Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maggie85
    12. Rujan 2018. 12:22

Emily1801

Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?

Hm, dobro pitanje obzirom da božićnicu isplaćuje poslodavac, a porodiljnu naknadu država... Evo moje cure u računovodstvu kažu kako misle da se božićnica isplaćuje jer je to neoporeziva naknada i da, isplaćuje ju poslodavac, ali da se recimo naknada za godišnji (regres), ako ju imate, ne isplaćuje, jer je ona oporeziva. Obećale su mi te informacije još provjeriti pa me nemojte držati 100% za riječ.

zadranka86
    12. Rujan 2018. 12:24

Cure moja prija je orekinula komp i nastavila..ali kratko...tako da joj nisu nista naknadno trazili..toliko znam da se moze...a dr.nisan upucena..

url=https://lilypie.com]

Maggie85
    12. Rujan 2018. 12:28

31 :  37 

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:33

Maggie85

Emily1801

Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?

Hm, dobro pitanje obzirom da božićnicu isplaćuje poslodavac, a porodiljnu naknadu država… Evo moje cure u računovodstvu kažu kako misle da se božićnica isplaćuje jer je to neoporeziva naknada i da, isplaćuje ju poslodavac, ali da se recimo naknada za godišnji (regres), ako ju imate, ne isplaćuje, jer je ona oporeziva. Obećale su mi te informacije još provjeriti pa me nemojte držati 100% za riječ.

Aha. Ja mislim da se regres veze uz godisnji odmor, pa onda ako u tekucoj godini nemamo niti jedan iskoristen dan godisnjeg nema ni regresa. Ili? Bas ih pitaj, ja sam zaboravila to pitati kad sam bila u racunovodstvu.

m.girl6
    12. Rujan 2018. 12:33

Dobijemo božićnicu za vrijeme porodiljnog ili roditeljskog dopusta, jer uvjet za božićnicu je da smo zaposleni u ustanovi (školi, firmi) taj dan kad se ona isplaćuje.
    Cure koje ste otvorile komplikacije dosta ranije, ako vam traju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326,00 kuna. Dajte si to istražite, naravno, zavisi di radite. 

katarinak,po meni možda bolje da si ostaviš godišnji dok se vratiš sa porodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa si ga onda iskoristiš jer propasti ti ne može, a sad sve zavisi u kakvoj si financijskog situaciji trenutno, to moraš sama procijeniti. Ovak ćeš moći biti dulje sa bebom doma, a ne se vratiti odmah nakon god dana, kako želiš.

A ja si čak mislim, sve zavisi kak ću roditi, da se nakon 6 mjeseci vratim na posao samo iskoristiti godišnji odmor (radim u školi), naravno dobijem regres i punu plaću za to vrijeme i onda sa početkom nove školske godine otvorim roditeljski dopust i doma sam sljedećih 6 mjeseci, produžim si roditeljski za skoro 2 mj i dobijem malu financijsku inekciju, hehe. Kaj vi kažete cure? Jel razmišljala koja o tome? 

Noa 💙

Salatica9192
    12. Rujan 2018. 12:34

Zadranka, 
    super vijestiiiii 😊😊😊 Bas pozitivne, zato sto i ja imam BH kontrakcije i stezanja. Znaci to se samo spremamo za porod (mi cemo zamisljati da cemo se lakse poroditi zato haha istrenirana materica xD plus ovaj moj cerviks, ma beba ce za sat izaci haha).
    Mene ta Mustela toliko privlaci sadaaaa hahaha, neko trudnicko ludilo me uhvatilo oko nje xD Hocu i za sebe i bebu hahah 😊

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:36

Ovo za pomoc sam znala, to mi je za registraciju auta. 😂

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:38

Salatica9192

Zadranka,
    super vijestiiiii 😊😊😊 Bas pozitivne, zato sto i ja imam BH kontrakcije i stezanja. Znaci to se samo spremamo za porod (mi cemo zamisljati da cemo se lakse poroditi zato haha istrenirana materica xD plus ovaj moj cerviks, ma beba ce za sat izaci haha).
    Mene ta Mustela toliko privlaci sadaaaa hahaha, neko trudnicko ludilo me uhvatilo oko nje xD Hocu i za sebe i bebu hahah 😊

Ahaha Salatice legendice! 😂
    Trudnicko ludilo Mustela. Muuustela. 🐮

Katarinak
    12. Rujan 2018. 12:40

Emily1801, ja sam imala za ovu godinu iskoristena 3 dana godisnjeg i dobila sam regres, da nisam imala niti jedan dan nebi ga niti dobila. 

Maggie85, hvala na info. 😁

Katarinak
    12. Rujan 2018. 12:43

m.girl6

Dobijemo božićnicu za vrijeme porodiljnog ili roditeljskog dopusta, jer uvjet za božićnicu je da smo zaposleni u ustanovi (školi, firmi) taj dan kad se ona isplaćuje.
    Cure koje ste otvorile komplikacije dosta ranije, ako vam traju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326,00 kuna. Dajte si to istražite, naravno, zavisi di radite.

katarinak,po meni možda bolje da si ostaviš godišnji dok se vratiš sa porodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa si ga onda iskoristiš jer propasti ti ne može, a sad sve zavisi u kakvoj si financijskog situaciji trenutno, to moraš sama procijeniti. Ovak ćeš moći biti dulje sa bebom doma, a ne se vratiti odmah nakon god dana, kako želiš.

A ja si čak mislim, sve zavisi kak ću roditi, da se nakon 6 mjeseci vratim na posao samo iskoristiti godišnji odmor (radim u školi), naravno dobijem regres i punu plaću za to vrijeme i onda sa početkom nove školske godine otvorim roditeljski dopust i doma sam sljedećih 6 mjeseci, produžim si roditeljski za skoro 2 mj i dobijem malu financijsku inekciju, hehe. Kaj vi kažete cure? Jel razmišljala koja o tome?

Evo sad kada sam sa vama prokomentirala i saznala jos neke informacije i meni se cini za sada ostaviti ovako kako je 😀 Hvala 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.