Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luks
    20. Srpanj 2018. 07:54

jutro cure, ja na poslu al radujem se petku i vikendu :) 
    što se tiče bočica, ja sam koristila uvijek MAM bočice , i dude su slatke al mi ih nismo trebali :(
    http://www.bubamara.in/hranjenje/mam-easy-start-anticolic-boica-160-ml/6699039001616669903
    Ja sam prvo kupila ovu malu, a onda kasnije za čokolino i veliku. Netko je napisao zašto unaprijed, ja sam dojila 8 mjeseci, ali sam isto od početka uvijek imala bočicu, i kupovno mlijeko za dohranu ako zatreba, ali i recimo ja sam prvih mjesec dana kombinirala dojenje i izdajanje. Npr. beba mi je raskrvarila bradavicu zadnji dan kad smo izlazili iz rodilišta pa idućih 5 dana nije mogao dojiti pa sam ja tu izdajala a drugu bio on sredio...heheh  Uglavnom, htjela sam reći da nije na odmet kupiti sada u miru jednu bočicu i jednu dudu, pa ako zatreba. Izdajalicu nemojte unaprijed, jer nekome stvarno ne treba, možete jedino se raspitat kod prijateljica tko ju ima a ne treba mu, pa da znate ako zatreba za posudit. Ja sam recimo kupila, Philipsovu jer je ta bila u rodilištu i na nju sam se navikla (moja beba je već prvi dan završila na odjelu, pa sam se ja izdajala pprvih 7 dana i slala mu, a onda nakon toga išla ga dojit, ali dok se nije naučio uvijek je boca bila pri ruci i izdojeno mlijeko.
    Cure kojima je prva trudnoća, ne možete to sve ni pohvatati sada, ali onaj tren kad smotuljak treba prvi put staviti na dojenje, to ćete najbolje vas dvoje sami odraditi...a ako ne ide, ni prvi ni zadnji ;)

Lovre

Ana89
    20. Srpanj 2018. 08:04

luks

jutro cure, ja na poslu al radujem se petku i vikendu :)
    što se tiče bočica, ja sam koristila uvijek MAM bočice , i dude su slatke al mi ih nismo trebali :(
    http://www.bubamara.in/hranjenje/mam-easy-start-anticolic-boica-160-ml/6699039001616669903
    Ja sam prvo kupila ovu malu, a onda kasnije za čokolino i veliku. Netko je napisao zašto unaprijed, ja sam dojila 8 mjeseci, ali sam isto od početka uvijek imala bočicu, i kupovno mlijeko za dohranu ako zatreba, ali i recimo ja sam prvih mjesec dana kombinirala dojenje i izdajanje. Npr. beba mi je raskrvarila bradavicu zadnji dan kad smo izlazili iz rodilišta pa idućih 5 dana nije mogao dojiti pa sam ja tu izdajala a drugu bio on sredio…heheh Uglavnom, htjela sam reći da nije na odmet kupiti sada u miru jednu bočicu i jednu dudu, pa ako zatreba. Izdajalicu nemojte unaprijed, jer nekome stvarno ne treba, možete jedino se raspitat kod prijateljica tko ju ima a ne treba mu, pa da znate ako zatreba za posudit. Ja sam recimo kupila, Philipsovu jer je ta bila u rodilištu i na nju sam se navikla (moja beba je već prvi dan završila na odjelu, pa sam se ja izdajala pprvih 7 dana i slala mu, a onda nakon toga išla ga dojit, ali dok se nije naučio uvijek je boca bila pri ruci i izdojeno mlijeko.
    Cure kojima je prva trudnoća, ne možete to sve ni pohvatati sada, ali onaj tren kad smotuljak treba prvi put staviti na dojenje, to ćete najbolje vas dvoje sami odraditi…a ako ne ide, ni prvi ni zadnji ;)

Ja sam kupila jednu aventovu bočiću 0-6 mj.  just in case da zatreba. I dvije dude, također ako zatreba. Ako bude još trebalo lako nabavim naknadno.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

luks
    20. Srpanj 2018. 08:15

Ana89 tako je, pa lako sve kasnije nadopuniš, ali za prvu ruku da imaš, i  ima i ona neka kremica za bradavice tko će imati problema, može se mazati a bebi ne smeta, i isto tako jedna moja prijateljica je od starta morala nastavke za bradavice imati, jer su joj bradavice uvučene.

Lovre

truskawka
    20. Srpanj 2018. 09:14

Jutro drage moje..evo jedan video koji mi se cini kao super prirpema za rodiliste. Slucajno sam ga nasla jos pred 2 mj i sad sam se sjetila kad pricate o tom svemu.
    https://youtu.be/i4hf3TvaXLA

❤N i V💙

• Strudlica
    20. Srpanj 2018. 09:32

Miranda

Strudlica

Haha evo sad mi je 93/63ne znam je to prenisko pomalo.Miranda??

