Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jelle88
    08. Studeni 2022. 15:11

Pozdrav, mame... i trudnice 
    Izgleda da je Melani pokrenula trend  čestitam svim novim trudnicama! Ja sam više kao Bibi, hehehe!
    Melani- i mom malom suprug prevlači kožicu, ovako kao i kod Clarisse, ipak muški imaju tu "alatku" pa znaju što i kako, ja se bojim da ne bih previše, a opet ako premalo- nisam ništa napravila!
    Moj mališa puze vojnički i brz je kao munja, zanimaju ga radijatori, lajsne, papuče... Ma kakve igračke! I stalno je po parketu, a kako i ja pužem s njim, vidim da je hladno- jel se mogu oni tako prehladiti? Još se nije posjeo, ja jedva čekam, eto ne znam zasto- možda mi ga bude lakše kupati!
    Sad ću u sljedećem postu opisati što me muči- svi savjeti su dobrodošli!

• Jelle88
    08. Studeni 2022. 15:44

Normalno... Nije mi poslalo, aaaaaaa, a uopće nije velik post!
    Probat ću kasnije

• Jelle88
    08. Studeni 2022. 17:16

Uvodimo drugi obrok i problem mi je vrijeme, tj. kada? Sad nam je taj jedan obrok oko 12, 13, jer on kasno ujutro popije bočicu, tek oko 9-10, a budući da se vodim time da prvi obrok bude bočica- onda smo započeli s ručkom! Po noći popije bočicu oko 2,3! Ima bas tu veliku pauzu, on ni ne traži! E onda se obično igra i zaspe i tek oko 13 kašica! Da mu sad ponudim obrok prije druge bočice, oko 16?  I što da mu dam- da li za ručak povrće i meso, a sad u 16 onda voće i žitarice? Ili obrnuto? Stvarno ne znam! A što ću tek s trećim obrokom- pojma nemam! Nama jednostavno fali doručak, onda bih ovo lako riješila! 

melani32
    08. Studeni 2022. 19:40

Mi nismo baš dobar primjer oko hrane ali evo ovako je kod nas: preko dana 5 obroka, otprilike svaka 3 sata da ih stignemo imat 5 u danu, a kad je obrok voćni onda mu dam nakon 2 sata. Ujutro oko 8 je mlijeko sa žitaricama, pa oko 11 voće, oko 1.30 je opet mlijeko sa žitaricama (zato jer moj ne želi čisto mlijeko), a onda tek oko 16 je ručak (piletina/puretina/oslić s povrćem) i između 19 i 20 večera opet mlijeko sa žitaricama. Po noći kad se počne meškoljit oko 3 dam mu mlijeko iz boce i popije između 30 i 70 ml, rijetko kada 100😕. To on samo malo utaži žed. Nije svaki dan isto, ako idemo van na duže onda se taj redoslijed malo promijeni. Nažalost jede uz igračke ili crtić ali što mogu, moram nekako utrpat hranu u njega. Jučer su ga vagali u bolnici ima 9.200 kg  sa skoro 8 i pol mjeseci, mislim da je to dosta dobra težina 🙂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    08. Studeni 2022. 21:52

Melani i Tigrica super da su bebaci dobro☺️
    Clarissa i Upitnica jel se smirila sta situacija po noci?
    Jelle- kako Melaninin (nininini hahahaha) malecki nije bas od klope tako je pak moja mala mozda malo previse od klope pa isto nismo dobar primjer al evo svejedno kako to kod nas izgleda..
    Spava do cca 7 pa klopa vocno zitnu kasicu oko 8. Oko 9 dremka pa bocica (150ml) oko 10,11, rucak (mesno/riblje- povrtni) oko 12:30,13. Dremka. Oko 16 bocica, oko 18 neki griz/palenta ili banana s jogurtom i jos malo bocice prije spavanja. Citav dan mala jede i pije. Trebala bi joj smanjiti broj bocica na 2,3 vece, ali nama ovako nekako za sad odgovara pa cemo vidjeti. Po noci srkne jednu bocicu oko 4 ujutro.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

i_am_ivy
    09. Studeni 2022. 06:55

Budimo se oko 7, nekad mrvicu ranije... Bocica ujutro u 8, spavanje, onda u 10.30 voce, 12.30 rucak. (meso/riba-povrce)
    Pa spavanje. Onda joj dam oko 16 mlijeko s zitaricama (isto kao i Melani) i obozava to i za veceru u 19 malo griza pa spavanac.
    Ponoci popije malo vise od pola bocice, ne cijelu oko 2 ujutro

👩: 30 🧔: 31
    ~ Children give importance to your life ~
    1. 💙 Adam
    2. 💙 Šimun

• Upitnica_Split
    09. Studeni 2022. 11:05

bibi

Melani i Tigrica super da su bebaci dobro☺️
    Clarissa i Upitnica jel se smirila sta situacija po noci?
    Jelle- kako Melaninin (nininini hahahaha) malecki nije bas od klope tako je pak moja mala mozda malo previse od klope pa isto nismo dobar primjer al evo svejedno kako to kod nas izgleda..
    Spava do cca 7 pa klopa vocno zitnu kasicu oko 8. Oko 9 dremka pa bocica (150ml) oko 10,11, rucak (mesno/riblje- povrtni) oko 12:30,13. Dremka. Oko 16 bocica, oko 18 neki griz/palenta ili banana s jogurtom i jos malo bocice prije spavanja. Citav dan mala jede i pije. Trebala bi joj smanjiti broj bocica na 2,3 vece, ali nama ovako nekako za sad odgovara pa cemo vidjeti. Po noci srkne jednu bocicu oko 4 ujutro.

Nema više noćnog vrištanja 🥳🥳
    Al i dalje imamo bar 2 buđenja za bočicu i onda nastavak spavanca. Mada se jutros u 4 probudila i igrala na krevetu između nas al sam je polegla, zagrlila i češkala po leđima pa je nastavila do 6 😁 
    -
    Hranjenje - ehehe. Mi smo došle napokon na 5-7 bočica u 24h i cca 650-700ml mlijeka  treći obrok uveden zadnjih par dana.
    Dizanje oko 6, prva bočica bude nekad do 8 (ovisno kad je zadnja u snu bila), spavanac 45min-1h pa doručak (voćni). Kasnije opet bočica pa spavanac pa ručak (mesno povrtni) oko 4-5 pa najčešće ide večera (pura-jogurt, zobene s jabukom) i sl oko 6ipo i spavanac u 8 iz bočicu.
    Ona je tek zadnjih mjesec ipo počela piti nekad po 130ml mlijeka po obroku i to mora bit baš gladna (ili pospana), inače je na maks 100ml. Zato i imamo više bočica. Al davno sam vec rekla da necu nista mijenjati, i ADom se moze hraniti na zahtjev pa se eto pravimo da dojim (muž pere bočice pa valjda onda on doji 😂😂). Riješit će se valjda do jaslica i to😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Jelle88
    09. Studeni 2022. 11:34

Puno vam hvala svima, sve čitam pa pokušavam nekako smisliti naš jelovnik! Još me zanima- kad uvodite novo povrće, a ručak vam je u 16- jel uvodite tada ili zamijenite obroke pa ranije?

Taya_
    09. Studeni 2022. 11:56

Cure čestitke na bebicama.. 🥰 znači kreće drugi krug beba.. 😀
    Mi evo već 3 tjedna hodamo.. 🤗 mama je umorna, ajme.. ali dobro.. Nella je postala prava mala haharica.. penje se na stepenice i svugdje pa ja od jutra do mraka samo trčim za njom i jedva stignem malo odmoriti.. 😅
    Mi već jako dugo ne jedemo ništa tokom noći..ne traži uopće.. u 6h je Ad i to 240ml.. pa produži spavanje do 8-9.. kako kad.. u 10 je voćna kašica.. spava od 11:30 do 12.. 12:30 AD nekih do 180ml.. 14:30-15:00 ručak (meso/Riba + povrće i žitarice), spavanje 15:30 do 17, 18 večera (žitarice + povrće ili voće) i u 8:30 AD 240ml.. zaspimo oko 9, pola 10.. jesmo sve što mama spremi.. jedemo i između obroka.. smoki ili jogurt.. a I pijemo dosta vode.. tako da sam ja zadovoljna.. 🤗
    Meni uskoro prestaje porodiljni, ali sam produžila godišnji.. polako se pripremamo za 1. rođendan 🥳  čeka nas sistematski 24. ali mislim da smo na ispod 10kg za sada.. 🤗
    Ja sam jako sretna jer sam konačno dobila zeleno svjetlo od gin za planiranje druge bebe.. ako se sjećate imala sam probleme sa spuštenom maternicom i mjehurom te ranom na maternici i sad se konačno nakon 10mj. sve oporavilo.. 😀
    S temperaturom nemam iskusta.. nismo još imali povišenu.. nadam se da će tako još barem malo ostati..

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

melani32
    09. Studeni 2022. 11:58

Ako je nova namirnica onda ju probam dat što ranije u danu, iako sam malo i prepuštena oko toga, ne pazim da je 3 dana za redom. A ionako te može iznenaditi kao nas špinat, jeo ga već prije nekoliko puno i onda odjednom alergija oko usta. Jedino ću jaje dat jako rano u danu, ali neću ga dat prije punih 9 mjeseci i to samo žumanjak a bjelanjak ćemo počekat i duže. Sa prvim djetetom su smjernice bile takve da beba mora probat cijelo jaje do cijepljenja sa godinu dana jer to cjepivo ima neke enzime ili nešto koji su i u jaju. Pa da nebi bilo reakcije. Sad to više nigdje nisam čula🙂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.