Roditelji Tatina zona 18. listopada 2022.

Pismo mužu prije nego postane tata: 'Svijet će se promijeniti'

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Prije nego krenu sva plakanja i mijenjanja pelena, želim ti napisati ovo pismo kako bi nas podsjetila na blaženstvo koje trenutno osjećamo', piše buduća mama svom mužu

Jedna trudnica napisala je dirljivo pismo svom suprugu prije nego što ubrzo postanu roditelji i prije nego što im se život promijeni na 'najveći mogući način'.

Možda te zanima... 10 znakova da će tvoj partner biti dobar tata Trudnoća

Dragi moj mužu,

znam da si uvijek mrzio kada su ti ljudi (bez obzira koliko dobronamjerni bili) govorili da će beba promijeniti tvoj život (da, i?), ali ironično, to je prva stvar koju ti želim reći na početku ovog pisma. Naši životi promijenit će se na najveći mogući način! Govoriš da to znaš, ali nisam sigurna da ni ti ni ja u potpunosti razumijemo s kolikom promjenom ćemo se ubrzo suočiti ili da ćemo zaista postati - roditelji! Možda ni nećemo u potpunosti znati sve dok naša beba neće vrištati iz petnih žila, a mi ćemo se pogledati i imati trenutak međusobnog razumijevanja: "Aha, na ovo su mislili." I zato, prije nego krenu sva plakanja i mijenjanja pelena, želim ti napisati ovo pismo kako bi nas podsjetila na blaženstvo koje trenutno osjećamo. 

beba, novorođenče, tata | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kada te gledam svaki dan, sjetim se čovjeka kojeg sam upoznala na početku faksa. Još uvijek se osjećam isto, i nakon toliko godina kasnije. Najviše se tako osjećam kad te gledam iz daljine i kad si potpuno u svom elementu. Kad te gledam dok ispunjavaš snove za koje nisi ni znao da ih imaš tijekom studiranja - snove koje smo zajedno izgradili na našem putu, a koji su stvorili toliko smislenu i duboku ljubav, kakvu nisam znala da ni postoji. Moram reći da mi se i posrećilo jer si zgodan, strastven oko svega što radiš i nevjerojatno zabavan, ali gradeći ovaj život s tobom, u potpunosti po našim uvjetima - shvatila sam da je to ono što na neki način i dalje puni tu privlačnost. 

Možda te zanima... Draga svekrvo, hvala ti što si odgojila divnog muškarca Roditelji

Gledam te i vidim toliko toga za što se nadam da će i naša beba imati. Nadam se da će naše dijete imati unutarnju motivaciju poput tebe. Nadam se da će imati tvoju strast i jednostavno slijediti svoje snove. Nadam se da će biti pažljivo i intuitivno kao što si i ti. Nadam se da će voljeti prirodu poput tebe. Nadam se da će dobiti tvoj nos (umjesto moga) i tvoje duboke smeđe oči. Nadam se da će imati tvoje atletske gene, da izbjegne sramotu izgledajući kao ja dok trčim. Ali, najviše od svega, nadam se da će naše dijete biti jednako ljubazno u svemu što radi, s kim god da je, onako kao što si ti svakodnevno

Prekrasna poruka budućeg tate: 'Trudnoća je najvažnije iskustvo u životu muškarca'

otac tata sin dijete roditelj | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

A, ono što znam sa sigurnošću je da će naše dijete biti toliko sretno imati tebe za tatu, kao što sam i ja sretna imati tebe za partnera. Vidjela sam brakove koji su se raspali pod pritiskom roditeljstva. Gledala sam parove koji su nekad bili zaljubljeni preko ušiju kako se sada gube u svom kaosu. Ne mogu ti obećati da neće biti dana kada ćemo i mi izgubiti sebe u svemu. Ustvari, znam da će biti takvih dana. Ali, ono što ti mogu garantirati je da ću se uvijek truditi pamtiti nas u našem najboljem izdanju. Iskoristit ću sve naše prekrasne uspomene iz zajedničkih 11 godina i one će me držati tijekom onih dana kada mi se nećeš nimalo sviđati. Znam da ćemo uvijek naći način da se vratimo jedno drugome ako ćemo držati naše uspomene u blizini srca (a, možda i čašu vina ili dvije u ruci). 

Možda te zanima... Podsjetnik roditeljima: 'Uvijek nađite vremena jedno za drugo' Roditelji

Da, naš život će se promijeniti. Naš svijet će se promijeniti. Ali, ti si promijenio moj život od dana kad sam te upoznala i zahvalna sam možemo zajedno nastaviti ovu vožnju.

Volim te, danas i uvijek,

Tvoja žena

Možda te zanima... Volim te, ali od sad štrajkam s kućanskim poslovima Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci