Cure, cestitam svima na lijepim vijestima sa pregleda, samo nek bebice rastu i rastu 😍
Ima i novih cura, pa dobrodosle 😁
Moze li mi netko objasniti razliku izmedu anomaly scana i 4D uzv-a jer sam ja mislila da je to zapravo jedno te isto 🤔
Bruna probat cu ti objasnit kak ja to vidim. Anomaly scan je morfoloski pregled i gledaju se i mjere svi bebini organi i na taj nacin se gleda jel bebac dobro napreduje. On se moze napravit u 3d,4d ili cak 5 d tehnici uzv -a. Radi bolje vidljivosti organa itd..
Neke zene ako zele mogu svaki pregled odradit u 4 d, iako vecina odrađuje u 2 d.
Znaci 4 d je samo tehnika uzv, a anomaly scan jedan od bitnijih pregleda u trudnoci. Nadam se da sam ti uspjela objasnit 😊
Hvala ti puno, sad mi je napokon jasno 😂
Nadam se da ce mi onda ginicka to spomenut na iducem pregledu, bit cu u 19 tjednu tada.
Pretpostavljam da se i to moze napraviti privatno, ali nadam se da ce mi dati uputnicu..
cure, ja se uopće s familijom više ne opterećujem i njihovim željama. prije sam bila drukčija i to baš u suprotan kraj ovog sad ekstrema, ali u par situacija sam im se jako usprotivila u životu i odlučila nešto po svome, što im se nije svidjelo. no, nakon tih drama sam se oslobodila, a oni su se navikli da će na kraju uvijek biti po mome, ako se radi o mom životu.
tako i sada. uopće me ne zanima tko će se uvrijediti, tko bi htio odmah vidjeti bebu, tko bi htio ostati koliko. bit će definitivno onako kako ja kažem.
Bunamara,
nistaa :))) Znam kad sam i ja tek saznala i bila na pocetku, samo da nadjem ko je prosao ovo, itd.
A i ja sam prvi put izvadila oko 10 nedelje te neke parametre. Otprilike svakih 4-6 nedelja. Bice sada sve oke, leti vrijeme, jos ovdje uvijek nesto procitas, ubijas vrijeme, pozalis se :D 😍 klokanica
Drago mi je sto sam naletila na forum i temu. Danima sam iscitavala sve otpocetka 😂
Mislim da cu biti najaktivnija, obzirom da po cijeke dane moram lezati 😄
Bunamara,
nistaa :))) Znam kad sam i ja tek saznala i bila na pocetku, samo da nadjem ko je prosao ovo, itd.
A i ja sam prvi put izvadila oko 10 nedelje te neke parametre. Otprilike svakih 4-6 nedelja. Bice sada sve oke, leti vrijeme, jos ovdje uvijek nesto procitas, ubijas vrijeme, pozalis se :D 😍 klokanica
Drago mi je sto sam naletila na forum i temu. Danima sam iscitavala sve otpocetka 😂
Ima nas jos sto moramo lezat 😂😂😂
Ubijamo dosadu na svakakve nacine
i nas kojima je u petak dosadno na poslu :D
Jutro..spavala sam jucer od podne do 4..sinoc sam u 9ipo vec bila u carstvu snova..i sad sam se probudila 🙄 naravno, isla sam na wc po noci, ali "zoombie hodom" zatvorenih ociju. I zedna sam svakih 15 min, usta mi se suse. Vidim da je netko sa TSH 5,8 na euthyroxu 75. Ja sam sa 5,3 na dozi od 25. 🤔 jel mi ovo spavanje i žeđ moze bit da mi je doza mala..?
Ja odem po noci 4-5 na WC i moram tad popit vode jer mi usta budu užasno suha a i nakon te vode mi nije baš najfinije. Onak blaga mučnina. Ali ja sam već navikla na moj zombi noćni hod a i dragi.
Drage moje evo da i ja napisem nastavno na svu prijepisku..
Sto se tice posjeta poslije poroda ja sam mislila isto kako da svima kazem da necu da mi se prvih mj dana dolazi da ne zelim vidjeti nikog ako mi ne bude trebala pomoc itd i najvise sam se bojala kako da muzu to objasnim no ostala sam ugodno iznenadjena jer je muz rekao da naravno da nema opce govora oko toga da ne zeli ni on nikog i da ga nitko ne zanima osim mene i bebica i da zeli s nama na samo uzivati da ne zna jos kako ce to objasniti svojoj mami, ali da neka ja nista ne brinem da ce on to sve srediti ❤❤ i rekla sam isto tako da ne zelim posjete u bolnici osim njega i on je na to rekao naravno nema te tko sta dolaziti uznemiravati..svojoj mami sam rekla vec i ona je rekla da naravno da me shvaca i postuje moju zelju i da ce mi biti na raspolaganju ako mi zatreba pomoc da bude uz nas u prvim koracima kupanja i ako mi jos sta zatreba ali da nam nece visiti i smetati..eto jos samo moram nekako sestri objasniti to iako mislim da ce joj mama to objasniti vec, frendica me osto kuzi i tako da mi je pao kamen sa srca i ne moram brinuti oko toga.
Netko je pitao za razmak izmedju pregleda..mislim da sam ja ovdje vrlo dobar primjer kako se moze izdrzati veliki razmak iako me sad vec jako hvata nervoza..zadnji put sam bila sa 12tjedana, a iduci mi je iduci tjedan, znaci punih 8 tjedana cekanja, neizvjesnosti i nestrpljenja..ali sta mogu, tako je kako je..
Takodjer vec smo nedavno pisali o anomaly scanu koji se radi u 2D jer se tako najlijepse vide svi organi, a 4D i ostale brojke su za lijepsi prikaz bebe izvana, da dobimo privid kako nam beba izgleda..tako barem ja mislim, ne mogu reci sa 100% sigurnoscu jer ipak nisam jos bila, ali to mi je nekako logicno jer znam da mi je sa 12tjedana dr mjerio i pregledavao sve organe i kosti bebicama jer je jedna imala nuhalni blizu 3 tako da je vec onda pregledavao da li je sve u redu zato sto se nifty i harmony jedini mogu raditi u blizanackoj trudnoci i moze biti poprilicno lazan nalaz tj ako i je tocan, a nalaz pokaze da nesto nije u redu onda opet ne mozemo nikako znati o kojoj se bebi tocno radi..tako da eto on je htio biti siguran da je sve u redu s bebama i hvala Bogu jest ❤❤
❤N i V💙
Ja sam sa svim simptomima super dosad 😅 stitnjaca je proradila u trudnoci pa neznam koji su njeni simptomi, kako da je pratim
Uff jesam se raspisala..ispricavam se zbog dugackog posta..nisam ni skuzila kako je dugacak 🙈🙈🤭🤭
❤N i V💙
Bunamara,
Ima nas jos sto moramo lezat 😂😂😂
Super 😂 nadam se da se druzimo do kraja sve 😊😊
Sortiraj odgovore
Najstariji