Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klikerica
    12. Rujan 2018. 13:06

Emily1801

Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?

Da,proporcionalno danima u toj godini koliko si radila. Ako si cijelu tu godinu bila na porodiljnom,onda ovisno o firmi. Neki isplate punu,neki nista. Ali u pravilu isplacuju...

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

Klikerica
    12. Rujan 2018. 13:08

m.girl6

Dobijemo božićnicu za vrijeme porodiljnog ili roditeljskog dopusta, jer uvjet za božićnicu je da smo zaposleni u ustanovi (školi, firmi) taj dan kad se ona isplaćuje.
    Cure koje ste otvorile komplikacije dosta ranije, ako vam traju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326,00 kuna. Dajte si to istražite, naravno, zavisi di radite.

katarinak,po meni možda bolje da si ostaviš godišnji dok se vratiš sa porodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa si ga onda iskoristiš jer propasti ti ne može, a sad sve zavisi u kakvoj si financijskog situaciji trenutno, to moraš sama procijeniti. Ovak ćeš moći biti dulje sa bebom doma, a ne se vratiti odmah nakon god dana, kako želiš.

A ja si čak mislim, sve zavisi kak ću roditi, da se nakon 6 mjeseci vratim na posao samo iskoristiti godišnji odmor (radim u školi), naravno dobijem regres i punu plaću za to vrijeme i onda sa početkom nove školske godine otvorim roditeljski dopust i doma sam sljedećih 6 mjeseci, produžim si roditeljski za skoro 2 mj i dobijem malu financijsku inekciju, hehe. Kaj vi kažete cure? Jel razmišljala koja o tome?

Girl,ovo gore navedeno vrijedi samo za drzavne sluzbenike. Ostalima vrijedi po kolektivnom ugovoru ako ga imaju. Ako ga nemaju,onda ništa.

Klikerica
    12. Rujan 2018. 13:09

Emily1801

Maggie85

Emily1801

Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?

Hm, dobro pitanje obzirom da božićnicu isplaćuje poslodavac, a porodiljnu naknadu država… Evo moje cure u računovodstvu kažu kako misle da se božićnica isplaćuje jer je to neoporeziva naknada i da, isplaćuje ju poslodavac, ali da se recimo naknada za godišnji (regres), ako ju imate, ne isplaćuje, jer je ona oporeziva. Obećale su mi te informacije još provjeriti pa me nemojte držati 100% za riječ.

Aha. Ja mislim da se regres veze uz godisnji odmor, pa onda ako u tekucoj godini nemamo niti jedan iskoristen dan godisnjeg nema ni regresa. Ili? Bas ih pitaj, ja sam zaboravila to pitati kad sam bila u racunovodstvu.

Točno! Regres je naknada radniku za troškove odlaska na godišnji odmor.

Klikerica
    12. Rujan 2018. 13:15

A jesam se zalaufala s komentarima... spremni smo za pregled,krecemo prema doktorici.
    Krivo sam vam rekla za cerviks, proučila sam detaljnije nalaze i stvarno na svakom pišu te brojke,ali ja to nisam uopce obracala paznju jer kad mi doktorica kaže sve je super s bebom,ja se dodatno ne zamaram.
    Idemo vidjeti što ce danas reći woo hoo! Uzbudjenjeee

• nali
    12. Rujan 2018. 13:16

Katarina i Zadranka - cestitke na pregledima. Drago mi je da je sve ok 
    Sto se tice regresa: regres sam dobila, makar nisam ni jedan dan novog godisnjeg koristila. Ali znam da ih puno ne daje ako godisnji nije uopce koristen, eventualno isplate naknadno, kada se godisnji pocne koristiti.
    Sto se tice bozicnice- trebala bi se svima isplatiti.. E i gledajte si koje cete roditi u 11 i pocetak 12 mj da li se kod vas isplacuje dar za Sv. Nikolu, pa se raspitajte koja je procedura za to. 
    Komplikacije ako zatvorite na manje od 30 dana ne treba novi er obrazac, nego vam bude ista naknada. Ako vam gin uopce zeli tako dati.

