Roditelji Sretna mama 20. travnja 2016.

Kako osvježiti seksualni život u dugoj vezi?

par, seks
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Seksualni život ne prestaje nakon što postanete roditelji, ali svakom paru u dugoj vezi ponekad je potrebno nekoliko savjeta kako osvježiti intimnost

Jeste li znali da se seksualni život poboljšava nakon rođenja djeteta? Naime, jedno britansko istraživanje u kojem je anketirano 1118 parova roditelja otkrilo je da dok novi roditelji u prosjeku čekaju 58 dana nakon poroda do ponovnog seksa, nevjerojatnih 94 posto tvrde da su zadovoljni svojim seksualnim životom nakon dolaska djeteta. 

Seks nakon rođenja djeteta bolji je nego prije!

57 posto kaže da dijete zapravo poboljšava seksualni život. Gotovo trećina kaže da je seks češći nego prije rođenja djeteta, a četiri od pet anketiranih kažu da su više usredotočeni na kvalitetu nego količinu seksualnih odnosa.

10 prilika za seks kad ste roditelj

No iako seksualni život ne prestaje nakon što postanete roditelji, svakom paru u dugoj vezi ponekad je potrebno nekoliko savjeta kako osvježiti intimnost

Amara Charles, stručnjakinja na području intimnih i seksualnih odnosa te autorica bestsellera "The Sexual Practices of Quodoushka", "Sexual Agreements" i "Aching to Open", predlaže kako osvježiti spolni život u dugim vezama.

"Jedan od mojih omiljenih prijedloga jest da savjetujem ljubavnicima da igraju različite uloge. Mi kao ljubavnici imamo različite osobnosti. Možemo pred sebe staviti izazove i pokušati nešto novo. Nekad smo sramežljivi i povučeni, nekad vrlo strastveni i otvoreni. U svakom slučaju, raznolikost je poželjna. Nije dobro uvijek ponavljati iste radnje. Primjerice, igrajte igru da vas partner obožava na jedan dan i odnosi se prema vama kao prema kraljici i ispunjava sve vaše želje. Za ženu je bitno da se osjeća sigurnom, da zna da je kraljica u njegovu životu. Ili se vi i partner pretvarajte da ste tinejdžeri koji su se tek upoznali, smijte se zajedno", savjetuje i objašnjava što je važno za sretan i zadovoljavajući partnerski odnos.

"Najvažnije je usporiti, uzeti dovoljno vremena, otkriti što vaš partner zaista želi kad ste zajedno. Iznimno je važno da komunicirate tijekom vođenja ljubavi, da kažete 'o da ovo je zaista lijepo, godi mi'. Za uspješne intimne odnose važno je i da zahvalite partneru, da kažete da je bilo lijepo, hvala ti što si ovaj trenutak podijelio sa mnom, da se gledate u oči i nakon vođenja ljubavi ostanete jedno vrijeme fizički blizu", savjetuje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.