Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:30

Ptičica

Ti si meni kraljica! 😆
    Iden ja pojednostavnit, vidim da me trudnicki mozak hvata. Velicina bebe od 1cm odgovara trudnoci od koliko tjedana i kolilko dana?

Hahaha a da i ja nekad znam zakomplicirati. Ali stvarno ti je to tesko odrediti koliko odgovara. Svaka beba se razlicito razvija i raste. Pa ajmo ovako..prema kalendaru po tjednima trudnoce u 7om tjednu je predvideno da bude oko 12mm, a do 8og tjedna naraste do 22mm. Beba moze biti bilo gdje izmedju toga u 7om tjednu. Sedmi tjedan se racuna od 7+0 do 8+0 ako se ne varam. Komplicirano je to sve tocno u dan pratiti..meni dr kad je rekao da sam trudna npr 6+2 a beba je jedna odgovarala 6+1, a druga 6+4 i rekao je da to nema veze dan dva tri gore dolje po mjerenjima tako dugo dokle odgovara tjednu trudnoce. Pa tako preporucam da se ne zamaras tocnim danima nego samo po tjednima prati. I opet kazem, tesko je izmjeriti toliku tocnost sa uzv. Mozda su ti fulali u mjerenju kad su rekli da je 1cm beba..mozda je bila 1.2cm pa dr nije dobro oznacila..zato draga moja samo uzivaj u trudnoci i ne zamaraj se toliko mjerilima dokle god ti dr kaze da je sve u redu.

❤N i V💙

truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:34

Takodjer samo razmisli o tome kako bebe mogu varirati u velicini i kilazi pri porodu..npr imas beba koje se rode sa 2.8 kg, a imas beba koje se rode sa vise od 5 kg pa tako to sve ovisi i od pocetka u razvoju..zato su vrijednosti upisane u kalendaru po tjednu trudnoce relativne i okvirne. Neke bebe se sporije razvijaju i rastu i bit ce manje, dok druge bebe se brzo razvijaju i rastu i bit ce vece..tvoja mrvica se lijepo razvija i to ti je najbitnije 😊😊

❤N i V💙

truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:37

nali

Ana89 hvala tii.. Sad sam se vec skulirala, za vikend sam bila izbezumljena
    Miranda danas sam 12+4. Stvarno neznam sto bi mi tu bez tebe, lijepo svima sve objasnis, evo kao normabel mi djeluje tvoje objasnjenje
    Truskawka tocno to, pitanje je zapravo kak je uopce mogla ista izmjeriti jer je fakat bebici moja maternica stiskala glavu i to sto je na par sekundi uhvatila je tolko izmjerila.

Ma naravno..stvarno se ne moze izmjeriti tocno..moj je mjerio jednu bebu jedno 7 - 8 puta i svaki puta je bila drugacija velicina 🤣🤣 i onda mi je rekao vidis sad ovisi koliko zumiram i ovisi da li sam dobro oznacio..moze biti manje moze bit vece..sve do pol cm se ne moze tocno odrediti..

❤N i V💙

truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:42

Ptičica

truskawka

Ptičica

truskawka

Ptičica

Aaa divno, hvala! 😘
    E sad mi jos jednu stvar pojasni..Kako oni racunaju 7i tjedan? Od 7 do 7+6, iki s8 vec sa 6+1 u 7tt? 🤔 ja sam sad 8+0, ima tocno tjedan dana, aa 7+0 smo imali 1cm.

Ima clanak i o tome..ovako sam ti ja to shvatila. Trudna si toliko tjedana koliko si napunila, a usla si u tjedan ispred sebe. Pa prema tome ako si 7+6 znaci da si trudna 7 tjedana, ali si u osmom tjednu..eto ako ti je ista jasnije.. odnosno ako si u osmom tjednu trudna si 7 tjedana hehe

https://covermagazin.com/trudnoca/?p=378

Nista ne razumin 😂🤷‍♀️🤦‍♀️ ukratko, ovdje kaze da je velicina bebe u 7tt 12mm cca. Jel.to znaci od 7 do 7+6?

To su ti sve draga moja relativne vrijednosti..odprilike..ako si citala koju str unazad pisali smo o tome kako uzv ni ne moze tocno izmjeriti tako da uvijek postoje oscilacije..zato su ti to okvirne mjere prema kalendaru trudnoce..ne zamaraj se bas puno s tim mjerama..svaki put kad dodes na uzv budes znala koliko je beba velika i to je to..a do tad se mozes tako malo informirati odprilike koliko je velika jer realno beba raste iz sata u sat po malo i onda sve brze i brze..najbitnije je u ovim ranijim stadijima da se svi organi i sve ostalo dobro i pravilno razvija..pa eto clanci su ti samo razonoda dok cekas novi uzv..tako sam si ja to postavila jer evo sad cekam 8 dugackih tjedana da ih ponovo vidim..

8 tjedana?? Testiraju ti zivce, a?

Mah..ne zelim uopce misliti o tome..tako sam bila ljuta i jadna kad sam dosla zadnji puta na pregled da je to prestrasno..nije mi napravio uzv jer kao sam bila nedavno, a bila 4 tjedna prije toga, tj 3 tjedna prije toga na hitnoj..i onda mi je pogledao dal sam otvorena i jel sve u redu ono s prstima provjerio, prodrmao mi maternicu i to je to..i naruci me za 4 tjedna..znaci na hitnoj nisam vidjela bebe nesto vrlo samo da su aktivne i da srca kucaju..tako da eto tjesi se ako nista drugo ja sam zadnji put dobila slikicu svojih bebica sa 12 tjedana, a iduci puta budem sa 20..

❤N i V💙

truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:43

nali

Evo mog rucka danas, mini burgeri (na slici bajadera za usporedbu velicine)

Njamiii..sad sam gladna 😔😔 mogla si udjelit nesto 😆😆 

❤N i V💙

Miranda
    03. Srpanj 2018. 20:46

Salatice mozes li podic taj nalaz? Ako je sve uredno cemu vaginalete 🤦‍♀️
    Nali hvala ti 😘 Posalji par burgera, super izgledaju 😍
    7+0 do 8+0 je 8. tjedan trudnoce, 7 punih tjedana + dani u osmom tjednu 😉 Ostalo potpisujem truskawku, pa koliko promase u procjenama beba pred porod (prijateljici su procijenili bebu 700gr laksu nego sto se rodila) a kamoli tako male mjere na pocetku trudnoce. Dok god beba prati svoju krivulju rasta sve je super 😊

Ptičica
    03. Srpanj 2018. 20:48

E, stvarno se ne zamaram. Samo sam htjela naucit mesto novo. I naucila sam- nema pravila! Inace sam nasla clanak na netu gdje ginic kaze da su sve bebe u pocetku istih dimenzija i da kasnije krece individualan razvoj. Zato sam htjela odredit "tocan dan poroda ili zaceca" i napravit svoj lillypie
    Ali  mislim da tvoji blizanci opovrgavaju tu teoriju. 

Ana89
    03. Srpanj 2018. 20:52

Ptičica

E, stvarno se ne zamaram. Samo sam htjela naucit mesto novo. I naucila sam- nema pravila! Inace sam nasla clanak na netu gdje ginic kaze da su sve bebe u pocetku istih dimenzija i da kasnije krece individualan razvoj. Zato sam htjela odredit "tocan dan poroda ili zaceca" i napravit svoj lillypie
    Ali mislim da tvoji blizanci opovrgavaju tu teoriju.

Svaka beba ima svoj tempo rasta. Na početku je moj bebon bio prosječan embrio, sad je bebon od 13 i pol cm, na početku 17. tjedna 😀😀 Rekla dr da će biti veliki komad dečkića.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

truskawka
    03. Srpanj 2018. 20:54

Ptičica

Ali mislim da tvoji blizanci opovrgavaju tu teoriju.

Ma i ne samo moji. Meni ti se jedna beba razvila jedno 3 dana kasnije..vec su ju bili otpisali sa 5 tjedana i sa 6 tjedana smo vidli srce kako kuca..stvarno nije moguce to odrediti tocno u dan. Ima jedna aplikacija koju ja koristim. Zove se Moj Kalendar. Upises prvi dan zadnje menge i on ti sam odredi termin 😊😊 zapravo se trudnoca i racuna od prvog dana zadnje menge. 
    Sto se tice velicina sve smo mi imale sa 6 tjedana toliko razlicite velicine bebica da je to stvarno veeelika razlika za to malo bice..pa taj ginic ocito nema pojma da tak moze nesto glupo tvrditi. 

❤N i V💙

Pikica89
    03. Srpanj 2018. 20:55

nali

Evo mog rucka danas, mini burgeri (na slici bajadera za usporedbu velicine)

Mmmmm fino fino 😋😋

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.