Kod mene ovako pise u nalazu PAI-1 utvrdjeno je prisustvo 4G/5G alela.. iskreno ni ne razumijem najbolje ovo
Uhlavnom primam Clexan 1 dnevno, utrogestan 3x2, sada sam dobila zbog bolova i injekcije Progesteron Depo 3 na svako 5. dan. Kakva je kod tebe terapija?
Hahahaha salatice koma si.
Ej ja zivim za dan da odem odavde,da mogu jest kad hocu a da mi neko ne kaze uzmi sta god hoces,tvoja je kuca. Ma mars svi.
Nezz kako cu uspostavit red u mom stanu posto ce bit i moji i njegovi svega 10-15 minuta od nas,al morat cu se borit i rukama i nogama.
Bas mi prijateljica pricala,njoj su se uvalile mama i svekrva,mjesec dana nisu izlazile iz stana,od jutra do sutra, nije se mogla ni opustit ni uzivat s malom. Tako da je sada strogo zabranit rekla.
Jutro!
Anomaly je najbolje do 22. tjedna napraviti jer je poslije beba vec veca pa je teze manevrirati uzv.
Iamhappy uz TSH su ft3 i ft4 puno bolji pokazatelji neko samo t3 i t4. I vec neko vrijeme su smjernice da se uz tsh vade samo ft3 i ft4.
Strudlice ne brini, beba si uzme koliko joj treba. Ja sam na +2 vec par tjedana. U prvoj T sam dosad bila isto oko +2, iako su sad blizanci ali nije to bitno ionako.
Nuniisamo se drzi svojih odluka a ostali kad vide da ne popustas ce prestati pilati. I po mom iskustvu, dobro je unaprijed blago ali jasno postaviti granice jer se poslije kad dode beba ne moras jos muciti i s pregovorima i objasnjavati sve sto puta. Moji su na prvu isto gundali jer sam rekla da prvih 10ak dana ne zelim nikoga a poslije mi mogu doci na sat-dva i amen. Nisam htjela po kuci nikoga, poslije kad smo krenule u setnje smo se i cesce vidale sa svima, to je bilo puno lakse izvedivo.
Ista stvar je i sa savjetima. Jasno i glasno kazes sto te zanima a sto ne i ako treba podsjeti ih da je sigurno i njima islo na zivce to samoprozvano savjetovaliste 😬 Ja sam prvih par mjeseci bila stvarno stroga s tim pravilima, kad je bila 6+ mjeseci em smo bile u Splitu sa svima, em je bila vec veca beba pa su svi mogli nadoknaditi gnjavljenje koje su propustili 😊
To ne slusa nista. Kad ja kazem ne zelim slusati,sec tisine i samo se nastavi a dobro,ali to ti je .....
Ja mislim da bi dobila 8 slomova zivaca da dodem iz bolnice i ceka me netko kod kuce osim muzima. Zatvorila bi se u sobu i nema me. Ostavi mi hranu ispred vrata,ne diraj mi bebu i ne diraj mi nista po stanu. Pogotovo mi nemoj kuhati stvari koje ne volim,a to ne znas jer nismo bile previse u kontaktu.
Samo se nadam da cemo od ta tri tjedna godisnjeg,dva provesti na moru.
U pon zovem doktoricu da cujem kad mogu doci na vadenje krvi i test za klamidiju. To je rekla da mora napraviti prije 20.tt. Koliko mi je toga navela za krv imam osjecaj da ce mi pola litre izvaditi i uzasavam se toga. I onda sam narucena u 21.tt i rekla je da cemo pogledati sve bebine organe i jos nesto valjda. Nadam se da ce gospodin rasiriti nogice ovog puta,a ne biti ko pile u foliji pa da mu ni nogice ne vidi.
Ja zivim u maloj sredini i bojim se da cu imati isti taj problem sa posjetama od strane svih.. za mamu i svekrvu unaprijed znam da zelim da budu tu prvih dana da mi kuhaju i pomazu oko svega jer znam da ce mi pohrliti puno gostiju.. neki dan mi se frendica porodila a ova jedna joj otisla nakon 5 dana, pa covjece gdje ces pusti zenu da malo dahne.. jos ja imam puno tetki, i rodbine, mislim da ce iskreno biti problem ali ne zelim stvarati tenzije oko neceg tako lijepog povoda.
Jedino me brine sto mi je termin januar i zima, pa se bojim da neko nam ne donese neki virus ili nesto, ali sam rekla ja zelim u spavacoj svi kad dodju malo svrate tu neka vide mene i bebu i u dnevnu, ja necu da ustajem nigdje.
Hvala curke za info o anomaly scanu. Ja pretpostavljam da ce mi ga napraviti u ponedjeljak posto sam tad na pregledu i bit cu 19+3. Samo se nadam da nije prerano 😊
Bubamara dobro dosla 🤗
Hvala curke za info o anomaly scanu. Ja pretpostavljam da ce mi ga napraviti u ponedjeljak posto sam tad na pregledu i bit cu 19+3. Samo se nadam da nije prerano 😊
Bubamara dobro dosla 🤗
Hvalaa 😊
Cure, cestitam svima na lijepim vijestima sa pregleda, samo nek bebice rastu i rastu 😍
Ima i novih cura, pa dobrodosle 😁
Moze li mi netko objasniti razliku izmedu anomaly scana i 4D uzv-a jer sam ja mislila da je to zapravo jedno te isto 🤔
Bubamara,
imas isto kao i ja. To ti je PAI-1 heterozigot 4G/5G - znaci jedan gen nam je normalan, a drugi mutiran. Blaga trombofilija :) Tolilo blaga da svjetsks zdravstvena organizacija smatra da ta mutacija tesko moze izazvati ponavljajuce pobacaje, alii opet neka nama terapije, sigurne smo. Istu terapiju takodje imam :) Bas sam prekjuce bila na kontroli kod hematologa. D dimer miruje, isti stalno 0.17, ali onaj Fibrinogen mi se povisio (normalno do 3,5 a meni 4,00), ali doktorica kaze to je trudnoca, sve ok. Sada bi trebalo sve biti ok, kod mene ide prema tom, tako ce i tebi. Clexane <3
Haahhahaha, bas se vidim kao neku ludu mater hahhahahaha :D <3 Barem na pocetku xD
Bubamara,
imas isto kao i ja. To ti je PAI-1 heterozigot 4G/5G - znaci jedan gen nam je normalan, a drugi mutiran. Blaga trombofilija :) Tolilo blaga da svjetsks zdravstvena organizacija smatra da ta mutacija tesko moze izazvati ponavljajuce pobacaje, alii opet neka nama terapije, sigurne smo. Istu terapiju takodje imam :) Bas sam prekjuce bila na kontroli kod hematologa. D dimer miruje, isti stalno 0.17, ali onaj Fibrinogen mi se povisio (normalno do 3,5 a meni 4,00), ali doktorica kaze to je trudnoca, sve ok. Sada bi trebalo sve biti ok, kod mene ide prema tom, tako ce i tebi. Clexane <3
Haahhahaha, bas se vidim kao neku ludu mater hahhahahaha :D <3 Barem na pocetku xD
Kod mene fibrinogen prosli put bio 4, a sada 3 tjedna poslije je 4.7
D dimer me nije slala da radim.
Cure, cestitam svima na lijepim vijestima sa pregleda, samo nek bebice rastu i rastu 😍
Ima i novih cura, pa dobrodosle 😁
Moze li mi netko objasniti razliku izmedu anomaly scana i 4D uzv-a jer sam ja mislila da je to zapravo jedno te isto 🤔
Bruna probat cu ti objasnit kak ja to vidim. Anomaly scan je morfoloski pregled i gledaju se i mjere svi bebini organi i na taj nacin se gleda jel bebac dobro napreduje. On se moze napravit u 3d,4d ili cak 5 d tehnici uzv -a. Radi bolje vidljivosti organa itd..
Neke zene ako zele mogu svaki pregled odradit u 4 d, iako vecina odrađuje u 2 d.
Znaci 4 d je samo tehnika uzv, a anomaly scan jedan od bitnijih pregleda u trudnoci. Nadam se da sam ti uspjela objasnit 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji