koja može stvoriti predivne svjetove i likove, te da nam je svima potrebno vjerovati u nešto. Kroz film se protežu i teme poput važnosti povjerenja, te zauzimanja za ono u što vjeruješ.

dijete božić Možda te zanima... Kako s najmlađima slaviti blagdane? Vrtić

I film Santa Clause govori o mašti i koliko je važna za odrasle. Kroz šaljive zgode glavnog lika ona postaje stvarnost, te kroz svoju novu ulogu kao Djeda Mraza, glavni junak ovog filma shvaća da ponekad trebamo zaviriti u dijete u sebi kako bi shvatili što nam je najvažnije u životu.

Film Elf je još jedan zgodan obiteljski film koji na zabavan i šaljiv način progovara o važnosti obitelji, te utjecaju očeva na djecu.

Kovrčava Sue je klasik koji se ne smije izostaviti u ovo blagdansko vrijeme. Kroz toplu priču o djevojčici i njezinom ocu djeca imaju priliku saznati o važnosti pomaganja drugima, o roditeljskoj ljubavi, te dobroti.

televizija Možda te zanima... Top pet crtića za najmlađe Vrtić

Film Čudo pak je divna priča o tome kako se dječak suočava s nerazumnom okolinom, koliko je važno imati potporu obitelji, o različitostima, te vjerovanju u sebe i onda kad drugi sumnjaju.

Free Willy je divna priča o prijateljstvu između dječaka i kita ubojice. Oboje ostavljeni i prepušteni sami sebi, sklapaju predivno prijateljstvo koje pomaže dječaku da prebrodi teškoće, da prihvati odgovornost za svoje postupke i postane bolja osoba.

Hugo je divna priča o dječaku koji je ostao bez roditelja, ali zahvaljujući pomoći drugih on i dalje živi kao bezbrižno dijete koje svako malo uplovi u svijet mašte. 

Paddington je film koji će oduševiti mališane sa zgodama i nezgodama velikog plišanog mede. Ovo je jedan pravi obiteljski film koji na šaljiv i veseo način govori o važnosti obitelji i pomaganju drugima. 

kino Možda te zanima... Kada je vrijeme za prvi kino-izlazak? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.