Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mama@
    10. Srpanj 2015. 13:23

Mrkvica ja sam svoju djecu kupala na stolu od kuhinje prvih mjesec dana. No tad smo zivjeli u stanu jos. Sad smo si sagradili kucu ali svakako ne planiram biti pogrbljena kupajuci djete u tus kadi ili kadi. Mislim da cu svakako vodu donositi na kuhinjski stol jer odmah kraj kade pripremim rucnik i kremu. A pelene...ja sam kupila jedan mali paket najmanjih pelena...a drugi sam kupila za broj vece ali 2 velika paketa. Za sada

shimmer
    10. Srpanj 2015. 13:29

Mrkvica, nećeš bebu ni prati u tuš kabini jer je prenisko, cijela ćeš se slomiti.
    kadicu ćeš napuniti vodom i staviti na stol ili prematalicu/komodu, gdje već.
    kupanja tih prvih par mjeseci će ionako biti samo polijevanje bebe, neće biti puno nereda 
    a što se kozmetike tiče, ja se priklanjam onoj školi - ništa 
    bez sapuna i šampona sigurno, eventualno kap bademovog ulja tu i tamo, nikakvi losioni i kreme. ali da ima popisa i popisa, ima, u pravu si. neka diilb i mama* daju svoja iskustva 

depiliram se voskom kod kozmetičarke već godinama i vidljivo su se prorijedile dlačice zadnjih godinu dana, ali još sad u trudnoći - skoro su pa nestale. blaženo stanje makar se toga tiče  i ne bih preporučila brazilsku nekome tko je prije nije radio, stvarno. bikini i okolno područje - da. ali baš brazilsku ne.

uh, a kile. ja sam sebi odredila (haha) da mi je gornja psihološka granica 10kg, što je na moju visinu i početnu težinu skroz ok. po kućnoj vagi pratim stanje i čim odem previše u plus, smanjim ugljikohidrate i sljedeća dva dana se vratim u normalnu. tako da zasad pravih kila nemam nego one dvije s prošlog pregleda. 
    a baš sam neki dan razmišljala jer sam čitala sličnu temu na drugom forumu i sjetim se svoje mame i tetke kako su obje dobila 20+ kg u trudnoćama i kad pričam sa starijim ženama, glavno je reći "jooooj ja sam ti bila ko tenk" ili "jooooj nisam imala što obući kad sam išla roditi".
    a vi sad kad god sjednete u trudničku čekaonicu, od deset trudnica, sedam ih je sigurno na onoj famoznoj 1800 cal dijeti, a ne bi da su sve baš slonice. i sve imaju šećer i sve neke puste kontrole.
    daleko od toga da propagiram trpanje u sebe i jedi sve što možeš i stigneš jer si trudna, ali mislim da smo trenutno u drugoj krajnosti što se opsjednutosti kilama tiče 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

allegrazg
    10. Srpanj 2015. 13:41

evo da javim izdržala bikini i noge voskom bez beda. počupala mi je pincetom i onih par ispod pupka, nisam se ni snašla da joj kažem da ne treba, a čula sam negdje da se te ne smiju dirati...

Pepita2109
    10. Srpanj 2015. 13:42

dillb je li to ovo nešto tipa ovo www.ebay.com/itm/New-10pcs-10-INSERTS-Adjustable-Reusable-Lot-Baby-Washable-Cloth-Diaper-Nappies-/131404938940?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e98583ebc

Cure moje ja o kilama neću hahah  nekome se prima i od samog pogleda na hranu, a netko može pojesti šleper i ništa, zapravo i ne bih vodila toliko računa o svojim kilama da nemam ovaj višak od prije trudnoće koji nije mali, jer zaista ne jedem nešto extra puno po ovim vrućinama, mogla bih svakako zdravije,ali malo se krećem već sam se požalila na početku da sam sama i eto jedino kretanje imam po kući i vrtu, rijetko imam priliku sa nekime šetat iako tupim dragom da ja moram šetati zbog zdravlja, kondicije i lakšeg poroda ali me ne doživljava, a zaista se ne mogu natjerati da sama šetam ne mogu jer ne volim biti sama ni najmanje, tako da eto.. nadam se da će mi šogorica dolaziti sada češće bila jučer  pa smo šetale, danas ujutro bile u gradu šetale jedino nju imam,ali žena ima obaveza dosta..

Mrkvica moja mama bi kadicu stavila na vešmašinu isključenu iz struje naravno ili na stol u kuhinji... bilo joj je zgodnije, svašta sam ja naučila od svoje mamice 
    a šta se tiče pelena mislim da možeš odmah na 1,ali to ovisi koliko će ti beba biti teška

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Pepita2109
    10. Srpanj 2015. 13:59

dillb ja sam baksuz za naći covere hahahah gledam i gledam i čitam i sve mi nekako isto www.ebay.com/itm/NEW-One-Size-Baby-Cloth-Diaper-Reusable-Pocket-Nappy-Hip-Snaps-Wrap-inserts-/251959269807?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3aa9f159af

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

dillb
    10. Srpanj 2015. 14:24

Mrkvica, kao što cure kažu - kadica na kuhinjski stol, napuniš je vodom, okupaš bebu. na stol si staviš i prematalicu pa sve lijepo obaviš na stolu. meni nije smetalo ni kad bi mali napravio poplavu oko stola. sve se to lijepo pobriše i super. ma, ufurat ćeš se za čas. 

nemoj pretjerivati sa kozmetikom, bebama to ne treba. eventualno neki lagani bebi sapun, za 1-2 puta tjedno. nekakav lagani hidratantni losion ili ulje, opet ne treba ni sa tim pretjerivati. kod dječaka treba nekakvno ulje za počistiti spolovilo. i kupim si gigantsku (500ml) kremu za guzu od JGL. 

posebno treba biti oprezan kad trgovci nešto preporučuju jer njima je u interesu da što više prodaju.

dillb
    10. Srpanj 2015. 14:39

pepita, meni sve ove pelene sa linkova izgledaju kao pocket. vidim da prikazuju da se mogu koristiti i kao coveri. na tebi je da odlučiš. 

evo, ovo je cover
    www.ebay.com/itm/Baby-One-Size-Reusable-Cloth-NAPPY-Cover-Wrap-To-Use-With-Flat-or-Fitted-Nappy-/291510359552?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item43df5f1600

Mrkvica2
    10. Srpanj 2015. 14:53

Hvala curke 😊 a sto reci nego neiskustvo hehe. E da nosite li vi jos uvijek traperice? Ja imam dvoje koje jos mogu obuci i kopcam ih ispod trbuha, samo neznam jel preporucljivo

Mrkvica2
    10. Srpanj 2015. 15:14

Upravo to i mene pati 😁 stisce li ju, pa kad sjednem je li joj neudobno i tako to.. a tako mi fale jer mi je pomalo vec dosta tajci i trenirki..a one trudnicke su mi katastrofa

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.