Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Rujan 2017. 23:05

Frau_Mund6

Ahaaa ok, nisam pohvatala da si bila u splitu gledat kolica… poslala sam ti link al evo ponovno ;)
    https://www.bambinoshop.hr/kategorija-proizvoda/kolica/3u1-kolica/

I ja volim setat, s tim da sam racunala da mi trebaju kolica za plazu, soder, sumu… al mislim da su ova skroz dovoljna ;) a razlika od 2000 kn je velika

Je je vidila san link :D
    Usporedila san modele. Ovaj rider model mi je drazi..
    Razlika je u cijeni al bas mi se svidjaju.. a i mislin ih koristit i s drugim ditetom pa mi nije zaj dat vise para 😁
    Inace ja san za as.. iako se ja osobno nikad ne vezem... ali beba je beba mislin da je to skroz druga prica

• Frau_Mund6
    17. Rujan 2017. 23:08

LittleOne

Frau_Mund6

Mi smo odlucili uzet sve u kompletu, e sad dali 3u1 ili 2u1, sa onom kosarom koja se pretvara u as?!?! To jos gruntamo… dragi bi taj model a mene muci kad cemo imat drugo da necemo stati iza u auto 2 sjedalice i ja u sredini… ne znam bas da as nisu tako sigurne, mi smo se svi redom vozili bez as i nis nam nije bilo, bili smo i sigurniji od danasnjih klinaca

To mislimo mi koji nismo bili u vecoj nesreci kao klinci. Moja susjeda je kao mala sudjelovala u nesreci i ostala nepokretna. Da je bila u kvalitetnijoj as vjerojatno joj nista ne bi bilo. Nemojte igrat na srecu i nadu da nista nece biti. Evo i nedavno je deckic u klaicevoj ispao iz auta i poginuo jer nije bio u as. Sigurnost nema cijenu

Zao mi je za takve slucajeve, ali nije da necemo imat sjedalicu...  samo  mislim da pretjeruju, kad dode do sudara dijete moze poginut i u sjedalici ;( a moze proci s manjim ozljedama i bez nje... ovisno o udesu. A tko garantira da ke maxi cozi bolja od neke druge sjedalice? Ili da je neka druga marka losa? 

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    17. Rujan 2017. 23:09

Dalmatinka

Frau_Mund6

Ahaaa ok, nisam pohvatala da si bila u splitu gledat kolica… poslala sam ti link al evo ponovno ;)

I ja volim setat, s tim da sam racunala da mi trebaju kolica za plazu, soder, sumu… al mislim da su ova skroz dovoljna ;) a razlika od 2000 kn je velika

Razlika je u cijeni al bas mi se svidjaju.. a i mislin ih koristit i s drugim ditetom pa mi nije zaj dat vise para 😁
    Inace ja san za as.. iako se ja osobno nikad ne vezem… ali beba je beba mislin da je to skroz druga prica

Super!!! Bitno je da tebi odgovara ;) mi smk svoj model nasli ;) da, slazem se za as!!!

17. Rujan 2017. 23:13

Frau_Mund6

Dalmatinka

Frau_Mund6

Inace ja san za as.. iako se ja osobno nikad ne vezem… ali beba je beba mislin da je to skroz druga prica

Super!!! Bitno je da tebi odgovara ;) mi smk svoj model nasli ;) da, slazem se za as!!!

Da 😉 to mi je bia najveci teret jer se u to bas nisan kuzila i svaka su mi bila ista.. sad mi je lako za sve ostalo 😄

LittleOne
    17. Rujan 2017. 23:16

Frau_Mund6

LittleOne

Frau_Mund6

Mi smo odlucili uzet sve u kompletu, e sad dali 3u1 ili 2u1, sa onom kosarom koja se pretvara u as?!?! To jos gruntamo… dragi bi taj model a mene muci kad cemo imat drugo da necemo stati iza u auto 2 sjedalice i ja u sredini… ne znam bas da as nisu tako sigurne, mi smo se svi redom vozili bez as i nis nam nije bilo, bili smo i sigurniji od danasnjih klinaca

To mislimo mi koji nismo bili u vecoj nesreci kao klinci. Moja susjeda je kao mala sudjelovala u nesreci i ostala nepokretna. Da je bila u kvalitetnijoj as vjerojatno joj nista ne bi bilo. Nemojte igrat na srecu i nadu da nista nece biti. Evo i nedavno je deckic u klaicevoj ispao iz auta i poginuo jer nije bio u as. Sigurnost nema cijenu

Zao mi je za takve slucajeve, ali nije da necemo imat sjedalicu… samo mislim da pretjeruju, kad dode do sudara dijete moze poginut i u sjedalici ;( a moze proci s manjim ozljedama i bez nje… ovisno o udesu. A tko garantira da ke maxi cozi bolja od neke druge sjedalice? Ili da je neka druga marka losa?

