Roditelji Tatina zona 06. kolovoza 2023.

Dragi mužu, hvala ti što me stavljaš na prvo mjesto

Foto: Pexels/Nataliya Vaitkevich
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sasha Lim Uy je majka i supruga. Kao novopečena majka, znala je da će većinu toga morati sve sama pogotovo preko noći, kako bi se suprug naspavao i odmorio za posao. Ali... Napisala je pismo suprugu kako bi mu zahvalila na svemu, a najviše na tome što je uvijek stavlja na prvo mjesto iako je on njoj trenutno na zadnjem

Dragi mužu,

mislila sam da te poznajem nakon sedam godina veze i godinu dana braka. Neposredno prije dolaska na svijet naše bebe, upozorio si me da ćeš noću biti apsolutno beskoristan.

Izrecitirao si cijelu litaniju razloga zašto se ne bi mogao probuditi. Trebao si biti oštrouman poslu i zato ti treba cijela noć za spavanje kako ne bi bio mrzovoljan. Spavanje si cijenio više od bilo čega drugog. Kada si pronašao ljude koji su te u tome podržali, s tim si me samo podsjetio da što god da se dogodi, neke stvari se ne moraju mijenjati. Nije mi smetalo. Kao i sve ostalo, ambiciozno sam sve sama radila. Nije mi smetalo što hrčeš cijelu noć dok beba plače od gladi. Nije mi ni smetalo što bi se raširio po cijelom krevetu dok bi ja hranila našu bebu. Neumorno si stavljao i mijenjao pelene tijekom dana, tako da mi nije smetalo to tvoje povlačenje tijekom noći. 

Možda te zanima... Tatino pismo ženama: 'Ja sam isto novi roditelj i nije mi lako' Roditelji

Došao je, međutim, dan kada je naša beba postala sve teža, a njegov beskrajni plač i moja iscrpljenost su me sustigli. Nisam imala izbora, nego da mislim.

Upravo sam te u tom trenutku ponovno upoznala. Samo roditeljstvo može skinuti svaki sloj s čovjeka i otkriti pravi njegov pravi karakter. Ne, ti nisi mogao smiriti našu bebu, ali zato mene smiruješ - dovoljno da mogu zaspati sat, dva. Taj sat koji mijenja život.  Kad posumnjam u sebe i počnem tonuti, ti si taj koji me vraća gore. Kad sam pretjerano zabrinuta, ti me vratiš, a to su mali detalji naše budućnosti i života koji tek počinjemo graditi. 

13 znakova da imate najboljeg supruga na svijetu

Mužu hvala ti! Iako se žalim na prekovremeni rad i seminare preko vikenda, hvala ti što nosiš troškove roditeljstva u doba organskog i ergonomskog života.

Hvala ti što si bio najglasniji glas u mojoj glavi. Za svaku uzdignutu obrvu i kritički komentar koji dolazi na moj račun, ti si moj prvi branitelj i najglasniji pristaša. Ti si prva osoba koja je rekla: “Zaje** ih. Plač naše bebe je jedina stvar koju moramo slušati."

Možda te zanima... Pismo mužu prije nego postane tata: 'Svijet će se promijeniti' Roditelji

Hvala ti što si uzeo dijete kad su moje ruke počele padati. Hvala ti što si ostao kod kuće i zakasnio na posao kako bi ja dobila još pola sata vremena za sebe. Hvala ti što si mi dopustio da gledam kako ti odgajaš našeg sina, vidjeti ga s tobom i dopustiti mi da oslikam živu sliku onoga što se zove blaženstvo. 

Hvala ti što si sam utvrdio da je moja sreća ključ za sreću naše bebe.

U ovom trenutku, kada sam previše zaokupljena sinom - stalno se pitam zašto plače, je li sretan, da li se normalno razvija ili ne - ti uvijek misliš samo na mene. Hvala ti što me i dalje stavljaš na prvo mjesto u ovo presudno vrijeme kad ja tebe stavljam na zadnje mjesto. 

Nisi se promijenio - i žao mi je što sam mislila da si trebao. Baš kao i naši životi prije bebe, tebi sam i dalje prioritet i iznad svega. Otkad si postao otac, samo si naglasio sve najbolje točke zbog kojih sam se osjećala sigurno s tobom. 

Možda te zanima... 15 istina o partnerskom odnosu nakon što dobiješ dijete Roditelji

Rano si me upozorilo na svoje potencijalne neadekvatnosti, ali istina je da ti nisi taj koji nedostaje. Hvala ti što si se opustio kad je u pitanju moj nedostatak doprinosa našem odnosu kao muža i žene. Hvala ti što si to odmah shvatio, trebam prvo biti majka, a zatim i supruga. Iako se možda tako ne čini, na kraju, ti ste još uvijek i uvijek ćete biti moj broj jedan.

Svatko uvijek poetizira o majčinstvu, ali ti si se odmaknuo od romantike i zaronio ravno u stvarnost braka i roditeljstva. Znam da je u mom slučaju majčinstvo postalo vrijedno, jer imam tebe uz sebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.