Roditelji Zanimljivosti 21. travnja 2024.

12 svađa koje je svaki par s djecom prošao bar jednom

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Imati kvalitetan i dobar odnos s partnerom ponekad zna biti težak posao. Ako k tome dodate djecu, stvari mogu biti poprilično komplicirane

Od svađanja oko toga čiji je red da se ustane usred noći do toga koliko često morate posjetiti rodbinu, ovdje je 12 najčešćih svađa koje svaki par s djecom ima barem jednom u životu:

1. Gdje provesti praznike

Vi želite ići negdje gdje je sunčano i toplo, a vaš partner želi na kampiranje u prirodi, što znači da se nalazite u slijepoj ulici sve dok jedan od vas ne popusti, ali duboko u sebi znate da to nećete biti vi.

2. Čiji je red da se ustane tijekom noći

Svim roditeljima s bebom ili malim djetetom je ova situacija dobro poznata. I iako znate da je red na vašem partneru, on se prilično uvjerljivo pretvara da spava. Ali, isto tako znate da neće to tako lako proći.

Možda te zanima... Muškarci stvarno ne čuju plač bebe po noći ili glume? Roditelji

3. Koliko često provodite vrijeme s prijateljima

Možda se vašem partneru zaredalo par večeri druženja sa svojim prijateljima. Ili su se vama zaredali rođendani, proslave i slično. Ako imate ovu svađu, vrijeme je da rezervirate nekoga da vam pričuva djecu sljedeći vikend i zajedno izađete iz kuće.

4. Tko je probudio bebu

beba plače kolike grčevi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

20.00 je sati. Konačno ste uspavali bebu, a onda ju glasna buka probudi. Vaš partner je uvjeren da je to zato jer ste uključili televiziju, a vi ste uvjereni da je to zato jer je on glasno zalupio vrata ormarića u potrazi za grickalicama. U svakom slučaju, dovoljno je da se pokrene rat dok jedno od vas ponovno uspavljuje bebu i mrmlja nezadovoljno sebi u bradu. 

5. Smjerovi, prečice i putokazi na putovanjima automobilom

Zapravo, ovu ste svađu sigurno prošli par puta i prije nego što ste postali roditelji. Vi želite slijediti navigaciju, a vaš partner je uvjeren da zna odličnu prečicu. Svađe u automobilima znaju putovanja pretvoriti u pakao. Ako k tome dodamo i dijete na stražnjem sjedalu koje stalno ispituje jeste li stigli, cijela situacija je još malo stresnija. 

6. Čiji je red da promijeni pelene

Niti ne želite računati koliko ste pelena promijenili u usporedbi s vašim partnerom. Ali, definitivno je vrijeme da nadoknadi sve te prljave pelene.

par svađa Možda te zanima... Anketa: Oko čega se najčešće svađate otkad imate dijete? Roditelji

7. Tko je umorniji

Već znate odgovor na ovo pitanje: vi. No, to ne sprječava vašeg partnera da tvrdi kako je umorniji od vas. Unatoč tome što se vi najčešće dižete tijekom noći i unatoč tome što uspješno žonglirate sve obaveze, poslovne, obiteljske i one između njih. Ne samo da ste umorniji, vi zaslužujete medalju!

Možda te zanima... Tko manje spava i još 5 tipičnih svađa novopečenih roditelja Roditelji

8. Ostavljena podignuta zahodska daska - opet

Ne samo da je jako, jako iritirajuće, već je i vaše dijete primijetilo ovu naviku. Što znači da ako imate sina, uskoro će i on početi kopirati tatu i ne spuštati zahodsku dasku. Žene koje prolaze kroz ovu svađu sanjaju o tome da jednog dana imaju svoju, žensku kupaonicu.

9. Vaš seksualni život

par, krevet | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Seks, i koliko ga često imate ili nemate, vjerojatno je posljednja stvar oko koje se oboje želite svađati. Ali, s vremena na vrijeme, i ova tema bude na tapeti parova s djecom.

par veza muškarac žena Možda te zanima... 5 savjeta za odnos s partnerom nakon dolaska bebe Beba

10. Čiji je red za pranje rublja

Da biste imali ovakvu svađu, u vašoj obitelji ne postoji podjela kućanskih poslova na muške i ženske. Što znači da, ako vi češće perete rublje i peglate, ovo je jedna od svađa koja se pojavljuje, posebno kada je hrpa rublja poveća.

11. Kako treba disciplinirati dijete

Bez obzira što vaše dijete učinilo, nekako uvijek uspijete biti 'onaj stroži roditelj' i to vam ide na živce, često.

12. Koliko često treba posjećivati rodbinu

Za vas je možda dovoljno par puta godišnje, a za vašeg partnera i par puta mjesečno. Ili puno češće posjećujete njegove roditelje, a rjeđe vaše i onda opet nije idealna situacija. Svađe oko rodbine su često prisutne kod parova s djecom, pogotovo kad imate različit pogled na ovakva druženja.

Obiteljsko okupljanje Možda te zanima... 6 savjeta kako preživjeti obiteljska okupljanja Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.