Cure jutros se važem i pala sam pola kile ?! Dosada sam dobila jedva 1 kg i dakle sad nemam ni to. Da napomenem nemam nikakvih popratnih tegoba,ne povrćem niti išta.
U prvoj trudnoći sam sa ovoliko tjesant bila 3 kg u plusu, a sada pak gubim...
Zene utjesite me jer mislim da cu izluditi.
Rekla sam nekima da nema mjesec dana nikoga u stanu nakon poroda.Znaci zelim odmor,naviknuti se na bebicu i na drugaciji zivot. Mda me gospodin vec sad vesla i spavam uzasno malo.
Reakcije su na to koma bile. Rekla sam mami da ako cu je bilo sta trebati,dobit ce kartu za nju i sestru i da uvijek mogu doci,ali barem tjedan dana da me pusti da dodem sebi.
Onda imam vec sad fobiju od dolaska u Hrvatsku druge godine. Zapravo veca mi je fobija ko ce mi sve pokucat nakon poroda na vrata stana i raditi mi red. Mislim da ga kasnije necu prepoznati,a za odlazak u rodni kraj,e to isto ko i ovo za stan. Da ce mi govoriti nemoj ovo ovako,nemoj tako i bla bla. I kad kazem da me ne zanima kakav je porod bio prije 40 godina,onda me ne zanima i pustite me na miru. Mamu i sveki pitam cisto sto neke stvari zelim znati,ali one mi kazu da cu sve sama viditi jer je svaka trudnoca razlicita pa tako i porod.
Bake tvrde da jedem premalo jer sam u 4 mj dobila samo 2.3 kg. Da mi beba nema dovoljno hrane i bla bla. Zato i raste ko gljiva i teza je nego sto bi trebala biti.
Gadi mi se piletina uzasno. Nju ne mogu vratiti u prehrani nikako. Mljeveno meso sam uspjela,al na sam pomisao piletine uzasno.
Uzasno mi je kad mi ljudi krenuli maziti trbuh.Onak,pustite ga na miru. Sve me strah kako ce biti kad ugledaju bebu. Mislim da cu biti nastrojena tipa : to sam na radala blabla sati i nosila 9 mjeseci. Pustite mi ga na miru 😂
Ispricam najboljoj priji to sve jucer i kazem kako mi se cini da cu biti taj tip mame nedam svoju bebu nikome i ona meni napise : ne da ces bit nego vec jesi.
Kakav je vas trenutni stav o tome?
pozdrav cure,ja jučer bila na pregledu, sve super, beba 12 cm, FL 17, BPD 30 sve kako treba bit za 15.tjedan, tj ja sam 14+5 po uzv.
Dr kaže kupanje samo u isključivo čisto more, i ne puno na sunce.
Napokon dočekala pregled nakon 5 tjedana,,,i sad čekamo 14.8. i novi pregled, tad ću bit u 20om tjednu pa ću i ja pitati za taj anomaly scan.
Jel to redovni pregled u bolnici ili se to ide po izboru,uputi doktora? pitam, jer sam svakako odlučila u ovoj trudnoći na 4D, pa da sve ukomponiram hahaha
Ana89 znam da je teško ne obraćati pažnju na suvišne komentare, ali probaj ne slušati te ljude koji ti čine nervozu, tj. izbjegavaj komunikaciju s njima... i da, imamo isti jastuk od malog anđela, isti uzorak :)
Tena92 jako mi je žao, ali kako kažeš,ako se što moralo dogoditi, bolje da je sad u početku. Ja sam prvo imala spontani u 9.tj, pa urednu trudnoću i porod, pa ponovno spontani u 9.tj., i evo zasad urednu trudnoću ... ko će to znat, kako se što posloži... sretno ubuduće :)
Lovre
Bubamara,
imam ja i jos dvije cure koje su na Heparinu :) Koju imas trombofiliju? Ja sam PAI-1 heterozigot. I ja sam istraumirana haha, isto svasta prosla, ali za sad je ok svee :) Na kojoj si terapiji? Daa, dobrodosla i da ovaj put bude treca sreca, kao sto i sebi kazem haha :)))
Nunii,
i ja sam takva hahaha. Ja ne dam stomak da mi pipne niko osim muz xD Ali on nesto nije da leti za njim haha :D A tek price svekrve, zaove, nasee dijetee, ja kroz zezu kao, samo mojeeee haha, koliko se patim samo sama :D a ona kao patila se i ona, pa joj ja otela hahhaa (konjina koja ima 27 godina oteta od mamee, smrccc hahahhaaha - a i nije ni otet, zivi sa njima) mislim se, "odbij" hahahah odvratna sam xD
Nisi sama, Nunii :D
i da, evo slučajno naletila na link na bubamarinoj stranici, za mame po prvi puta, ima čak popis potrepština
http://online-materijali.bubamara.in/Popis_potrepstina_2018/6/
Lovre
Podsjetim se nekad na onog gmaza iz Gospodara prstenova - "my precious" sto ganja prsten hahahahhaha :D
Jutro!
Anomaly je najbolje do 22. tjedna napraviti jer je poslije beba vec veca pa je teze manevrirati uzv.
Iamhappy uz TSH su ft3 i ft4 puno bolji pokazatelji neko samo t3 i t4. I vec neko vrijeme su smjernice da se uz tsh vade samo ft3 i ft4.
Strudlice ne brini, beba si uzme koliko joj treba. Ja sam na +2 vec par tjedana. U prvoj T sam dosad bila isto oko +2, iako su sad blizanci ali nije to bitno ionako.
Nunii samo se drzi svojih odluka a ostali kad vide da ne popustas ce prestati pilati. I po mom iskustvu, dobro je unaprijed blago ali jasno postaviti granice jer se poslije kad dode beba ne moras jos muciti i s pregovorima i objasnjavati sve sto puta. Moji su na prvu isto gundali jer sam rekla da prvih 10ak dana ne zelim nikoga a poslije mi mogu doci na sat-dva i amen. Nisam htjela po kuci nikoga, poslije kad smo krenule u setnje smo se i cesce vidale sa svima, to je bilo puno lakse izvedivo.
Ista stvar je i sa savjetima. Jasno i glasno kazes sto te zanima a sto ne i ako treba podsjeti ih da je sigurno i njima islo na zivce to samoprozvano savjetovaliste 😬 Ja sam prvih par mjeseci bila stvarno stroga s tim pravilima, kad je bila 6+ mjeseci em smo bile u Splitu sa svima, em je bila vec veca beba pa su svi mogli nadoknaditi gnjavljenje koje su propustili 😊
Jutro cure, nema me par dana i odmah za procitst 50 stranica :-)
Nalaz stitnjace mi nije ok, t3 i 4 su ok al tsh 5.8, doktor mi dao eut 75, meni to djeluje jako puno. Kontrola za 3 tj.
A sad tek skuzila da mi je kontrola kod ginekologa iza 16.8, pa to je za 5tjedana. Sad sam u 13tjednu, sta nije to malo dugo?
Brine me taj miom koji raste i tako dugo cekat kontrolu,poludit cu. Sutra idem na more,pa sam mislila negdje obavit privatno ultrazvuk da budem mirna, sta mislite o tome?
Ja sam čekala od 12. do 17 tt. Ako hoćeš idi privatno, umiri se, ali ne bi trebalo ništa posebno u tih 5 tj. Osim rast bebona. Mi smo došli sa 5 i pol na skoro 14 cm u 5 tjedana.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Bubamara,
imam ja i jos dvije cure koje su na Heparinu :) Koju imas trombofiliju? Ja sam PAI-1 heterozigot. I ja sam istraumirana haha, isto svasta prosla, ali za sad je ok svee :) Na kojoj si terapiji? Daa, dobrodosla i da ovaj put bude treca sreca, kao sto i sebi kazem haha :)))
Nunii,
i ja sam takva hahaha. Ja ne dam stomak da mi pipne niko osim muz xD Ali on nesto nije da leti za njim haha :D A tek price svekrve, zaove, nasee dijetee, ja kroz zezu kao, samo mojeeee haha, koliko se patim samo sama :D a ona kao patila se i ona, pa joj ja otela hahhaa (konjina koja ima 27 godina oteta od mamee, smrccc hahahhaaha - a i nije ni otet, zivi sa njima) mislim se, "odbij" hahahah odvratna sam xD
Nisi sama, Nunii :D
HAHAHAH KONJINA. moja konjina puni 25 neka tri tjedna prije bebinog rodenja,a imam neki osjecaj buduci da mi kazu svaki puta drugi termin i to sve ide od 15.-21.12. da ce bebac biti pocetak prvog mjeseca ko i tata 😂
Sveki mi ne place sto sam joj uzela sina jedinca,ali njegova baka 😂 Ja ne znam,kako sam ostala trudna tako imam sve manje volje za komunikaciju s njom. Opcenito nemam volje previse pisati svima kako se osjecam svaki pet minuta. Ugl tu se izjadam 😂 Onda me on pravda da lose spavam,da nemam volje visit na internetu,da pokusavam spavati i sl.
Sortiraj odgovore
Najstariji