Ana89,
hahahahahahha, znaci i kod vas ima tih fora :D U Banja Luci postoji veliki problem sa ginekolozima, stvarno su svi nervozni i ne znam, osjecas se jadno i gresno HAHHA sto si tu ... kao da mi ono volimo ici , eto idem malo dusu odmoriti gore hahaha :D
Evo upravo sam izguglala podatak da je CRP u trudnoci u drugom trimestru normalan do 20,3 :O clanak koji postoji na engleskom i nasem ... a opet ima ih i masa gdje je normalan do 5 hahaha :D vidjecemo sutra da li raste ili pada.
Koja hrana izaziva takvu nadutost? Jucer sam bas jela odlicno- purece polpete pecene u plehu bez ulja, juha od tikvica, riza na maslu..bas zbog tih grceva. Ili je to od utrogestana? Ili oboje?! 🤔 suhe sljive ne mogu ni pogledat 😰🤢
I cula sam da biljne cajeve nebi trebalo piti. Sta je s kamilicom?
Ptico, samo ti opusteno i odmaraj 😘
Ptičice, ja bih rekla da ovo što si napisala od hrane može izazivati nadutost jer tu nema ništa vlakana. Ne znam jesi li barem pojela neku salatu. I to neku veeeeliku zdjelu salate. :) A pitanje je što si jela za ostale obroke i dan prije i poslije, jer jedan obrok sam teško može sve začepiti
Netko je bio pitao i za čajeve... Meni je fitoterapeutkinja rekla da se čak i čaj od kadulje smije piti, nije da ga mi možemo popiti 15l. Sigurno bolje nego kupljeni voćni sokovi ili bilo što gazirano. Ja sam ga pila od 5.-10. tjedna jer mi je baš pasao za vrijeme mučnina.
Da vas pitam nesto.. inace sam konobar, da odmah uzmem porodiljni, posto stojim po 9 sati na nogama, a vec sas me bole noge i leđa?
A piletinu inace i ja jedem, jer treniram i sve, al zadnjih 6 dana mi se gadi.. i uopce nemam apetita.. svako toliko mi se nesto jede. Vise navecer haha
Uzimanje bolovanja ovisi o vrsti posla i mogućnosti prilagođavanja tvom stanju. Ako uvijek imaš nekog sa sobom u smjeni tko će preuzeti teže poslove i podizanje gajbi, i ako općenito imaju razumijevanja za tvoju trudnoću, a i ti se dobro osjećaš, možda možeš još raditi. Ali, ako se ti ne osjećaš dobro, pogotovo ako, ne daj Bože, bude kakvih krvarenja, sigurno će ti i doktor preporučiti ostanak doma. I da, ako se puši na tvom radnom mjestu, bilo bi i zbog toga dobro da uzmeš bolovanje (ovo je primjenjivo ako i sama nisi pušačica).
I da, čestitam!!
Koja hrana izaziva takvu nadutost? Jucer sam bas jela odlicno- purece polpete pecene u plehu bez ulja, juha od tikvica, riza na maslu..bas zbog tih grceva. Ili je to od utrogestana? Ili oboje?! 🤔 suhe sljive ne mogu ni pogledat 😰🤢
I cula sam da biljne cajeve nebi trebalo piti. Sta je s kamilicom?
Ptico, samo ti opusteno i odmaraj 😘Ptičice, ja bih rekla da ovo što si napisala od hrane može izazivati nadutost jer tu nema ništa vlakana. Ne znam jesi li barem pojela neku salatu. I to neku veeeeliku zdjelu salate. :) A pitanje je što si jela za ostale obroke i dan prije i poslije, jer jedan obrok sam teško može sve začepiti
Netko je bio pitao i za čajeve… Meni je fitoterapeutkinja rekla da se čak i čaj od kadulje smije piti, nije da ga mi možemo popiti 15l. Sigurno bolje nego kupljeni voćni sokovi ili bilo što gazirano. Ja sam ga pila od 5.-10. tjedna jer mi je baš pasao za vrijeme mučnina.
