Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bubamara992
    13. Srpanj 2018. 08:56

Kod mene ovako pise u nalazu PAI-1 utvrdjeno je prisustvo 4G/5G alela.. iskreno ni ne razumijem najbolje ovo
    Uhlavnom primam Clexan 1 dnevno, utrogestan 3x2, sada sam dobila zbog bolova i injekcije Progesteron Depo 3 na svako 5. dan. Kakva je kod tebe terapija?

Blaza26
    13. Srpanj 2018. 08:57

Hahahaha salatice koma si.
    Ej ja zivim za dan da odem odavde,da mogu jest kad hocu a da mi neko ne kaze uzmi sta god hoces,tvoja je kuca. Ma mars svi. 
    Nezz kako cu uspostavit red u mom stanu posto ce bit i moji i njegovi svega 10-15 minuta od nas,al morat cu se borit i rukama i nogama.
    Bas mi prijateljica pricala,njoj su se uvalile mama i svekrva,mjesec dana nisu izlazile iz stana,od jutra do sutra, nije se mogla ni opustit ni uzivat s malom. Tako da je sada strogo zabranit rekla. 

Nunii
    13. Srpanj 2018. 09:02

Miranda

Jutro!
    Anomaly je najbolje do 22. tjedna napraviti jer je poslije beba vec veca pa je teze manevrirati uzv.
    Iamhappy uz TSH su ft3 i ft4 puno bolji pokazatelji neko samo t3 i t4. I vec neko vrijeme su smjernice da se uz tsh vade samo ft3 i ft4.
    Strudlice ne brini, beba si uzme koliko joj treba. Ja sam na +2 vec par tjedana. U prvoj T sam dosad bila isto oko +2, iako su sad blizanci ali nije to bitno ionako.
    Nuniisamo se drzi svojih odluka a ostali kad vide da ne popustas ce prestati pilati. I po mom iskustvu, dobro je unaprijed blago ali jasno postaviti granice jer se poslije kad dode beba ne moras jos muciti i s pregovorima i objasnjavati sve sto puta. Moji su na prvu isto gundali jer sam rekla da prvih 10ak dana ne zelim nikoga a poslije mi mogu doci na sat-dva i amen. Nisam htjela po kuci nikoga, poslije kad smo krenule u setnje smo se i cesce vidale sa svima, to je bilo puno lakse izvedivo.
    Ista stvar je i sa savjetima. Jasno i glasno kazes sto te zanima a sto ne i ako treba podsjeti ih da je sigurno i njima islo na zivce to samoprozvano savjetovaliste 😬 Ja sam prvih par mjeseci bila stvarno stroga s tim pravilima, kad je bila 6+ mjeseci em smo bile u Splitu sa svima, em je bila vec veca beba pa su svi mogli nadoknaditi gnjavljenje koje su propustili 😊

To ne slusa nista. Kad ja kazem ne zelim slusati,sec tisine i samo se nastavi a dobro,ali to ti je .....
    Ja mislim da bi dobila 8 slomova zivaca da dodem iz bolnice i ceka me netko kod kuce osim muzima. Zatvorila bi se u sobu i nema me. Ostavi mi hranu ispred vrata,ne diraj mi bebu i ne diraj mi nista po stanu. Pogotovo mi nemoj kuhati stvari koje ne volim,a to ne znas jer nismo bile previse u kontaktu.
    Samo se nadam da cemo od ta tri tjedna godisnjeg,dva provesti  na moru.

U pon zovem doktoricu da cujem kad mogu doci na vadenje krvi i test za klamidiju. To je rekla da mora napraviti prije 20.tt. Koliko mi je toga navela za krv imam osjecaj da ce mi pola litre izvaditi i uzasavam se toga. I onda sam narucena u 21.tt i rekla je da cemo pogledati sve bebine organe i jos nesto valjda. Nadam se da ce gospodin rasiriti nogice ovog puta,a ne biti ko pile u foliji pa da mu ni nogice ne vidi.

_svjesna
    13. Srpanj 2018. 09:07

Ja zivim u maloj sredini i bojim se da cu imati isti taj problem sa posjetama od strane svih.. za mamu i svekrvu unaprijed znam da zelim da budu tu prvih dana da mi kuhaju i pomazu oko svega jer znam da ce mi pohrliti puno gostiju.. neki dan mi se frendica porodila a ova jedna joj otisla nakon 5 dana, pa covjece gdje ces pusti zenu da malo dahne.. jos ja imam puno tetki, i rodbine, mislim da ce iskreno biti problem ali ne zelim stvarati tenzije oko neceg tako lijepog povoda. 
    Jedino me brine sto mi je termin januar i zima, pa se bojim da neko nam ne donese neki virus ili nesto, ali sam rekla ja zelim u spavacoj svi kad dodju malo svrate tu neka vide mene i bebu i u dnevnu, ja necu da ustajem nigdje.

Pticaselicazgst
    13. Srpanj 2018. 09:14

Hvala curke za info o anomaly scanu. Ja pretpostavljam da ce mi ga napraviti u ponedjeljak posto sam tad na pregledu i bit cu 19+3. Samo se nadam da nije prerano 😊

Bubamara dobro dosla 🤗

bubamara992
    13. Srpanj 2018. 09:21

Pticaselicazgst

Hvala curke za info o anomaly scanu. Ja pretpostavljam da ce mi ga napraviti u ponedjeljak posto sam tad na pregledu i bit cu 19+3. Samo se nadam da nije prerano 😊

Bubamara dobro dosla 🤗

Hvalaa 😊

Bruna92
    13. Srpanj 2018. 09:29

Cure, cestitam svima na lijepim vijestima sa pregleda, samo nek bebice rastu i rastu 😍
    Ima i novih cura, pa dobrodosle 😁
    Moze li mi netko objasniti razliku izmedu anomaly scana i 4D uzv-a jer sam ja mislila da je to zapravo jedno te isto 🤔

Salatica9192
    13. Srpanj 2018. 09:33

Bubamara, 
    imas isto kao i ja. To ti je PAI-1 heterozigot 4G/5G - znaci jedan gen nam je normalan, a drugi mutiran. Blaga trombofilija :) Tolilo blaga da svjetsks zdravstvena organizacija smatra da ta mutacija tesko moze izazvati ponavljajuce pobacaje, alii opet neka nama terapije, sigurne smo. Istu terapiju takodje imam :) Bas sam prekjuce bila na kontroli kod hematologa. D dimer miruje, isti stalno 0.17, ali onaj Fibrinogen mi se povisio (normalno do 3,5 a meni 4,00), ali doktorica kaze to je trudnoca, sve ok.  Sada bi trebalo sve biti ok, kod mene ide prema tom, tako ce i tebi. Clexane <3
    Haahhahaha, bas se vidim kao neku ludu mater hahhahahaha :D <3 Barem na pocetku xD

_svjesna
    13. Srpanj 2018. 09:40

Salatica9192

Bubamara,
    imas isto kao i ja. To ti je PAI-1 heterozigot 4G/5G - znaci jedan gen nam je normalan, a drugi mutiran. Blaga trombofilija :) Tolilo blaga da svjetsks zdravstvena organizacija smatra da ta mutacija tesko moze izazvati ponavljajuce pobacaje, alii opet neka nama terapije, sigurne smo. Istu terapiju takodje imam :) Bas sam prekjuce bila na kontroli kod hematologa. D dimer miruje, isti stalno 0.17, ali onaj Fibrinogen mi se povisio (normalno do 3,5 a meni 4,00), ali doktorica kaze to je trudnoca, sve ok. Sada bi trebalo sve biti ok, kod mene ide prema tom, tako ce i tebi. Clexane &lt;3
    Haahhahaha, bas se vidim kao neku ludu mater hahhahahaha :D &lt;3 Barem na pocetku xD

Kod mene fibrinogen prosli put bio 4, a sada 3 tjedna poslije je 4.7
    D dimer me nije slala da radim. 

Pticaselicazgst
    13. Srpanj 2018. 09:46

Bruna92

Cure, cestitam svima na lijepim vijestima sa pregleda, samo nek bebice rastu i rastu 😍
    Ima i novih cura, pa dobrodosle 😁
    Moze li mi netko objasniti razliku izmedu anomaly scana i 4D uzv-a jer sam ja mislila da je to zapravo jedno te isto 🤔

Bruna probat cu ti objasnit kak ja to vidim. Anomaly scan je morfoloski pregled i gledaju se i mjere svi bebini organi i na taj nacin se gleda jel bebac dobro napreduje. On se moze napravit u 3d,4d ili cak 5 d tehnici uzv -a. Radi bolje vidljivosti organa itd..
    Neke zene ako zele mogu svaki pregled odradit u 4 d, iako vecina odrađuje u 2 d. 
    Znaci 4 d je samo tehnika uzv, a anomaly scan jedan od bitnijih pregleda u trudnoci. Nadam se da sam ti uspjela objasnit 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.