Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana89
    10. Listopad 2018. 12:36

Salatica9192

Ja sam upravo povratila drugi put u trudnoci i to ekstremno. Nisam stigla u wc. Soba je nastradala, cak i zid. Muz dok je donio lavor… A nije mi sjeo kefir, vec sam se zalila da ne podnosim nesto mlijeko, ali to je bilo cudan osjećaj u zeludcu, naduvanost i tako je i sad krenulo, ali tu je i tableta za secer sto valjda zna izazivati mucnine i dodje mi muka i 10 min trpi i dalje je ono gore sto se desilo hahahaha… I onda ribaj sve 20 minuta, muz ne moze, krene kao da ce on povratiti, reko bjez tamo, bjezzzzzz, ja cuuuu. Sva sreca stomak me prosao, pa sam mogla. Eto kako divan dan hahahaha….
    Sarah,
    da to nije ono, sindrom karpalnog tunela, tako nesto. Znam da se zna desavati zenama u trudnoci i znaju trnuti i oticati udovi. Prolazi tako sto se porodis. Jesi cula za to?

Karpalni tunel sam i ja nedavno osjetila u desnoj šaci. Baš je bilo brutalno u smislu, ukoči se i trne, ne možeš stisnut šaku i tako par sati, i onda prođe. 
    A i oticanje nogu. Od onda, nisam. Tako to valjda ide.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

annchy17
    10. Listopad 2018. 12:40

Javljam se i ja sa pregleda, ne bas sjajne vijesti. Nestao mi polip, al mi otvoren kanal do usca maternice za jedan prst. Strogo mirovanje. Nikvo setanje, shopingi, sjedenje, dizanje apsolutno nicesa. E sad, dal ste vi koje ste mirovale, stvarno smo samo lezale i wc? Dal kuhanje moze? 
    Pa tko ce lezat 24 sata na dan. Kontrola za 3 tjedna.  

MareiKate
    10. Listopad 2018. 12:44

Joj annchy, toga se ja pribojavam na idućem pregledu...
    Ja kad sam morala strogo mirovati sam i kuhala i malo peglala, ali ja sam mirovala zbog hematoma, mislim da ako si otvorena bi trebala baš strogo, ali ne znam... Ima tu cura s tim iskustvom.
    Ali svakako, brzo se navikneš na mirovanje, ne brini, i prođe vrijeme nekako...

Kolačići
    10. Listopad 2018. 12:47

isprobavam potpis

Salatica9192
    10. Listopad 2018. 12:50

annchy17

Javljam se i ja sa pregleda, ne bas sjajne vijesti. Nestao mi polip, al mi otvoren kanal do usca maternice za jedan prst. Strogo mirovanje. Nikvo setanje, shopingi, sjedenje, dizanje apsolutno nicesa. E sad, dal ste vi koje ste mirovale, stvarno smo samo lezale i wc? Dal kuhanje moze?

Da li ti je unutrasnje ili vanjsko usce otvoreno? Nisam skontala. Da li je utvrdjeno prilikom "ručnog" pregleda ili putem ultrazvuka? Mislim da je to kao sa mog zadnjeg akuserskog pregleda, uloziva za vrh prsta.
    Ja nisam kuhala, to je mama, a sad svekrva. Mislim znala sam hrenovke sebi staviti, ono kratko nesto. Ali to sam sve pocela poslije. Prve 2 sedmice sam bas bas mirovala. Wc i krevet, bez sjedenja, cak sam i jela u krevetu, sa povremenim ustajanjem u dnevni i silaskom ispred kuce jednom dnevno I mozda se zato i nije pogorsalo stanje, pa sam dobila dozvolu da prohodam (ali sam prebukvalno shvatila, pa ko zna sta ce biti u petak na kontroli xD). Tako da, ako si u situaciji da mozes da izbjegnes to sve, izbjegni. Ako ti se ne bude pogorsavalo, nakon 3 nedelje, uvodis pomalo sve vise aktivnosti. 

Kolačići
    10. Listopad 2018. 12:51

Radi! Morala sam zvati kolegu (na poslu sam pa sam uhvatila našeg sistem inženjera, sad mu dugujem kavu!).
    Imam pitanjce.... kad su se vaše bebe okrenule? Ja danas u 6h idem na kontrolu i po mome osjećaju on je još glavicom gore a stepa po mjehuru. Kad je krajnji rok da se okrene?

• nali
    10. Listopad 2018. 12:55

annchy17

Strogo mirovanje znaci wc, tusiranje i to je to. Po mogucnosti lezanje na lijevom boku. Nema ni sjedenja! E sad, ja od pocetka trudnoce mirujem, unazad kojih 2 mjeseca strogo mirovanje, pa se nisam bas drzala toga, znala sam pocistit, oprat ves, kuhat.. pa se stanje pogorsalo. Sada mirujem stvarno strogo, s time da povremeno skuham nesto brzinski od 20 minuta. Priustim si jednom tjedno odlazak negdje na kratko. Ozbiljno, miruj, sto vise.

Jagodica86
    10. Listopad 2018. 12:56

Kolačići, meni se čini sve do pred kraj da se bebe okreću, znaju se čak namjestiti dobro, pa se vrate u krivi položaj pred porod. Tako da bez brige, nemoj se s tim zamarati, ima još vremena za akrobacije i ako ne bude glavica dolje sad 

busybee
    10. Listopad 2018. 12:59

Meni je stigao nalaz OGTT-a i dobar je. Jako sam hepi zbog toga, brinula sam se jer mi je bila granična vrijednost kad su mi vadili krv kada sam tek zatrudnila (ali mislim da sam se prejela lubenice vecer prije).
    Anchy, ne znam nista o mirovanju, samo mogu poručiti da se držiš i da vidim po curama u grupi da se sve naviknu nakon nekog vremena.

• nali
    10. Listopad 2018. 13:06

Super curke za preglede i sretno curama koje imaju popodne preglede. 💛
    Salatice,  tebi dosla muka, povratila i vise nema muke? Samo tako? Doslo i otislo? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.