Postoje standardizirani testovi i ocjene. Neke koje se prodaju ni ne produ test pa ih svejedno puste u prodaju jer zadovoljavaju neki minimun. Svaka as ima neku ocjenu i ide u rang. Ako hoces mogu izvuc par linkova, bas sam neki dan citala ovogodisnji izvjestaj. Nisam ni ja za to da se da neka nebulozna cifra za jaje ali mi ni as koja nije zadovoljila na testu nije oke. Neke as se doslovno rasprsnu. Maxi ima solidne ocjene a nije preskupa. Mislim, vecina as je neki srednji rang samo hocu upozoriti i da ima jako losih i da se pogledaju ocjene prije kupnje

Nina Leonita
    18. Rujan 2017. 01:05

Ja ću najvjerojatnije kupiti nova kolica do 3000 kn, Kunert Silver, ali mislim da ću ipak kupiti neku as za koju kažu da je najkvalitetnija. Dvoumim se između cybexa i maxi cosi. Tu sam jako oprezna i ne želim štediti. Što god rekli i koliko god me prodavači uvjeravaju da su i as od Kunerta i sličnih poljskih proizvođača sigurne i napravljene po europskim standardima. Da, jesu napravljene po standardima inače se ne bi ni mogle prodavati, ali sigurna sam da postoje razlike u kvaliteti i sigurnosti, jer nije isto npr citroen i bmw, zar ne.. 

dea32
    18. Rujan 2017. 09:46

Dalmatinka

Mozda nemas lose iskustvo sa anesteziologom al definitivno postoje. Bar sta se tice Splita, a virujen i dalje… u svakom poslu imas strucnjake i one koji to nisu…
    Al ja cu svakako riskirat pa sta bude….

Dalmatinka, ako i postoji onaj neodgovorni treba ga prijaviti lijecnickoj komori i upravi bolnice, eventualno ministarstvu zdravstva. Za dozu ne mogu pogrijesiti, to je kao da ti vazes sastojke za kolac, imas tocan recept, tako i on ima protokol po kojem tocno zna koja kolicina kojeg lijeka ide. A za pikanje, rade to minimalno 5 puta dnevno, ne vjerujem da postoji netko tko nakon toliko puta moze pogrijesiti.. 

Mislim, nije da nagovaram. Samo zelim ukazat na to da nitko ne odreduje doze kako mu padne na pamet i ne pika na eci-peci-pec, nego da za sve postoje protokoli koji se prate. Sve ostalo je za obaveznu prijavu nadleznim tijelima.

• Frau_Mund6
    18. Rujan 2017. 10:01

LittleOne

Frau_Mund6

LittleOne

Frau_Mund6

Zao mi je za takve slucajeve, ali nije da necemo imat sjedalicu… samo mislim da pretjeruju, kad dode do sudara dijete moze poginut i u sjedalici ;( a moze proci s manjim ozljedama i bez nje… ovisno o udesu. A tko garantira da ke maxi cozi bolja od neke druge sjedalice? Ili da je neka druga marka losa?

Postoje standardizirani testovi i ocjene. Neke koje se prodaju ni ne produ test pa ih svejedno puste u prodaju jer zadovoljavaju neki minimun. Svaka as ima neku ocjenu i ide u rang. Ako hoces mogu izvuc par linkova, bas sam neki dan citala ovogodisnji izvjestaj. Nisam ni ja za to da se da neka nebulozna cifra za jaje ali mi ni as koja nije zadovoljila na testu nije oke. Neke as se doslovno rasprsnu. Maxi ima solidne ocjene a nije preskupa. Mislim, vecina as je neki srednji rang samo hocu upozoriti i da ima jako losih i da se pogledaju ocjene prije kupnje

Daj pusti link da vidim, thnx ;)

• Frau_Mund6
    18. Rujan 2017. 10:04

Dalmatinka

Frau_Mund6

Dalmatinka

Frau_Mund6

Da 😉 to mi je bia najveci teret jer se u to bas nisan kuzila i svaka su mi bila ista.. sad mi je lako za sve ostalo 😄

Slazem se! Meni he to bilo jedino na sta mislkm potrosit novce i isla sam odmah trazit!!! Sad dolazi igra na red ;) odlucili smo stari namjestaj pofarbat i preuredit za djecju sobicu ;) jedva cekam!!!

18. Rujan 2017. 10:10

dea32

Dalmatinka

Mozda nemas lose iskustvo sa anesteziologom al definitivno postoje. Bar sta se tice Splita, a virujen i dalje… u svakom poslu imas strucnjake i one koji to nisu…
    Al ja cu svakako riskirat pa sta bude….

Dalmatinka, ako i postoji onaj neodgovorni treba ga prijaviti lijecnickoj komori i upravi bolnice, eventualno ministarstvu zdravstva. Za dozu ne mogu pogrijesiti, to je kao da ti vazes sastojke za kolac, imas tocan recept, tako i on ima protokol po kojem tocno zna koja kolicina kojeg lijeka ide. A za pikanje, rade to minimalno 5 puta dnevno, ne vjerujem da postoji netko tko nakon toliko puta moze pogrijesiti..

Mislim, nije da nagovaram. Samo zelim ukazat na to da nitko ne odreduje doze kako mu padne na pamet i ne pika na eci-peci-pec, nego da za sve postoje protokoli koji se prate. Sve ostalo je za obaveznu prijavu nadleznim tijelima.

Nije ovo Svicarska ili Njemacka pa se neodgovorni prijave nadleznima i dobiju otkaz ..  i to u drzavnim poslovima di su svi zaposleni priko veze.. epiduralna nije bezopasna i lagana kao vadjenje krvi jer da je, ne bi se davala rodiljama na izbor. uostalom nije isto dat epiduralnu nekom ko ima skoliozu i nekom ko nema taj problem. Dobro san upucena u cilu pricu sa epiduralnom upravo zbog tog mog problema.  Moja prijateljica je imala uzasno iskustvo sa epiduralnom (samo zbog anesteziologa)  i pokajala se sta je uzela. Ja osobno san za epiduralnu. Al to je osobni izbor. Doktori dnevno porode more zena pa im se desava da im zene i dica zbog nemara umiru na porodu. Bar su se ti slucajevi vrtili na Provjerenom, Dnevniku i svim novinama. Ko je od njih kaznjen? Niko! U svakoj struci ima odgovornih i neodgovornih, pametnih i glupih. Slucajevi sa epiduralnom su mala beba za ovo drugo sta se desava...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.