👋 Masem cure 😆 Mi smo isto jucer obavili pregled, sve je uredu, curka 1200g🤗 Upadnem kao padobranac ovdje s vremena na vrijeme i naravno da imam pitanja 😂 Zanima me planira li koja od vas prekidati komplikacije kako bi iskoristila godisnji odmor? 😆
ja znam da su kod nas zene nakon cijelog porodiljnog uzimale go pa se tek tad vratile na posao..nisu prekidale
Da, to je ok. Nesto sam razmisljala, posto mi je ostalo dosta godisnjeg od ove godine pa da mi ne propadne.. ali opet nisam pametna 🤔 Reko mozda se nadje netko tko je upuceniji pa da me posavjetuje sto je napametnije napraviti, prvenstveno financijski, da si ne zbrljam sestomjesecni prosjek za rodiljnu naknadu 😊
Cure hvala vam...jako san sretna..jednostavno ono uvik strepis bojis se..ja naj vise radi te moje op.i kratkog usca..naj vise radi toga panicarim..a zamisljam kako da lezim ono full a imam vec dvi curke...ali eto sve ide kako treba i zatvorena san to je bitno..srce je moje VELIKO KO KUCA...ljubim vas sve..
url=https://lilypie.com]
Hmmmm...i ja sam prvo iskoristila go pa sad otvoriča komplikacije. Tako su mi savketovali u prvoj trudnoći i sad. Nisam čula da je netko u mojoj blizini prekidao. Možda najbolje nazvati hzzo pa provjeriti.
👋 Masem cure 😆 Mi smo isto jucer obavili pregled, sve je uredu, curka 1200g🤗 Upadnem kao padobranac ovdje s vremena na vrijeme i naravno da imam pitanja 😂 Zanima me planira li koja od vas prekidati komplikacije kako bi iskoristila godisnji odmor? 😆
Mislim da komplikacije ne mozes prekidati… Jednom kad se otvore komplikacije ide se do kraja. Razlog za prekidanjem komplikacija je jedino losi ishod trudnoce.
Ja kad sam skuzila da vise ne mogu raditi sam uzela prvo cijeli godisnji iz ove godine i tek onda otvorila komplikacije
Katarina cestitam! 🎉🎉
Nisam sigurna moze li se to tako. Ja sam morala prvo iskoristiti godisnji do kraja pa tek tada na komplikacije jer da sam isla koristiti kasnije onaj tko bi dobio posao kao moja zamjena bi morao dobiti otkaz buduci da se ja vracam iskoristiti svoj godisnji. Ili bi mu morali dati novi ugovor na neciju drugu zamjenu ( ako bi mogli ).
ja znam da su kod nas zene nakon cijelog porodiljnog uzimale go pa se tek tad vratile na posao..nisu prekidale
Da, to je ok. Nesto sam razmisljala, posto mi je ostalo dosta godisnjeg od ove godine pa da mi ne propadne.. ali opet nisam pametna 🤔 Reko mozda se nadje netko tko je upuceniji pa da me posavjetuje sto je napametnije napraviti, prvenstveno financijski, da si ne zbrljam sestomjesecni prosjek za rodiljnu naknadu 😊
Prosjek ti se računa zadnjih 6 plaća do otvaranja komplikacija, to ti je 100%,ja sam nosila neki dan u hzzo.
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
katarinak, ja sam bila 5.i pola 6.mjeseca na komplikacijama (dok nije zavrsila nastava), onda sam zatvorila i opet otvorila od 3.9.i sad cu biti do kraja.
Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?
jedino ne znam kako racunaju za prosjek, ulaze li i ovi mjeseci sto sam bila na komplikacijama ili ne...to cu vidjeti sad na kraju mjeseca
jedino ne znam kako racunaju za prosjek, ulaze li i ovi mjeseci sto sam bila na komplikacijama ili ne…to cu vidjeti sad na kraju mjeseca
Mislim da ne, nego onih 6 mj prije komplikacija.
KatarinaK, ne može ti propasti godišnji od ove godine jer ga možeš prebaciti na period nakon rodiljnog i roditeljskog dopusta. Evo gdje to piše: Zakon o radu (NN 93/14, 127/17)
"Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu
Članak 84.
(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad."
Meni je termin 22.11.2018. i raditi bih se trebala vratiti 22.11.2019. Ako bude potrebno, "vratit" ću se raditi 1 dan, da bih zadovoljila uvjet iz stavka 5., ali ću zapravo odmah početi koristiti preostali dio GO iz ove godine i na taj način ću ga iskoristiti u godini u kojoj sam se "vratila" raditi.
Nadam se da sam ok pojasnila.
Sortiraj odgovore
Najstariji