Da, da, salata mi je svaki obrok otkad sam se rodila mislim. Tako su nas doma naucili i tako i ja svoju obitelj ucim. U pravu si, moguce da je i dan prije zeznuo stvar. 🤔 vjetrovi su mi svakodnevna pojava, utrogestan mi izlazi na usi vise, al ne smeta mi dok su bezbolni. Po prilici jednom u 4 dana budu bas grcevi da moram sat vremena masirat trbuh i stisnut se u fetus polozaj da prode. Doruckujem uglavnom jaja, razeni kruh, kuhanu sunku isl. Vecera gotovo nista. Jabuka, ili jogurt, ili rajcice. Znam da bi trebala al.jednostavno me navecer hvataju mucnine i samo pomisao na hranu mi je...brhhh.
Pa da, tamo se puši, a ja ne pušim inace.. i sama sam u smijeni.. ma mojim sefovima nece bit problem da odem na bolovanje.. samo zelim da je sve i redu.. i vec sad kad stojim duze od pola sata mi je teško.. bas mi trazi za legnuti
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Dobro kaze ptica za tunu, ne cesto i u umjerenim kolicinama, zbog zive.
Tamsi dobrodosla i cestitam!
Salatice jao 🤦♀️🤦♀️ Lud, zbunjen, samo im fali netko normalan. Nije ni meni jasno zasto te gin slao u bolnicu po antibiotik, trebao je on napisat recept ako je vec htio odmah atb. dat. Pitanje je na koji tip penicilina si alergicna jer ih je vise a svaki ima u odredenom postotku krizne alergije s drugim vrstama antibiotika pa nije svejedno. Od ovih koji sigurno nemaju kriznih reakcija smijes Eritromicin, Azitromicin, i nesto na bazi Ciprofloksacina (Ciflox npr). Meni je iskreno suludo na toliki crp odmah naslijepo piti antibiotik, pogotovo jer pitaj Gospu od cega je crp visok (urinokultura i brisevi su odgovor na to pitanje, i po bakteriogramu vidjeti sto od antibiotika ima smisla piti) i jos pogotovo jer si alergicna na penicilin i trudna pa su opcije sirokopojasnih antibiotika jako suzene a i cemu lupati s konjskim antibiotikom na mrvu povisen crp. Javi kakav je sutra crp ali ja bi inzistirala na ponovljenim brisevima i urinokulturi i onda po planu i ako treba pila antibiotik.
Hvala Miranda na detaljnom objasnjenju, da su svi doktori rjeciti kao tiii, joojjj :)
A moj doktor mi nije propisao zato sto danas ne radi ni privatno ni drzavno (culi se porukama), a sutra radiii i planiram otici (u petak mi svejedno trebala biti redovna kontrola), i on mi svejedno rekao da idem u klinicki centar... jos se istraumira, sta li je hitno toliko :O evo temperatura pala, 36,5, a desni pulsiraju (jela kikiriki) i javim se zubarici da pitam nje, za povezanost bolnih desni i povisenog CRP-a, pa cekam odgovor. Javljam sutra, nadam se opadajucu vrijednost. Jos jednom hvalaa puno :-* Umiris me :D
Miranda, Salatica,
Je li onda meni moja opravdano dala antibiotik uz nalaz dosta bakterija u urinu, pri tome je CRP 1.5 dakle zanemariv?
Cure da vas pitam. Koje vi dnevne uloške nosite? Danas mi je sestra na hitnoj rekla da ne nosim ove "plasticne" , tipa carefree trenutno imam.. Jer da se i od toga mogu radit razne upale i doći do iscjedka itd..
Cure da vas pitam. Koje vi dnevne uloške nosite? Danas mi je sestra na hitnoj rekla da ne nosim ove "plasticne" , tipa carefree trenutno imam.. Jer da se i od toga mogu radit razne upale i doći do iscjedka itd..
Ne koristim ih sad uopće, ali za mengu sam koristila libresse. Sve druge plastične nikad. Always su katastrofa, a carefree nisam nikad probala.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji