Roditelji Sretna mama 01. travnja 2014.

'Svekrva i ja smo tim u poslu i brizi za bebu'

Silvija Gerc Vodopija
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama dvomjesečne Anje, Silvija Gerc Vodopija, pod imenom Roda Moda prodaje vesele stvari za bebe koje izrađuje zajedno sa svekrvom, a nama je ispričala što posebno cijeni kod mame svoga muža i u čemu uživa u prvim danima majčinstva

Riječanka Silvija Gerc Vodopija, 34-godišnja voditeljica promocije u jednoj novinskoj kući i mama dvomjesečne djevojčice Anje, iskoristila je obiteljsku vezu za pokretanje dodatnog posla. Sa svojom svervom Ivkom Vodopijom izrađuje razne praktične, ali obavezno vesele i šarene stvari za bebe, poput podbradnjaka, jastuka, dekica i platnenih pelena i prodaje ih pod imenom Roda Moda.

Silvija Gerc Vodopija | Author: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

"U posao smo zapravo krenule slučajno, tijekom potrage za vrećom za kolica za bebu drage prijateljice. Tragale smo za odgovarajućom vrećom dosta dugo, a onda smo je u konačnici našle u Sloveniji. Ta je vreća bila krasna, ali jednobojna i vrlo skupa, što nas je potaknulo na razmišljanje o zabavnim i povoljnijim stvarčicama za bebe.

Onda smo se bacile u potragu za materijalima i nakon što smo uvidjele koliko preslatkih materijala za bebe postoji, jedna je stvar vukla drugu i više se nismo mogle zaustaviti – jednostavno smo htjele izraditi sve! Shvatile smo da imamo sve što je potrebno za realizaciju ovog posla – svekrva fanastično šije i ima iskustvo rada za velike svjetske brendove odjeće, a ja volim dizajnirati, fotografirati i komunicirati s kupcima. Naš se spoj vještina zaista pokazao kao odlična kombinacija", ispričala nam je Silvija, koja se iznimno dobro slaže s mamom svoga supruga.

Ponosna na svoj odnos sa svekrvom

"Svekrva mi je, uz mamu, nevjerojatna podrška. Zaljubila se u Anju i mnogo prije prvog pogleda i jedva čeka druženje s njom, što ja naravno iskoristim za nadoknadu neprospavanih noći. Ona je vrlo snažna žena, puna ljubavi za svoju obitelj i uvijek pozitivnog stava, pa je zaista  jednostavno s njom se dobro slagati. Vrlo sam ponosna na taj odnos, posebno jer kažu da se svekrva i snaha vrlo rijetko dobro slažu", objašnjava.

Za svoju Anju kaže da je vrlo znatiželjna beba, prava spavalica po noći, no neumorna danju. "Sve promatra, jako voli igračke i društvo, a spavati voli samo u šetnji, što je zgodno za gubljenje trudničkih kilograma, no nezgodno za, u biti, sve ostalo. No, tješim se da će i to proći."

Beba je došla u pravo vrijeme

Pitali smo Silviju i kako se osjeća u svojoj novoj ulozi majke. "Ja sam dosta smirena majka, barem tako volim misliti. Anja mi je stvarno vrlo zabavna, uživam je promatrati kako raste i ova prva dva mjeseca, makar isprepleteni strahom, učenjem novih stvari i naravno, umorom, ipak su bila nevjerojatno lijepa i žao mi je što vrijeme tako brzo prolazi", odgovorila je te dodala kako misli da je biti roditelj nešto najljepše što život može pružiti i da se njoj i suprugu želja da imaju dijete iskristalizirala nakon što su posložili neke stvari u životu, zaposlili se, i uredili stan. 

Silvija Gerc Vodopija | Author: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Kad je saznala da je trudna, Silvija se, priznaje, osjećala presretno i uplašeno u isto vrijeme: "S jedne strane, željela sam se uvjeriti da je sve u redu i čekati da prođe tri mjeseca da objavim sretnu vijest, no s druge strane, vjerovala sam da je sve u redu i naravno da nisam mogla izdržati, sretna vijest je 'izletjela' iz mene vrlo, vrlo brzo i obradovala obitelj i prijatelje."

Tri mjeseca čuvanja trudnoće

Iako je početak trudnoće, kao i sam porod dobro prošao, Silvija se suočila i s nekim komplikacijama. U dva navrata boravila je u bolnici zbog hematoma i puna tri mjeseca morala je strogo mirovati. Kaže da joj je to bilo izrazito teško razdoblje, ispunjeno cjelodnevnom brigom, no sretna je što se Anja pokazala kao pravi borac, kojeg ništa nije omelo u urednom napredovanju.  

"Na porodu, kad sam je prvi put ugledala, onako čupavu, smežuranu i ljutu, pomislila sam da je ona nešto najljepše što sam u životu vidjela i momentalno sam počela plakati. Nevjerojatan osjećaj. Čula sam mnoge priče o tome da ništa nije mjerljivo s tim trenutkom i sad mogu reći – sve su istinite", ispričala nam je ova sretna mama.

Prvi mjeseci su kaotični, ali prekrasni

Za prva dva mjeseca s Anjom kaže da su prošla nevjerojatno brzo i kaotično, no da joj se, s druge strane, čini da je oduvijek majka i da joj je ova situacija potpuno prirodna.

"Najteže od svega je naravno nespavanje, popraćeno nesigurnošću u mnogim stvarima, je li joj hladno ili vruće, je li jela dovoljno, zašto spava, zašto ne spava... Preispitivanjima nema kraja. No, sve se zaboravi kad se beba smiri uz tebe, kad zaspi u tvojim rukama, kad se osjeća sigurno. Neki dan sam dobila i prvi osmijeh, popraćen nekakvim mrmljanjem 'aguu' i nitko sretniji od mene", priča razdragana Silvija.

Soba puna veselih uzoraka

Za svoju Anju zajedno sa svekrvom izradila je puno stvari koje inače i prodaju pod imenom Roda Moda, ali i neke posve nove:

"Anja mi je bila inspiracija i muza čak i dok je bila samo u željama i planovima. Otpočetka proizvode osmišljavamo kao da ih radimo za svoju bebu i mislim da su i druge mame prepoznale tu ljubav utkanu u njih. Naravno da smo za Anju izradili brdo stvarčica i stvarno smo uživale u tome. Anja najviše voli svoj jastučić 'Ptičice', voli se u njemu nositi i spavati i on nam se pokazao kao izuzetno praktičan.

Silvija Gerc Vodopija | Author: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Meni je jako drag uzorak na šarena srca pa smo izradili dekicu, košaricu za pelene i jastučić u tom uzorku, zatim dekicu na oblačiće pa dekicu na kućice... Anja stvarno ima puno dekica. No možda najdraža stvar koju smo izradili za Anju je nešto što zapravo nemamo u prodaji - jastučić sa šarenim slovima od filca 'Hello sunshine', koji me svakodnevno podsjeća koliko sam se veselila Anji i koliko sunca koje mi je to maleno stvorenje donijelo u život."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.