Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Siječanj 2018. 13:11

Teddy Bear

Tea0801

Teddy Bear

Tea0801

Evo, i sluzbeno prijavljujem da za ovu jebenu zgaravicu stvarno nema lijeka… prije su bademi ublazavali,ali vise nis… iz ocaja i sirovu rizu sam probala-0 bodova,ni nekoliko razlicitih tabletica za cuclanje-0 bodova… Svi natodni lijekovi-isprobami-0 bodova…Vec trecu noc se budim svakih pola sata sa vatrom od želuca do usta…i onda ranojutarnji rigoleto… Spavam takorec sjedeci, ali nis ne pomaze……NISTAAAA!!!

Vidim da si napisala da ti nista ne pomaze,jesi li probala rennie tablete ili hladno mlijeko. Meni jedno od to dvoje pomogne.

Jesam… i nista……

Bas me zanima hoce li kod tebe biti jedna bebica sa puno kose. Ja sam u prvoj trudnoci isto imala jake zgaravice i stvarno se rodila djevojcica sa jako puno kose,koja joj nije ni malo opadala,i sada ima jaku i gustu kosu,najteze mi je natjerat da joj operem i osusim. Ziva istina,do prve godine sam je 4 puta sisala,cak dva puta i kod svojih frizerki. A i kod prijateljica koje su se zalile na zgaravicu i vatru u zelucu,isto kosate bebe.

Ma nema to veze..ja san umirala od zgaracice cilu tr, a mala ima nesto malo kosice..

09. Siječanj 2018. 13:18

Teddy Bear

Dalmatinka,kolika ti je bebica bila pri porodu,kilazom i duzinom? Jesu li ti je dobro procjenili?
    Dazi a kod tebe?
    Cisto da vidim koliko su im tocne mjere? Meni je zadnji put sa 34+2 rekla oko 1700-1800 procjena. Vise me brine zato sto su mi tako i sa prvom djevojcicom,vec sam pisala rekli max do 3300 pa se rodila 3850 u 39tj.

3150/50 tako su je i procjenili :)

09. Siječanj 2018. 13:26

Mirjanos

Dazi, Dalmatinka kako provodite prve dane s bebicama? Jel tesko kako pricaju😊

Pretesko. Evo sad san tek uvatila vrimena za javit se ovde.. nervira me sta se svi osjecaju pozvani da dolaze kad oce. Drzin kucu zakljucanu jer mi ide na zivce... nmg nikako uspostavit ritam s njom jer stalno neko dolazi... u rodilistu su me sj.. s dojenjem...mliko mi je doslo nakon par dana a niko mi nije tia pomoc oko dojenja...govorili su da iman premekane bradavice...koma...kad je doslo mliko izdajala san u rodilistu njihovom elektricnom koja me uzasno bolila...a za doma san kupila silikonske nastavke i aventovu natural izdajalicu...tako da kombiniran malo svoje malo dohranu...patronazna me spasila..rekla je da iman super bradavice al da je sestrama lakse bilo rec da nema od tog nista..dolazi svaki dan na podoj da mi pomogne.. stvarno san zadovoljna.. nadan se da cemo uspit.. o neispavanosti necu pricat...par dana san se dobro drzala...jucer me srusilo... sve u svemu jedva cekan da se malo usemimo stvarno je tesko..

09. Siječanj 2018. 13:30

Aymee

Nakon danasnjeg pregleda navecer oko 20h sam se vratila u bolnicu.. Nakon sat vremena, ctg a i preleda poslali me kuci jer su trudovi slabi a i dalje otvorena 2 cm. Oko 23.30h rekla sam dragome da ja idem roditi posto poto. Primljena u 0.30h sa istim stanjem.. Babica i dr su bile skepticne.. u 3.15h puknuo vodenjak na filmski poslije truda, 5 cm otvorena, trazim epi u 3.35 treba doci dr ali sam vec previse otvorena, u 4.20h na svijet nam je dosao Aleksandar, 3120 kg a 50 cm.. Bez epi, bez dripa i malo sam popucala pa su me sivali.. Ja sam odusevljena tim malim cudom, ❤💗❤💓💖

