Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klikerica
    12. Rujan 2018. 12:04

Katarinak

pepe1907

Katarinak

👋 Masem cure 😆 Mi smo isto jucer obavili pregled, sve je uredu, curka 1200g🤗 Upadnem kao padobranac ovdje s vremena na vrijeme i naravno da imam pitanja 😂 Zanima me planira li koja od vas prekidati komplikacije kako bi iskoristila godisnji odmor? 😆

ja znam da su kod nas zene nakon cijelog porodiljnog uzimale go pa se tek tad vratile na posao..nisu prekidale

Da, to je ok. Nesto sam razmisljala, posto mi je ostalo dosta godisnjeg od ove godine pa da mi ne propadne.. ali opet nisam pametna 🤔 Reko mozda se nadje netko tko je upuceniji pa da me posavjetuje sto je napametnije napraviti, prvenstveno financijski, da si ne zbrljam sestomjesecni prosjek za rodiljnu naknadu 😊

Prosjek ti se računa zadnjih 6 plaća do otvaranja komplikacija, to ti je 100%,ja sam nosila neki dan u hzzo.

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

du1988
    12. Rujan 2018. 12:08

katarinak, ja sam bila 5.i pola 6.mjeseca na komplikacijama (dok nije zavrsila nastava), onda sam zatvorila i opet otvorila od 3.9.i sad cu biti do kraja.

url=https://lilypie.com]

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:09

Mene zanima dobijemo li bozicnicu za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta?

du1988
    12. Rujan 2018. 12:09

jedino ne znam kako racunaju za prosjek, ulaze li i ovi mjeseci sto sam bila na komplikacijama ili ne...to cu vidjeti sad na kraju mjeseca

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:11

du1988

jedino ne znam kako racunaju za prosjek, ulaze li i ovi mjeseci sto sam bila na komplikacijama ili ne…to cu vidjeti sad na kraju mjeseca

Mislim da ne, nego onih 6 mj prije komplikacija.

Maggie85
    12. Rujan 2018. 12:19

KatarinaK, ne može ti propasti godišnji od ove godine jer ga možeš prebaciti na period nakon rodiljnog i roditeljskog dopusta. Evo gdje to piše: Zakon o radu (NN 93/14, 127/17)
    "Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu
    Članak 84.
    (5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad."
    Meni je termin 22.11.2018. i raditi bih se trebala vratiti 22.11.2019. Ako bude potrebno, "vratit" ću se raditi 1 dan, da bih zadovoljila uvjet iz stavka 5., ali ću zapravo odmah početi koristiti preostali dio GO iz ove godine i na taj način ću ga iskoristiti u godini u kojoj sam se "vratila" raditi.
    Nadam se da sam ok pojasnila.

Maggie85
    12. Rujan 2018. 12:22

Emily1801

Hm, dobro pitanje obzirom da božićnicu isplaćuje poslodavac, a porodiljnu naknadu država... Evo moje cure u računovodstvu kažu kako misle da se božićnica isplaćuje jer je to neoporeziva naknada i da, isplaćuje ju poslodavac, ali da se recimo naknada za godišnji (regres), ako ju imate, ne isplaćuje, jer je ona oporeziva. Obećale su mi te informacije još provjeriti pa me nemojte držati 100% za riječ.

zadranka86
    12. Rujan 2018. 12:24

Cure moja prija je orekinula komp i nastavila..ali kratko...tako da joj nisu nista naknadno trazili..toliko znam da se moze...a dr.nisan upucena..

Maggie85
    12. Rujan 2018. 12:28

31 :  37 

Emily1801
    12. Rujan 2018. 12:33

Maggie85

Emily1801

Hm, dobro pitanje obzirom da božićnicu isplaćuje poslodavac, a porodiljnu naknadu država… Evo moje cure u računovodstvu kažu kako misle da se božićnica isplaćuje jer je to neoporeziva naknada i da, isplaćuje ju poslodavac, ali da se recimo naknada za godišnji (regres), ako ju imate, ne isplaćuje, jer je ona oporeziva. Obećale su mi te informacije još provjeriti pa me nemojte držati 100% za riječ.

Aha. Ja mislim da se regres veze uz godisnji odmor, pa onda ako u tekucoj godini nemamo niti jedan iskoristen dan godisnjeg nema ni regresa. Ili? Bas ih pitaj, ja sam zaboravila to pitati kad sam bila u racunovodstvu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.