Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kolačići
    30. Listopad 2018. 13:27

Pozdrav, mi smo briljirali na kontroli. Momak savršen, ovim tempom bit će prosječna 3,5 kg beba. A i mama se dovela u red. Samo jedan kg dobila u 3 tjedna.  
    A  vožnja pa sve mi je teže ali još se ne dam. Lijepo je vrijeme a ja sam iz manjeg mjesta (srce Slavonije) pa mogu dosta pjehe a i godi mi. Manje me leđa bole  na večer ako hodam više taj dan.

Duda
    30. Listopad 2018. 13:31

Joj cure, mene je uhvatila manija pečenja kolača 😁 To su više ovako 'kolači za kroz tjedan' i brzo se naprave, al stalno me slatko vuče pa se tješim bolje to nego čokolada 😁 Evo jutros smo pojeli zadnjibkomad medenog srca, sad se već hladi neki kokos s čokoladom..uh..
    Žao mi je vas koje muku mučite s visokim tlakom, pazite samo dobro na to. Da mogu uzela bi vam malo, meni je jučer doktorica rekla da me netko treba dobro nasekirati, koliko je nizak svaki put..
    Mamica2, dobrodošla ☺

Mina93
    30. Listopad 2018. 13:31

Ja sam oprala medo odijelo na 60 i kao novo je, nema brige za njega 😊😁 jaknice cu na 40, zajedno s nasim jer su tamne i nemam s cim drugim, a ionako ne idu direkt na kozu.. Skafander nemam pojma kako cu jer je bijeli i nzn s cim ga bacit u masinu 😅😅
    Za kupanje cu ja koristit bademovo ulje par kapi  imam afroditino i cekam jos mustelino ulje da mi dodje dostava.. Nikakva mlijeka ni samponi, za guzu krema/mast, ispobavat pa vidit sta nam najvise pase.. Jedino za vani za hladnocu imam isto jednu prirodnu mast za lice i cold kremu mustelinu takodjer cekam 😁
    Nali bjezi od vegete da tlak dodje u normalu 😁😁😁

Salatica9192
    30. Listopad 2018. 13:33

Uff, nisam navikla da me dugo nema 🤣 letam na sve strane od jutros, kod porodicnog po doznake, u kafanu haha, pa sad povjesala ves, pa odmor i odoh u kupovinu kadice i ostalog sta fali i kod hematologa u 17:00 i u skolicu u 18:00 haha. Odavno mi nije bio ispunjenjiji dan i vec sam umorna 😶
    A ja sam oprala prvu turu, prljavo bijele i bijele pelene, carapice i bodici na 50 stepeni, 65 minuta sa Becutan 2 u 1. Nakon toga sam ukljucila dodatno ispiranje 35 minuta. Valjda je to ok 😶 Necu za danas više prati, da se ovo fino osusi, a peglacu sve na kraju iz vise puta, pa onda odjednom smotati. Ima tu posla cijelu sedmicu 🤣 

• hana85
    30. Listopad 2018. 13:35

Pozdrav trudnice, baš je lijepo čitati kako većini forumašica trudnoća sretno prolazi, s lijepim vijestima s pregleda :) 
    A znam da ima puno žena koje samo čitaju, kao i ja, pa bi samo ukratko rekla svoj rasplet situacije, možda nekome bude ohrabrenje
    Sad sam 35+0 tjedana, a s 28 tjedana sam dobila ful jake kontrakcije, kod mene je lakše bilo pratiti minute kada je stomak bio opušten nego zgrčen, pa sam kupila magnezij, donekle je opustio maternicu, no spletom okolnosti ipak sam otišla na hitnu i tamo ta-dam drama - skraćen cerviks, otvorena, ctg bilježi trudove, dobila injekcije za razvoj pluća, spominjali carski rez jer je beba na zadak. Tjedan dana sam bila u bolnici, magnezij na maksimalnih 600mg i polako se stanje smirilo uz strogo mirovanje. (btw. primijetila sam da mi Biolectra mg direct puno bolje djeluje od Solgar citrata)
    I danas na pregledu iznenađenje, doktor koji ima ogromno iskustvo i teorijsku potkovanost (profesor je na faksu) čudio se kako je stanje s cerviksom čak i bolje nego prošli put, kaže da u svim knjigama piše da se cerviks ne može zatvarati, al eto da nije sam radio prošli pregled ne bi vjerovao :)
    Ma neka je ovo i stvar pogreške u mjerenju, nije važno, meni je bitno da se uz požrtvovno mirovanje može izbjeći crni scenarij, zato ovo i pišem za mamice u sličnoj situaciji kao podršku jer i meni najviše pomogne kad čujem tuđe pozitivno iskustvo :) Zato, samo hrabro i smireno do kraja :)

Duda
    30. Listopad 2018. 13:36

I ja sam za kupanje uzela afroditino bademovo ulje. Dobila sam i kupke neke (becutan i bübchen) al to planiram kasnije trošiti. A krema-na kraju sam se odlučila za biobazu. Vidjet cemo kako ce biti s njom, a onda mijenjati po potrebi.

MareiKate
    30. Listopad 2018. 13:41

AllieH

Ja ti imam ovaj Ugg ogrtac: https://www.ugg.com/women-sleepwear-robes/miranda-robe/UA5358W.html?dwvar_UA5358W_color=PORT#start=6&cgid=women-sleepwear-robes Znaci, tocno taj materijal kao medo odjelce i redovno ga perem na 60 stupnjeva, opran je vec 5-6 puta sigurno, kao novi je.

Super, bit će da sam ja imala neki osjetljiviji materijal! Nema dileme, i medo će na 60 😁

Duda
    30. Listopad 2018. 13:43

Hana, hvala na pozitivnom iskustvu, uvijek je ohrabrujuće čuti takav primjer! ☺ Ima nas ovdje jako puno na mirovanju skoro tokom cijele trudnoće, ali hvala Bogu sad nam većinom stižu dobre vijesti. Kad nas netko i istresira nečim, nekako se to opet dovede u red. Ja sam uvjerena da će sve bebice ovdje biti vesele i zdrave jer imaju hrabre mame koje ih paze već mjesecima na sve moguće načine.

AllieH
    30. Listopad 2018. 13:44

Mislim da dodatno ispiranje nije toliko radi dezinfekcije koliko radi toga da sto manje kemije ostane u toj robici. 
    Mislim da nije problem kasnije ako se nesto opere na nizim temperaturama, ali ovo prvo pranje sto truskawka kaze, tko zna gdje je ta robica bila, tko ju je dirao, s cime je sve dolazila u dodir - i mene malo grozi. Bijelo cu sve 100% ubaciti na 95, sareno i tamno na 60, a skafanderic i sl. cu ubaciti na outwear program s mrvicu dezinfekcijskog sredstva. 
    Kasnije se necu toliko misliti i cjepidlaciti, ali to prvo pranje mi je nekako najbitnije, jer ne zelim ni misliti sto je ta robica sve prosla dok je dosla do nas. 

Luka ❤

AllieH
    30. Listopad 2018. 13:46

Kolačići

Pozdrav, mi smo briljirali na kontroli. Momak savršen, ovim tempom bit će prosječna 3,5 kg beba. A i mama se dovela u red. Samo jedan kg dobila u 3 tjedna.

Odlicne vijesti! Ja bih odmah potpisala za prosjecnu bebu od 3.5kg 

Luka ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.