du1988
    12. Rujan 2018. 13:21

m.girl ja sam se planirala vratiti na pocetak iduce skolske godine...zatvoriti porodiljni kad krene sluzbeni GO da iskoristim godisnji i regres jer ionako ne mozemo koristiti godisnji mimo praznika, bar koliko sam ja shvatila...a ostatak ce iskoristiti muz! moram se samo jos raspitati za detalje, znam da je minimum 70 dana koji se mora iskoristiti, a poslije se moze prebaciti na muza

url=https://lilypie.com]

truskawka
    12. Rujan 2018. 13:22

m.girl6

Dobijemo božićnicu za vrijeme porodiljnog ili roditeljskog dopusta, jer uvjet za božićnicu je da smo zaposleni u ustanovi (školi, firmi) taj dan kad se ona isplaćuje.
    Cure koje ste otvorile komplikacije dosta ranije, ako vam traju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326,00 kuna. Dajte si to istražite, naravno, zavisi di radite.

katarinak,po meni možda bolje da si ostaviš godišnji dok se vratiš sa porodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa si ga onda iskoristiš jer propasti ti ne može, a sad sve zavisi u kakvoj si financijskog situaciji trenutno, to moraš sama procijeniti. Ovak ćeš moći biti dulje sa bebom doma, a ne se vratiti odmah nakon god dana, kako želiš.

A ja si čak mislim, sve zavisi kak ću roditi, da se nakon 6 mjeseci vratim na posao samo iskoristiti godišnji odmor (radim u školi), naravno dobijem regres i punu plaću za to vrijeme i onda sa početkom nove školske godine otvorim roditeljski dopust i doma sam sljedećih 6 mjeseci, produžim si roditeljski za skoro 2 mj i dobijem malu financijsku inekciju, hehe. Kaj vi kažete cure? Jel razmišljala koja o tome?

Od koga dobijemo tu pomoc za bolovanje? Od poslodavca ili hzzo? 
    Ja sam razmisljala ici raditi na 4 sata dnevno od bebinih godinu dana ili tako nesto pa da si produljim porodiljni i da dobivam i placu i porodiljni..a najbolje je sto si mogu sloziti da dodem raditi kad god meni pase 😁 jer radim i zivim u istoj kuci 😅😅 

❤N i V💙

m.girl6
    12. Rujan 2018. 13:32

Klikerica, da u pravu si to vrijedi samo za državne službenike. 
    Nali, vezano za dar za svetog Nikolu, kod nas je pravilo da se dar dobiva sve do djetetovog 16. rođendana, ali naravno moraš roditi prije 6.12. kako bi ga se moglo obračunati u računovodstvu :)
    du, da, ne možeš koristiti godišnji mimo praznika jer onda ministarstvo ne želi isplatiti regres. Super. A kad ti je termin? 
    truskawka, od poslodavca dobiješ pomoć za bolovanje, ali kao što kaže klikerica, sve zavisi kakav ti je kolektivni ugovor.
    E da, nakon što se porodite, imate pravo i na pomoć za novorođenče 1663 kn (državni službenici)

Noa 💙

Emily1801
    12. Rujan 2018. 13:36

m.girl6

Klikerica, da u pravu si to vrijedi samo za državne službenike.
    Nali,vezano za dar za svetog Nikolu, kod nas je pravilo da se dar dobiva sve do djetetovog 16. rođendana, ali naravno moraš roditi prije 6.12. kako bi ga se moglo obračunati u računovodstvu :)
    du, da, ne možeš koristiti godišnji mimo praznika jer onda ministarstvo ne želi isplatiti regres. Super. A kad ti je termin?
    truskawka,od poslodavca dobiješ pomoć za bolovanje, ali kao što kaže klikerica, sve zavisi kakav ti je kolektivni ugovor.
    E da, nakon što se porodite, imate pravo i na pomoć za novorođenče 1663 kn (državni službenici)

Gdje se mogu raspitati za tu pomoc za novorodence? Radim u bolnici.
    Cure raspitajte se u svojim gradovima i za jednokratnu pomoc za novorodence kada rodite.

• Marti8
    12. Rujan 2018. 13:39

Zadranka i Katarina super za preglede!
    Mene isto zanima tko isplacuje tu pomoc,poslodavac ili hzzo??O cemu to ovisi? I di da to provjerim??😆 Hvala🤗 Ako dobijem tu pomoc idem si odma po susilicu🤣 (iako ne vjerujem,sigurno ce mene to zaobic😫)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.