Nizak je ali nista strasno. Ovisi kakav ti je inace, moj je standardno oko 100/70-80. Prije par tjedana sam pala na 85/65. Ako se osjecas dobro nije bitno sto je tlak nizi. Ako osjetis da ti je prenizak tlak pojacaj unos tekucine i odmaraj 😊
    Nali

Inače mi je 100/70. Iako nije palo nešto ektremno sam se baš loše osjećala,koda treperim,blijeda ko krpa itd. Pa sam kasnije malo soli i vode pa me razbistrilo. 

Salatica9192
    20. Srpanj 2018. 09:46

Strudlica, 
    zato ja nesto razmisljam da svako ima svoj pritisak koji mu je normalan. Npr, meni je 120-130 sa 80-85 i meni kad opadne na 100/70, nosa me, nmg gledati na oci, a tebi je to normalno xD Isto tako, ja nista ne osjecam kad se povisi na 135/90, jer nije veliko odstupanje od mog normalnog, dok bi za tebe vec bio povisok haha. Tako sam ja nesto skontala, da li sam u pravu Miranda?  Mislim jeste idealno i bolje imati nizi, ali ja bih tad puzala po zemlji i ne bih funkcionisala haha xD
    I da, gledala sam neku naucnu emisiju gdje se vodi istrazivanje da Magnezujum ima ogroman uticaj na pritisak, da problemi sa njim uzrokuju i visok i nizak pritisak. Zaboravila sam detalje bas xD

Bruna92
    20. Srpanj 2018. 09:53

Jutro/dan svima 😁
    Ja sam budna od 5 i tako sam svađalački raspoložena da je to strašno 😂 ali to je više jer me to sad zabavlja 😂😂 evo cilo jutro se prepirem s ljudima na fejsu po komentarima šta za Vladu, šta za životinje... Ne mogu virovat koliko primitivnih, zatucanih ljudi ima 🤦🤦

• Strudlica
    20. Srpanj 2018. 09:58

Salatica9192

Strudlica,
    zato ja nesto razmisljam da svako ima svoj pritisak koji mu je normalan. Npr, meni je 120-130 sa 80-85 i meni kad opadne na 100/70, nosa me, nmg gledati na oci, a tebi je to normalno xD Isto tako, ja nista ne osjecam kad se povisi na 135/90, jer nije veliko odstupanje od mog normalnog, dok bi za tebe vec bio povisok haha. Tako sam ja nesto skontala, da li sam u pravu Miranda? Mislim jeste idealno i bolje imati nizi, ali ja bih tad puzala po zemlji i ne bih funkcionisala haha xD
    I da, gledala sam neku naucnu emisiju gdje se vodi istrazivanje da Magnezujum ima ogroman uticaj na pritisak, da problemi sa njim uzrokuju i visok i nizak pritisak. Zaboravila sam detalje bas xD

Pa je da, ja sam pred cca 8 godina pila terapiju za visoki tlak, dakle 150/100 i slično. Da bi sad pak i prije trudnoće tako niski imala i još ponekad tahikardiju. 
    Sve je to dobro dok ne počne vrtoglavica, sve se drugo da izdržati.

AllieH
    20. Srpanj 2018. 09:58

Dobro jutro! Mrtva sam, mrtva. Kuma je noćas rađala, bila je u rađaoni od jučer poslijepodne, na kraju je noćas oko 4 rodila na carski. Cijelu noć sam se budila i čekala neke vijesti. Najbitnije da je na kraju sve dobro prošlo i stiglo mi je kumče na svijet.  Savršena je i preslatka i jedva čekam da ju vidim! 
    Što se tiče bočica, dudica i ostalog, nisam još ni počela gledati, nekako mi je prerano i kao što je netko rekao, jednostavno se ne usudim pozabaviti tim stvarima ovako rano. Dobila sam neki dan od prijateljica Tommee Tippee dude kao 2 u pakiranju, ali sam ih brže bolje spremila u ladicu.  Pregled mi je za tjedan dana i ne mogu dočekati, jednostavno se predobro osjećam da mi stalno prolazi kroz glavu je li sve ok. 

Luka ❤

Mina93
    20. Srpanj 2018. 10:02

Salatica9192

Malo blejanja u 3 sata haha :D Istrazivanja gelova za bolna i otecena stopala, citanja ispovijesti, listanje Instagrama… A gledam muza, spava kao beba, dodje mi da ga "slucajno" probudim hahaha :( solidarnost (pokvarena sam xD)

Hahah i ja bi ga iz solidarnosti malo pomakla al nebi ga to razbudilo 🤣 mi smo sinoc do 1 bili u kaficu tj nocas jer su nam cistili ventilaciju majstori i poslijr dok smo mi to sredili sve ugl vozimo se mi prema doma vec 1ipo i kaze on kako nema nikog da bi bilo bas fora prosetat jedan dan tako u gluho doba noci, i ja mu kazem nema frke, budemo tako i u 11mj kad ne budem mogla spavat i on kaze moze 🤣 setnje po zg u 2,3 ujutro 😁😆🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.