Bravo za dobre preglede! Bome i za malu Tayu, you go girl! :)
Mi rijesili kontrolu kod nefrologa, bubrezi i kanalici su uredni, na zimu opet, a povecao mu dozu profilakse koju i dalje mora uzimati. Nagodinu bude opet ono s kateterom, brrrrr, ali joj jako se nadam da ce se taj refluks prirodno ispraviti.
Preksinoc mi se budio prakticki svakih sat vremena i cviljugao, samo je htio moju blizinu pa bi zaspao nazad cim bi mi se stisnuo uz vrat. I tako ukrug. Pa sad ne znam jel to neka separacijska anksioznost, regresija or what. Ili ja grijesim sto reagiram cim zacvili. Nisam pametna. Jucer sam pak otisla van nakon x vremena i muz preuzeo popodne i vecer, znaci zaspao mu je u 9 i do 5 ujutro ni mu ni bu, tad je poceo pritajeni plac, grunula sam muza da se ustane, on stavio ruku na njega, ususkao i mali nastavio spat do alarma u 7. Pa ti reci... A nije mu ni gel namazao na desni prije spavanja. Inace on spava noc od valjda svoja 3 mjeseca, s oko 6 mjeseci neko vrijeme imao regresiju i u zadnje vrijeme ima ta vristanja u snu ili budu peripetije sa zubicima (izbile napokon prve dvije kljovice). Tak da cu vidjeti je li faza, a valjda necu zeznuti stvar time sto ga ne mogu pustiti da place i sam se nazad uspava. Mozda da probam ali joooojjjj, moram onda protiv sebe, evo nisam pametna.
Hranjenje - na 5 obroka smo, idu oko pol8-8, 11-12 (ovisno o prvom spavancu), oko 14-14:30, 17 i 20:30 h. Od toga su jos uvijek 2 kasice izmedju bocica s kojima smo napokon dosli na 210 ml vode + prah. Dopodnevna kasica budu zobene/pirove pahuljice ili gris s vocem (u vocne nekad dodam jogurt ili svjezi sir), a popodne meso/riba/bezmesni dan-povrce-zitarica, 1x tjedno jaje s palentom i blitvom/spinatom. Uskoro ce se popodnevna kasica pomaknuti na oko 14 h i izbaciti tu bocicu, to ce biti rucak, a ova kasica oko 17 h ce postati onda vecera i tu razmisljam sto onda raditi, vjerojatno ce to biti palenta ili druga zitarica i jogurt, gris s necim, moram tu nesto jednostavnije si ubaciti u shemu jer ce znaci ici tri kasice zaredom. Komade mi jos ne jede, cucla tipa koricu kruha ili ga razmrvi (to sam pokusavala za vjezbu), a kad sam dala bananu samo je napravio plastelin za pod Evo ne znam kako cu tri kasice zaredom i jos stici setnju na koju smo sad naucili obicno izmedju 12 i 14 h, moram se ushemiti...
E da, za spavanje po danu - vec neko vrijeme je presao na dva spavanca, prvi iza jutarnje bocice i igre aprije vocne kasice, drugi popodne prije kasice u 17 h, to corne oko plus minus 15 h, u zadnje vrijeme su to dva spavanca od cca sat vremena
Mame pa di steeee? Nešto ste utihnule... 😁
Kad smo kod spavanja po danu, V. spava 2 puta, rijetko kad tri, to bas kad nam je noc burna ili nesto.
👩: 30 🧔: 31
~ Children give importance to your life ~
1. 💙 Adam
2. 💙 Šimun
Nemam kad tipkat. Otkad bi hodala, stalno moram bit na usluzi njenom visočanstvu jer možda treba pomoć za preć od kutne do regala 473x dnevno. Pa joj izbila 3 zubića odjednom i nervozna je. Želi se igrat samo ako sjedimo kraj nje ili nam je u krilu. Zabavi se, krenem na wc, plač jurnjava za mnom 😂
Krenem popraviti pundžu, ona mi ukrade kopču i žvače je. 😑
-
Zubića sad imamo 7 ako računam te kojinsu tek provirili (gore 4 i dolje 3). Preslatka je sa zubićima iako sam, kad je bila bez ijednog mislila kako je tad najslađa 😊
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ajme mi tek 2 zuba. Valjda će i kod nas više odjednom. I kod nas je sve više akcije. Počeo je pravo puzat ali pokušava se postaviti u čučanj i tako kretati. Pa padne na nos i dere se. U krevetiću stoji na koljenu i jednom stopalu. Pitanje je dana kad će se dić na nogice.
I dalje neumorno priča ta ta a i nešto što meni zvuči kao be ba i du da. Znači tata, beba i duda sve što je najvažnije u njegovom malom svijetu 😭.
Sad moramo starijeg branit od bebe jer se beba penje po njemu, čupa ga za kosu i uzima mu igračke iz ruke. Nema straha za tog malog da se neće znat snać🤣🤣
Koliki količinu dajete kad jedu krutu hranu? Jer meni zadnjih dana čak lijepo jede ali desi se da ostane još par žlica i on se skroz ispovraća. To nije svaki dan i ne više od jednom na dan i sigurno nije od neke viroze. Možda se prejede iako mi se ne čini baš...
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Clarissa- osobno ja ne mogu ne regirati na plac i ne bi ju nikad pustila da se sama smiruje. Koliko citam usput bebama paznje i kontakta nikad dosta, tako da.. radije ti pusti muza da cesce uskoci kad mu vec tako dobro ide.
A sto se tice refluksa, to se ceka da samo prodje? A ako ne sto onda? Uzas kako ih tako malene svasta moze zakaciti.
Prvu kasicu radim dok ona puze i igra se ujutro. Rucak najcesce dok spava prvi put, a vecera je uvijek jednostavna pa to uspijem s njom. Ima dana kad sve ode u krivom smjeru pa jede kupovnu. Dobila sam vec i prvi komentar ‘nije ni cudo da tu splacinu nece bas, kaj joj ne skuhas?!’ (misleci na kupovnu kasicu). A mi na putu, u autu. Jbt zivim u kuhinji u zadnje vrijeme i onda jedna kasica znaci da sam nemajka😂
Kad maloj dam da sama jede potrpa sve u usta i pocne se davit🤦♀️ Bas je pozderuh. A kad je jako gladna ni ne pokusava sama, samo zijeva ko vrabac i ceka.
Upitnica-sad kad sam tvoje procitala isla sam virnuti maloj u usta i njoj su izbili vrhovi jedinica, to je pnda 6 zubica sad. Jos se cudim zadnja dva dana kako je nervoznija. Ne znam jel dobro vidim ali mislim da joj se i gornje trojke bijele ispod mesa. Meni je isto bila preslatka ko krezubica😊
Kolicina-imamo one djecje zdjelice i tanjure. To mi bude neka kolicina. Vecinom pojede sve. Kad jede kupovnu, smaze onu od 220g ak se ne varam.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Ajme, isto s tim pripremama jela. Nekad se stvarno unervozi jer me vidi da spremam pa je naglo gladna i vriiiišt! Kao da imam dresiranog psića 😂
Kasnije bi trebalo razvedrit pa ću vjerojatno nešto spremit za ponit vani, imam termo posudicu.
-
Količina - ima svoje tanjuriće i zdjelice, nemam pojma koliko je to al bude puno ili napola. Ionako nečega pojede do kraja, a s nečim brljavi. Kupovne ovisno o gladi, samo je jednom smazala 180ak grama. Inače stane malo nakon 100 (odokativno govorim). Nekako vjerujem da zna kad je sita pa je ne nutkam kad neće, ništa joj neće bit, napreduje super. Ionako oh sad zanima sve osim jela (i mijenjanja pelena.... bože koje vrištanje i gimnastike. Jučer sam kupila novu podlogu za presvlačenje jer je prva završila u komadima) 😁
-
Komentari okoline - nisam još dobila komentar za kašice (samo bi pitala di ono uzgajaju domaće banane i rižu!), al cipelice. Ona stoji! Moras joj kupit. Ona bi hodala, moraš joj kupit. Hladno je stopalima, moraš joj kupit. Ok, ortopedi su debili kad kažu da moraju bit što više bosonogi.... ima potencijal ravnih stopala od oba roditelja pa neka je malo bose!
I to su sve komentari na slike, da je vide uživo kako po parku ide 😂😂😂
Svekrva je rekla da je ne moze gledat u carapicama pa ce joj kupit papucice. Kupi. Sretno s tim. Nek ih nosi kad je kod tebe 😂 zna ona sve, odgojila je dvojicu, kakva autosjedalica, kakvi bakrači?!
Baš sam jučer naletila na članak nekog američkog para koji su odgojeni "živiš u mojoj kući, ponašat š se kako ja želim" i sad kad imaji djecu, isti ti roditelji (sad bake i dide) ignoriraju kompletna pravila roditelja. Pf.
-
Aha, najdraže - "jel curica ili dečko?" Curica. "Pa stavi joj neku mašnu da se zna." 😂😂😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Nešto razmišljam, ma nije pesimistično nego čisto realno što može bit, pa Upitnica da te malo ugnjavim: dal se svaka beba koja se rodi prije 37 tjedana pa makar i sa 36+6 odmah vodi kao nedonošče, ostaje duže u bolnici i ide na dodatne preglede u prvoj godini ili se gleda težina i razvijenost? Ako se dobro sjećam vama je jako malo falilo da bude terminska beba. Ma svo zlo s tim, bitno da je kasnije sve ok, kao s tvojom naprednom bebačicom ali evo baš me zanima🙂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
I sa 36+6 dobiješ produljenje rodiljnog dopusta (a sa 37+0 vec ne, vidis smijuriju). Ne ostaju u bolnici samo zato, gleda se i opce stanje. U pravilu s neonatologije otpustaju kad napune 37 tjedana i dobrog su stanja (mislim da je i tezina od minimalno 2400 uvjet).
-
Smatraju ih nedonoscadi i vode se kao neurorizicni pa prođu (minimalno jedan) pregled neuropedijatra (koji procijeni neurorizičnost, nama na nisko rizično, recimo, najcesce odradi eeg), fizijatra (cula sam vise primjera da ih se radi statusa prijevremeno rodenih vodi do prohodavanja jer su upali skoro samo statisticki u tu skupinu. Cesto jesu hiper ili hipotonicni malo ali i druga djeca znaju biti pa ih pedijatri ne salju na vjezbe), oftalmologa (dosad smo imale 3 pregleda (sirenje zjenica i gledanje razvoja oka jer su skloniji problemima npr strabizam, imamo jos 1 kontrolu jer imam sestru koja je operirala oci kao dijete).
Nama je falilo 10 dana do termina i bila je super tezine i duzine al je dobila antibiotik jer su pretpostavili da je neotkrivena infekcija uzrok ranijeg porođaja pa je par puta zaboravila disat i zagrcavala bi se pri jelu jer nije znala sisat i sl. Zato je ostala do 38+3 na neonato (od toga 7 dana inkubator, ostalo topli krevetic).
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji