Dea hvala, spremim si 😊 rekla mi je frendica dati izdajalicu, a ako bude potrebno i kupit cu neku… samo mi se ne uzima nista viska za bolnicu ako nije potrebno… u svakom slucaju cu probat dojit
Vjerujem da u slucaju izricite nuzde imaju i oni za posuditi, bar bi trebali imati.. A i svatko ti moze donjeti ako bas zatreba. Veca navala mlijeka ti dolazi treci na cetvrti dan poslije poroda, tak da cete najvjerojatnije bit vec doma tada. A ako zapne u rodilisti, mozes i rucno izdajati to malo kolostruma..
Samo se nemoj izdajati do kraja jer time pojačavaš mlijeko. Izdoji se površinski tek toliko da popusti bol i težina.
Uf,to dojenje je cijela nauka 😀
Ja dosla s pregleda....ctg uredan, tlak isto a otvorena tijesno za prst do glavice i malom je glavica skroz dole u zdjelici kaze doktor...
A ja se nadala da sam barem dva prsta otvorena jer zadnjih dva dana imam cesto kontrakcije i pritisak dole a i dosta jake menstrualne bolove a ono nista.
url=https://lilypie.com]
Drage moje uspijem vas procitati nekad, ali nemam kad odg. Ili sam s malenom ili odmaram. Danas malo vise trazi cicu, pa me bas bole,ali dobro je
Javljam da sam imala prvu stolicu, pa rekla bih bezbolnu. A spas su cepici za guzu, Evaqu. Stvarno su prava stvar. Dulcolax stvara bebi grcice,pa nisam to htjela. Eto mali savjet, pa probajte :)
Drage moje jos malo pa cemo imati jos beba na ovoj temi, samo uzivajte i opustite se, odmarajte maksimalno da vam budu laksi ovi zadnji dani trudnoce. Poljupci za sve!!
Super draga, bas mi je milo ovako što pročitati. Čuvajte te nam se i javlja nam novosti, dok nam još bebica ne stigne.
Drage moje uspijem vas procitati nekad, ali nemam kad odg. Ili sam s malenom ili odmaram. Danas malo vise trazi cicu, pa me bas bole,ali dobro je
Javljam da sam imala prvu stolicu, pa rekla bih bezbolnu. A spas su cepici za guzu, Evaqu. Stvarno su prava stvar. Dulcolax stvara bebi grcice,pa nisam to htjela. Eto mali savjet, pa probajte :)
Drage moje jos malo pa cemo imati jos beba na ovoj temi, samo uzivajte i opustite se, odmarajte maksimalno da vam budu laksi ovi zadnji dani trudnoce. Poljupci za sve!!
Bravo Dazi, samo uzivajte.. Ja muku mucim s dojenjem i izdajanjem. Uvucene bradavice pa nam treba izdajalica za hvatanje ili pune silikonske.. Kolostruma i nadolazeceg mlijeka na izvoz a nije nam tolika potraznja pa su mi cice prepune i bolne. Desnu ne mogu ni izdojiti kako treba jer boli do suza..
Mene je toga jedino i strah,jer mi je upapa gruda bila gora nego porod. Imam velike grudi a bradavice totalno uvucene. To je bila patnja i bebu a ponajvise za mene..nema sta nisam kupila i probala,daj ove one silikone za bradavice,pa mi ne pase velicina,pa daj probaj ovu onu marku,od kaucuka ili obicna guma,daj rucno probaj izdajati,posudila elektricnu izdajalicu,ma strasno,pogotovo desna dojka,curica joj nije htjela ni prici,jednostavno se nije imala za sta uhvatiti. Jedna vecer visoka temp,grudi ko kamen,kad sam dosla na hitnu,doktor zanijemio,nije znao sta da mi kaze,samo govorio muzu jadna ti zena,pa mi dali neku inekciju i antibiotik,srecom vec sam pisala to mi je pomoglo ali najvise listovi rastike,tusiranje pa izdajanje pod tusom. Uh kad se sjetim. Sad sam rekla muzu cim rodim donesi mi ratstiku u bolnicu😆😆😆.
I mi da se nadovežemo na ovaj post. Isti problem, bradavice totalno uvučene i baš me strah kako ćemo uspostaviti dojenje.
Jutro cure 😊 jos jedan lijepi dan!! Sunce me probudilo 😉 volim ovakva jutra! Jest da nije vrijeme da dode proljece ali opet nekako me razveseli kad je sunceno.
Dazi, super da se snalazis 😉 ne znam nista o dojenju ali vele da se trebate naviknut, sretno!! Kad se usemite pisi nam dojmove 😊
Dea, jel mi treba izdajalica za petrovu? Neke bolnice navodno traze pa ne znam trebam li tamo nosit?!?!
Meni nisu ni spominjali izdajalicu. Ali vjerujem da ti nece ni trebati ako ces dojiti.
Probajte ovo na slici, obicna sprica najbolje za izvlacenje bradavica, nakon toga staviti bebu na dojku.
Aymee, prije dojenja staviti vruce obloge ili otici pod tus ili namakati dojku u vrucu vodu (koju mozes podnjet) i onda dati bebi da doji. Ako je oko bradavice oteklo, malo izdoji da omeksa bradavica pa daj bebi da doji ili izdoji na izdajalicu. Mozes i izmasirati dojku prije podoja (na suho sa malo ulja za bebe, pod tusem sa gelom za tusiranje). Nakon podoja/izdajanja hladan oblog. Ova dojka koja te boli, mlijeko mora vam da se ne upali..
Dea, hvala na savjetu. Spremili smo i ovo pa ako zatreba da imamo.
@Mama Troje, i meni je riža tako znala biti od velike pomoći. Ipak je ova žgaravica nevjerovatna.
@Neo, bitno je da je sve uredno, a bebica nam sigurno ubrzo stiže. Šaljemo punooo pusaaaa
Mi od jučer imamo proljev i stalno mokrim. Ne osjećam neku virozu ili nešto tako slično.
Dea, pokusati cu svakako s toplom vodom prije dojenja, a sad cu malo morati izdajati i masirati dok se ne rijesim postojeceg problema. Meni je mlijeko doslo u manje od 48 sati od poroda.
Sto se dojenja tice i olaksavanja nama sa velikim uvucenim bradavicama, cula sam da mogu pokusati dojiti na 4 noge.. I to cu probati..
Cure, vidim da cemo ovdje imati baby boom, 😙
Aymee
Evo, i sluzbeno prijavljujem da za ovu jebenu zgaravicu stvarno nema lijeka… prije su bademi ublazavali,ali vise nis… iz ocaja i sirovu rizu sam probala-0 bodova,ni nekoliko razlicitih tabletica za cuclanje-0 bodova… Svi natodni lijekovi-isprobami-0 bodova…Vec trecu noc se budim svakih pola sata sa vatrom od želuca do usta…i onda ranojutarnji rigoleto… Spavam takorec sjedeci, ali nis ne pomaze……NISTAAAA!!!
url=https://lilypie.com]
Evo, i sluzbeno prijavljujem da za ovu jebenu zgaravicu stvarno nema lijeka… prije su bademi ublazavali,ali vise nis… iz ocaja i sirovu rizu sam probala-0 bodova,ni nekoliko razlicitih tabletica za cuclanje-0 bodova… Svi natodni lijekovi-isprobami-0 bodova…Vec trecu noc se budim svakih pola sata sa vatrom od želuca do usta…i onda ranojutarnji rigoleto… Spavam takorec sjedeci, ali nis ne pomaze……NISTAAAA!!!
uf...znam kako ti je...meni je jedino soda bikarbona malo ublazila zgaravicu....ostalo nista
Sortiraj odgovore
Najstariji