Nemam rijeci za opis osim da je majci savrsen, 😙

Draga cestitan ti od srca bas mi je drago da je sve uredu 😘😘💗💕💗💕

• Frau_Mund6
    09. Siječanj 2018. 13:35

Upravo sam oprala djecji namjestaj sa etericnim uljima i octom, zbog dezinfekcije i zbog neugodnog mirisa koji pusta namjestaj. Ne znam kako da vise to cistim... upalila sam i lucice sa etricnim uljima da isciste energiju..  ima jos koja ideu, sta da radim?!!?!? 
    Imam i jedno pitanje za mame, cula sam i informaciju da se djeca od ove godine testiraju na imune bolesti kod rodenja, kako bi ih mogli cijepiti. Jesu li vasi malisani testirani? I nisam sigurna jeli to u svim bolnicama ili samo u petrovoj za sad. Mene je jako strah ovog prvog cjepljenja pri porodu, tj, nekako mi je nelogicno da dijete niti ne upoznas, niti znas kakvo je, a oni ga cijepe..  sta ako odreagira? Mislim, nemam iskustva s djecom, ovo mi je prvo... mogu me uvjeravat da je takvo rodeno... a ide doma sa mnom koja sam testirana na hepatitis b i nemam ga... 
    Ovaj novitet sa imuno testiranjem mi je super, ali ne znam dali ga stvarno provode vec od sijecnja. 

url=https://lilypie.com]

09. Siječanj 2018. 13:37

dea32

Frau_Mund6

Dea hvala, spremim si 😊 rekla mi je frendica dati izdajalicu, a ako bude potrebno i kupit cu neku… samo mi se ne uzima nista viska za bolnicu ako nije potrebno… u svakom slucaju cu probat dojit

Vjerujem da u slucaju izricite nuzde imaju i oni za posuditi, bar bi trebali imati.. A i svatko ti moze donjeti ako bas zatreba. Veca navala mlijeka ti dolazi treci na cetvrti dan poslije poroda, tak da cete najvjerojatnije bit vec doma tada. A ako zapne u rodilisti, mozes i rucno izdajati to malo kolostruma..

U Splitu imaju izdajalice. Mene je dopala neka zelena elektricna al je bila uzas...isle su mi suze na oci od boli... racunala san kupit cu izdajalicu ako mi bude nuzna...na kraju mi bilo zaj sta je odma nisan kupila kad san mislila... s njom se i izdajan i pripreman bradavice za dojenje

09. Siječanj 2018. 13:40

Frau_Mund6

Upravo sam oprala djecji namjestaj sa etericnim uljima i octom, zbog dezinfekcije i zbog neugodnog mirisa koji pusta namjestaj. Ne znam kako da vise to cistim… upalila sam i lucice sa etricnim uljima da isciste energiju.. ima jos koja ideu, sta da radim?!!?!?
    Imam i jedno pitanje za mame, cula sam i informaciju da se djeca od ove godine testiraju na imune bolesti kod rodenja, kako bi ih mogli cijepiti. Jesu li vasi malisani testirani? I nisam sigurna jeli to u svim bolnicama ili samo u petrovoj za sad. Mene je jako strah ovog prvog cjepljenja pri porodu, tj, nekako mi je nelogicno da dijete niti ne upoznas, niti znas kakvo je, a oni ga cijepe.. sta ako odreagira? Mislim, nemam iskustva s djecom, ovo mi je prvo… mogu me uvjeravat da je takvo rodeno… a ide doma sa mnom koja sam testirana na hepatitis b i nemam ga…
    Ovaj novitet sa imuno testiranjem mi je super, ali ne znam dali ga stvarno provode a

Ajme bila san u polusnu kad mi je sestra to pricala...al rekla je nesto  da joj je uzela krv za ta neka testiranja,.salje se u Zg i rezultat je kroz mj dana. Ako je sve uredu nece mi javit nista. To mi je ostalo u sjecanju 

• Frau_Mund6
    09. Siječanj 2018. 13:57

Hm a cijepili su je u bolnici iako nemaju nalaze?

-Tea-
    09. Siječanj 2018. 14:06

Frau-ovako je bilo z 2 mj.2017. kad san rodila: kad je mali imao 3 dana cijepili za BCG bez ikakvog testiranja. A za ovo sta govori Dalmatinka, morala sam s malim u bolnicu kad je imao 10 dana da mu izvade krv iz pete, i onda se to salje u ZG na analizu. To je provjera dali dijete ima jednu od ove 2 bolesti: fenilketonuriju i hipotireozu. 

MamaTroje
    09. Siječanj 2018. 14:21

To testiranje rade standardno još od prije. Uzimali su uzorak iz pete i za moje prvo i za drugo dijete. I još patronažna dođe uzet uzorak za nešto treće. Al cjepivo koje rodilištu primi ne ide za te rijetke autoimune bolesti nego za tuberkolozu. 

Nego, bila opet u dm-u. Dobila sam kupone i neke kreme. Od pelena ni p. Kad se to onda dobiva?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.