Roditelji Baka i djed 21. rujna 2022.

Draga svekrvo, hvala ti što si odgojila divnog muškarca

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama, supruga i snaha Jacqui Tapp objavila je dirljivo pismo svojoj svekrvi. Odlučila je ponovno zahvaliti svekrvi što je odgojila tako divnog muškarca, njezinog muža

Mojoj divnoj svekrvi, 

rekla sam vam to i prije i ponovit ću opet: stvarno mislim da sam sretna jer ste baš vi moja svekrva. Smatram se sretnicom jer sam se zaljubila u muškarca koji je došao iz obitelji pune ljubavi - zbog čega sam ja sada blagoslovljena jer je nazivam svojom. 

Svaki dan se zahvalim zbog toga i podrške koju svakodnevno dajete našoj obitelji.

Zahvalna sam na vašem ukusu kada birate odjeću za našeg mališana koji izgleda kao mali kul tinejdžer.

Zahvalna sam na našim intimnim razgovorima u kojima uživamo kad nas iznenada posjetite, a dečki zaspe prije nas. (Razlike u spavanju među spolovima stvarno postoje, ali ne poznaju godine!).

Možda te zanima... Iz svekrvine perspektive: Kako biti dobra snaha? Roditelji

Postoji još jedna velika stvar na kojoj trebam biti zahvalna jer je to promijenilo tijek mog života: moram vam zahvaliti na tome kako ste odgojili svog sina. 

Do trenutka kada su se naši životi sudarili već je bio samostalan, (uglavnom) odgovoran mladić - brzo sam se zaljubila. Mislim da je stara poslovica istinita: možeš odrediti kakav je netko čovjek prema tome kakav je prema svojoj mami; uvijek sam znala da je vaš sin prema vama pokazivao najveće poštovanje.  

Djeca su blagoslov, ali na kraju ostajemo muž i ja

Znam to iz starih obiteljskih snimki, fotografija iz djetinjstva i po onom što on govori, da ste uvijek imali posebnu vezu. Vjerujem da ga je to oblikovalo u čovjeka kakav je danas. 

Hvala vam što ste ga voljeli, vjerovali u njega i postavili temelje na kojima je izgradio sebe.

Možda te zanima... 7 razloga zašto muža volim još više otkad je postao tata Roditelji

Hvala vam što ste podigli sina koji misli, živi i voli s otvorenim srcem. Njegovo jednostavno prihvaćanje mene, pomoglo mi je da duboko razumijem sebe i da se poštujem.

Hvala vam što ste odgojili sina koji je neovisan, odgovoran i organiziran. Naučio me ponešto o produktivnosti i fokusu u našim zajedničkim godinama. Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put vidjela njegov momački stan; bila sam zadivljena koliko je sve bilo uredno i čisto, način na koji je poštovao prostor govorio je o tome kako je odgojen. 

Hvala vam što ste odgojili sina koji je na vijest o "iznenadnoj" trudnoći reagirao snagom i milošću. Čovjek koji me držao dok sam plakala, zapanjen kad sam i ja bila iznenađena, uvjerio me kad su se pojavile dvije ružičaste linije. Muškarac koji je bez trenutka oklijevanja rekao da je to najveća stvar koja nam se mogla dogoditi. Muškarac koji mi je pokazao nevjerojatnu snagu u trenucima kada sam ju najviše trebala.

Muževi ženama izazivaju veći stres nego djeca?

Hvala vam što ste odgojili sina koji je krenuo naprijed sa mnom u trudnoću i roditeljstvo bez da je ikada pogledao unatrag.

Muškarac koji je gledao dokumentarce o porođaju i sa mnom vodio intervjue s doulama. 

Muškarac koji je tolerirao odlomke iz knjiga Ine May i shvatio trudnički tečaj jednako ozbiljno kao i ja. 

Hvala vam što ste podigli čovjeka koji je stajao pored mene, napravio prostor za mene i pomagao mi da dovedem našeg sina u svijet.

Hvala vam što ste podigli neku čovjeka kojeg nije bilo strah uzeti svog tek rođenog sina, predati ga meni i biti s nama kad se naša obitelj širila.

Hvala vam što ste odgojili sina kojem je očinstvo poziv. On je ravnopravan roditelj. Ne mogu zamisliti roditeljstvo bez njega - bez da s njim dijelim divlje uspone i izazove na našem putovanju. 

Zahvalna sam vašem sinu jer je čovjek koji može staviti svoj ponos sa strane i stvarno razgovarati sa mnom. On sudjeluje u našim razgovorima kako smo odradili situacije i što ćemo napraviti sljedeći put. Njegova sposobnost da komunicira sa mnom na najdubljoj razini poboljšava naše roditeljske vještine svaki put. Hvala vam što ste stvorili muškarca koji mi ujutro šalje poruke ohrabrenja kada u poslu i životu ne vidim svjetlo. Muškarac koji zna kada mi trebaju njegove riječi i zagrljaj.

Možda te zanima... 'Pravi muškarac brine o bebi dok mama odmara' Roditelji

Dječak kojeg ste podigli postao je snažan, ljubazan čovjek. Pon podrške i ravnopravan partner. Uvijek ću biti zahvalna za divan početak koji ste mu dali u životu, na način na koji je vaša ljubav oblikovala njegov DNK, za podršku zbog koje je on postao muškarac koji je danas. Muškarac kojeg volim.

Uz zahvalnost, obećavam da ću uvijek raditi svoj dio - brinut ću se o vašem dječaku. Podržavat ću ga kao što on podržava mene. Vjerovat ću u njega kao što on vjeruje u mene. Bit ću najbolja mama našem malenom sinu. 

I dat ću mu cijelo svoje srce, zauvijek. 

S ljubavlju,

vaša izuzetno zahvalna snaha

svekrva roditelj roditelji Možda te zanima... 'Dabogda i ti nekome svekrva bila!' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.