Cure evo mene sa kontrole blago receno prestrasene.. Beba je super sve mjere odlicne kilaza 2260 gr plodne vode dovoljno ma sve 5 ALI pupcana vrpca se trenutno nalazi oko vrata bebe. Kaze doktor da to nista ne znaci da su mi protoci super i da svaka treca beba se rodi sa vrpcom oko vrata najnormalnije ali evo ja poludi od brige..
Mislim da dodatno ispiranje nije toliko radi dezinfekcije koliko radi toga da sto manje kemije ostane u toj robici.
Mislim da nije problem kasnije ako se nesto opere na nizim temperaturama, ali ovo prvo pranje sto truskawka kaze, tko zna gdje je ta robica bila, tko ju je dirao, s cime je sve dolazila u dodir - i mene malo grozi. Bijelo cu sve 100% ubaciti na 95, sareno i tamno na 60, a skafanderic i sl. cu ubaciti na outwear program s mrvicu dezinfekcijskog sredstva.
Kasnije se necu toliko misliti i cjepidlaciti, ali to prvo pranje mi je nekako najbitnije, jer ne zelim ni misliti sto je ta robica sve prosla dok je dosla do nas.
Bas to, dodatno ispiranje je da se ispere detrdzent u potpunosti, a s njim se ne skidaju kemikalije s kojima je robica tretirana. Ja se samo sjetim svaki puta jednih hlaca koje sam kupila. U ducanu su bile ravne ravne, dok sam ih oprala tako su se zguzvale i nikad ih nisam mogla opeglati vise i to je samo zato jer sam skinula kemikalije s njih. Tako da definitivno ja mislim sve prati na minimalno 60, ali najradije bi sve na 90. Mislim da je moja sestra svu odjecu prala na 90 i nikad se nista nije desilo lose.
Ja svoju svu odjecu sortiram prema bojama i perem svaku boju zasebno na 60, a sve gace, carape, potkusulje, rucnike, posteljinu, krpe itd perem (bez obzira na boju) na 90 i poslije sve ide u susilicu. Nikad nikakvih problema. Nista se nije unistilo nit nista drugo, a barem sam sigurna da je sve cisto.
❤N i V💙
Vjerujem da si zabrinuta, ali to je stvarno jako cesta situacija. Sad ce vas vjerojatno samo cesce pratit, a i to se jos moze promijeniti. No sigurna sam da ce biti sve ok. I nemoj guglati!
Luka ❤
Kolacici super za pregled i tu jednu kilu u 3 tjedna.. 😊 Kod mene uredno kila tjedno ide gore.
Duda- saljem ti malo svog tlaka😁
Mina- ufff uskoro bjezim od nje, jos malo i selim se, ne postoji sretnija osoba od mene 😀
Hana- lijepo je cuti pozitivno iskustvo, ima nas sa slicnim problemima ovdje. Koliko strogo mirujes? I koliko su ti cerviks izmjerili?
Enna- vjerujem da ce biti sve ok, i ja sam cula da ima puno takvih slucajeva da se pupcana vrpca omotala i na kraju bilo sve ok. Drzi se.
Istražujući položaj na zadak našla sam zgodan tekst o položajima bebe pri izgonu pa možda nekome pomogne da malo više pazi u kojem položaju odmara
http://www.roda.hr/portal/trudnoca/trudnoca-kroz-tromjesecja/polozaji-djeteta-u-maternici-prije-rodenja.html
Meni se čini da je moj bebač zadnjih dana u dobrom položaju, najviše osjećam pokrete unutar stomaka, nema više rastezanja stomaka na van
Da vas brzinski pozdravim, majana cestitam 🎉
Ana- kako si? javi nam se.
Nova curka- dobrodosla 😊
Cestitam curke na pregledima, ne stignem popratiti imena. Jos sam nekoliko lijepih trudnica vidla 💜 divne ste.
Meni je ful lose, tlak se drzi na 140/90, nekad visi, nekad nizi, valjda ce mi povecat terapiju..glava boli, muka mi je..valjda od ovog cudnog vremena, 11 mjesec ce,koja vrucina, ovo nije normalno. Izbjegavam svu elektroniku, ocu se odmoriti,sto manje stresa, a imam brdo obaveza pa sve lagano pokusavam srediti. Tu je i sveki the vegeta koja mi uredno odrzava tlak visokim haha 😁
Slijedeci tjedan imam pregled i panika me lovi vec lagano 😨
Ok sam. Malo zabrinutost me pere, ali bit ću ja ok, što kaže moja baba pokojna, na skonse, litiga valove. Ne jedem ništa, a dobih 2 kila u 4 dana. Voda se skuplja. Mogao bi Beban brzoa vani, imam osjećaj.
Visok tlak nikad nisam imala sad imam terapiju. Danas sam dobila i infuziju. Još će mi i glukozu zakačiti. Dobro, bit će u redu, skoro sam 35. okrugli tjedan...bit će ok.
Bili smo na uzvu, beban je zmajko. Misle se kakav će porod i tako. Sve se meni čini da će pokušati prirodno, tj. inducirano, ali mislim da će morati ipak rezanje, zbog mog malog problema otprije.
Šećer mi je nizak i sol u krvi. A zbog flexana i svega drugog trombociti se drže junački još. Iako su niski.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Cure evo mene sa kontrole blago receno prestrasene.. Beba je super sve mjere odlicne kilaza 2260 gr plodne vode dovoljno ma sve 5 ALI pupcana vrpca se trenutno nalazi oko vrata bebe. Kaze doktor da to nista ne znaci da su mi protoci super i da svaka treca beba se rodi sa vrpcom oko vrata najnormalnije ali evo ja poludi od brige..
Ja sam imala slucaj..i sve je bilo ok...to ti je cesto...bebi je bilo cak dva out puocana oko vrata...pratili cesce ali sve dobro proslooo...ne brini bit ce ok...cesto se to dogada...ali bude ok...
Ana drzi se ti i tvoj zmajkooo....samo hrabro...sve ce bit ok..
Ana, poznajem jednog veselog bebana rođenog u tvojim tjednima, dakle nepunih 35. On je izašao na hitan carski, bio je manji čak kilažom nego bi trebao biti za svoje tjedne i svejedno je sve super s njim! Drži se! 😘
Ana samo ostani pozitivna, sve i da Mikael mora danas van, ti si u super tjednima i sve bi bilo super, ali ja vjerujem da cete izdrzati barem jos 2 tjedna. Ti si prepozitivna osoba i vjerujem da i to utjece jako, tako da nemoj da prevladaju negativne misli. Jedino mi je cudno sto si od pocetka govorila da ces na carski i sad oni zele prirodno? Javljaj se da znamo kako si i saljem ppppuuuuno puno pozitive da se izborite sto dulje 2u1. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji