Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Salatica9192
    13. Srpanj 2018. 09:49

_svjesna,
    d dimer je najvazniji. Fibrinogen reaguje npr i na upale cak, ono nije samo za ugruske, dok d dimer je tu glavni pokazatelj.
    Ne razumijem sto ti ne da to da kontrolises :/ Cak prekjuce u cekaonici prica trudnica, preko poznanika je stupila u kontakt sa doktorom iz Beograda, koji je bas u poslu oko trombofilija i da joj je rekao da je d dimer najvazniji, da samo to prati, da ovo ostalo se sve moze dizati ili spustati i iz drugih razloga (njoj ono vrijeme krvarenja nije ok bilo).
    Pitacemo i Mirandu?
    Mislim ako vidis da ona nista ne spominje, odradi svakih 6 nedelja privatno da si mirna 100%. Nije skupo u BL, oko 20-30KM. 

Salatica9192
    13. Srpanj 2018. 09:53

p.s.
    tako i ja vidim da je sve i jedna cura radila stitnu, a meni niko ne spominje. Fino cu kad dodjr plata otici privatno. Ne cekala ja da se oni sjete haha :D I ako je oke, najljepse bacene pare xD Nista ne prepustam slucaju vise. 

bubamara992
    13. Srpanj 2018. 09:59

Salatica9192

Bubamara,
    imas isto kao i ja. To ti je PAI-1 heterozigot 4G/5G - znaci jedan gen nam je normalan, a drugi mutiran. Blaga trombofilija :) Tolilo blaga da svjetsks zdravstvena organizacija smatra da ta mutacija tesko moze izazvati ponavljajuce pobacaje, alii opet neka nama terapije, sigurne smo. Istu terapiju takodje imam :) Bas sam prekjuce bila na kontroli kod hematologa. D dimer miruje, isti stalno 0.17, ali onaj Fibrinogen mi se povisio (normalno do 3,5 a meni 4,00), ali doktorica kaze to je trudnoca, sve ok. Sada bi trebalo sve biti ok, kod mene ide prema tom, tako ce i tebi. Clexane <3
    Haahhahaha, bas se vidim kao neku ludu mater hahhahahaha :D <3 Barem na pocetku xD

Meni niko nista nije dao dodatno da radim,nikakve nalaze. Zadnji put mi je rekla da mirujem do sljedece kontrole i onda ce mi dat sve potrebne nalaze da radim. Pa valjda ce biti to to,ne znam. Uglavnom hvala ti puno, utjesila si me 😊 i lakse mi kad znam da nas ima jos.
    Da hoce proc ovo prvo tromjesecje, bilo bi mi lakse, posto sam jedan spontani imala u sestoj a jedan u desetoj sedmici

AllieH
    13. Srpanj 2018. 10:06

Meni se čini da se anomaly isto radi normalno u 2D, da se tako sve najbolje vidi. A 3D/4D je tu samo radi nekog boljeg doživljaja. Na 4D ne možeš vidjeti organe niti išta nego bebicu kako izgleda izvana. Neka me Miranda ispravi ako griješim, možda lupam gluposti.  

Luka ❤

_svjesna
    13. Srpanj 2018. 10:07

Bubamara, bez brige, sad si pod terapijom, u izgubljenim trudnocama ranije nisi primala heparin? 

barbiemama
    13. Srpanj 2018. 10:08

Strudlica

Cure jutros se važem i pala sam pola kile ?! Dosada sam dobila jedva 1 kg i dakle sad nemam ni to. Da napomenem nemam nikakvih popratnih tegoba,ne povrćem niti išta.
    U prvoj trudnoći sam sa ovoliko tjesant bila 3 kg u plusu, a sada pak gubim…

ne brini. ja sam na istoj težini kao i prije trudnoće i doktorica je zadovoljna. rekla mi je jučer da bi od pregleda do pregleda trebale dobiti jednu kilu, a da ona smatra da je sve preko toga unos previše kalorija jer žene misle da jedu za dvoje i ne kreću se pa se kile skupe. kaže da beba u ovoj fazi treba dodatan unos kalorija (u odnosu na prije trudnoće) u količini kalorija jedne jabuke. 

Ptičica
    13. Srpanj 2018. 10:12

Jutro..spavala sam jucer od podne do 4..sinoc sam u 9ipo vec bila u carstvu snova..i sad sam se probudila 🙄 naravno, isla sam na wc po noci, ali "zoombie hodom" zatvorenih ociju. I zedna sam svakih 15 min, usta mi se suse. Vidim da je netko sa TSH 5,8 na euthyroxu 75. Ja sam sa 5,3 na dozi od 25. 🤔 jel mi ovo spavanje i žeđ moze bit da mi je doza mala..?

bubamara992
    13. Srpanj 2018. 10:15

_svjesna

Bubamara, bez brige, sad si pod terapijom, u izgubljenim trudnocama ranije nisi primala heparin?

Nisam imala nikakvu terapiju, i plod se nije razvijao, bas se vidjelo na uzv. Sada je drugacija situacije. Imala sam dva uzv u razmaku od 2 sedmice, razlika je velika, plod narastao od 2mm do 18mm 😊 ja vjerujem da ce biti sve ok. Ali ipak se trzam na svaku promjenu i bol. Ma proci ce i to :)

Salatica9192
    13. Srpanj 2018. 10:16

Bunamara,  
    nistaa :))) Znam kad sam i ja tek saznala i bila na pocetku, samo da nadjem ko je prosao ovo, itd.
    A i ja sam prvi put izvadila oko 10 nedelje te neke parametre. Otprilike svakih 4-6 nedelja. Bice sada sve oke, leti vrijeme, jos ovdje uvijek nesto procitas, ubijas vrijeme, pozalis se :D 😍 klokanica 😍

• Strudlica
    13. Srpanj 2018. 10:19

barbiemama

Strudlica

Cure jutros se važem i pala sam pola kile ?! Dosada sam dobila jedva 1 kg i dakle sad nemam ni to. Da napomenem nemam nikakvih popratnih tegoba,ne povrćem niti išta.
    U prvoj trudnoći sam sa ovoliko tjesant bila 3 kg u plusu, a sada pak gubim…

ne brini. ja sam na istoj težini kao i prije trudnoće i doktorica je zadovoljna. rekla mi je jučer da bi od pregleda do pregleda trebale dobiti jednu kilu, a da ona smatra da je sve preko toga unos previše kalorija jer žene misle da jedu za dvoje i ne kreću se pa se kile skupe. kaže da beba u ovoj fazi treba dodatan unos kalorija (u odnosu na prije trudnoće) u količini kalorija jedne jabuke

Odlično,onda nema mjesta za brigu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.