Roditelji Tatina zona 06. prosinca 2022.

Dragi mužu, ove male stvari koje radiš čine me jako sretnom

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Christina Clemer je majka i supruga. Svom suprugu je napisala pismo, posvetu i zahvalu na svim velikim sitnicama koje njen dan čine sretnijim, a srce ispunjenijim.

Evo njezinog pisma:

Dragi mužu,

Teško je biti nova mama, ali znam da je novom tati nije lako i ne dobiva gotovo istu pozornost ili empatiju. Želim da znaš da vidim sve što radiš za nas, a to moj svijet čini svjetlijim. Iako me možda ne vidiš kako te gledam i možda ti neću dovoljno puta reći hvala, ovi tihi (ili glasni) trenuci mi svakodnevno donose radost. 

Kad čitaš našem sinu

Najviše na svijetu volim kad vidim našeg malog sina njemu u krilu i kako nestrpljivo okreću stranice Polarnog medvjeda. Onog Polarnog medvjeda kojeg doslovno osamnaesti put čitaju taj dan. Tako si strpljiv i čitaš ga s jednako toliko entuzijazma kao i prvi put. Osim toga, vaše životinjske buke prilično su epske.

Možda te zanima... Prekrasno mamino pismo: Dragi mužu, hvala ti što si tu za nas Roditelji

Kad ustaneš jako rano da bi mogla ići na trčanje ... sama

Nisi jutarnja osoba, znam te. I to mi puno znači kad se probudiš tako rano kako bih mogla ići sama na trčanje, po suncu. Trčanje s kolicima nevjerojatna je stvar, ali osjećam se tako slobodno i iskreno tako voljeno kad sama izađem van i odem trčati jer se više brineš o meni nego o svom snu. 

Kad kažeš, "hej čovječe", našem jednogodišnjaku kao da je jedan frajer

Zbog toga se svaki put nasmiješim jer zamišljam kako se družite. Zamišljam kako igrate nogomet u dvorištu, kako mu daješ savjete o djevojkama i jednog dana popiješ pivo s njim. Topi mi srce.

Kad se vratiš kući s posla

Nema ništa bolje nego vidjeti osmijeh na licu našeg sina i sjaj u njegovim očima dok te kroz prozor vidi kako prilaziš ulaznim vratima. Udara svojom malom rukom po prozoru, uzvikujući "Tata" i to s takvom radošću i uzbuđenjem svaki dan, bez prestanka.

Ne mogu to uvijek pokazati, ali pomalo se i ja tako osjećam kad dođeš kući. Uđeš i uskočiš unutra i lako mi je zaboraviti da i ti naporno radiš po cijeli dan jer to činiš tako lako.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Kad očistiš kuhinju nakon večere

Kažem da nemam ništa protiv da to radim i stvarno nemam, ali kad pospremiš nakon večere, to me podsjeća da smo zajedno u ovome. Čišćenje nakon djeteta nije mali podvig i cijenim ga više nego što mogu reći svaki put kad to napraviš.

Kad svi zajedno sjedimo i čitamo Goodnight Moon na kraju dugog dana

Ovo je često moje najdraže doba dana.  U tom trenutku, svaki dan, bez obzira na to što se još događa, svi smo zajedno i sve je mirno i tiho.

Kad kući doneseš bocu vina, ničim izazvan

Znam da najviše voliš pivo i samo njega piješ. A mogu te zamisliti kako stojiš u vinskom dijelu dućana i pokušavaš odabrati vino koje bih željela, samo da mi pokažeš kako ti je stalo. 

Možda te zanima... Dragi mužu, hvala ti što me stavljaš na prvo mjesto Roditelji

Kad mi kažeš da sve dobro radim

Znam da to ne bih trebala čuti, stvarno znam. Znam da bih trebala biti sposobna osjećati vrijednost i dostignuće samo kada bih dala sve od sebe. Ali stvar je u tome što majčinstvo ne dolazi s promocijama i nagradama i povišicama, a moram povremeno čuti da dobro to radim. Puno mi znači kad mi kažeš da sam dobra mama. Ali kad se zamislim malo, vjerojatno bih i ja tebi trebala reći da i ti jako dobar. Ti si odličan tata.

Kad me držiš za ruku dok gledamo TV

Suočimo se s tim, često smo previše umorni da bismo drugo gledali televiziju na kraju dana. (Ovdje nema puno dugih, filozofskih razgovora) Kad me primiš za ruku, znam da smo još uvijek povezani i osjećam se jednako blisko kao i uvijek do sad.

Možda te zanima... Ovo su znakovi koji pokazuju da imaš najboljeg supruga na svijetu Roditelji

Kad sa mnom sanjaš o budućnosti

Često živimo iz dana u dan i zbog toga sve funkcionira. Ali volim kada pričamo o avanturama za kojima čeznemo, kad razgovaramo o onome što sve želimo za svom malog, kad razgovaramo o lijepom životu kojem se nadam da ćemo zajedno proživjeti. 

Ova trenutna faza s bebom sastoji se u pronalaženju jednostavnih životnih radosti i to nam olakšava život. I za sve one trenutke kada ti zaboravljam reći, hvala ti što moj dan činiš sretnijim i srce punijim.

Volim te, 

Tvoja žena. 

Možda te zanima... 7 razloga zašto muža volim još više otkad je postao tata Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does... Give it a shot yourself... Visit Now... https://bit.ly/39JrDqt 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.