Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    axia
    17. Studeni 2015. 18:22

mrkvice, tak me obraduje svako tvoje javljanje, nemaš pojma... piši nam sve, sve, znaš da upijamo kao okrugle spužvice :) nadam se da će vam druga noć biti mirnija, da s prsima neće bit većih problema i da će vam svaki dan biti sve ljepši u zajedničkom druženju :)

An-di-du
    17. Studeni 2015. 18:46

:))) Kontrakcije su sada uobičajene. Uh, valjda je to sve ipak malo strah, malo neznanje, malo iščekivanje. Valjda ćemo izgurati do termina.

Drage mame i trudnice, uglavnom šaljem pozdrave, ima puno dobrih savjeta koje sam uspjela skupiti preko foruma i zabavno vas je čitati.

Mrkvica, nadam se da ćete brzo s malenom uhvatiti ritam. Joj, i ja jedva čekam kada ćemo se s malenim vratiti doma. Možda se, kako stvari stoje, stvarno požuri. Meni trudnoća "teško pada" pa se nadam da će vrijeme do termina brzo proći.

Kako sam se ja raspitala kod prijateljica koje su rodile što sve mogu ponijeti sa sobom u rađaonu rekle su mi da uzmem vodu obvezno. Barem u Zadarskom rodilištu se može piti bez problema, samo u slučaju ako postoji neka naznaka da bi porod na kraju mogao završiti hitnim carskim rezom. Moja prijateljica je imala to iskustvo jer su joj bebi opali otkucaji pa su joj rekli da radije ne pije u slučaju da mora na carski. Valjda je zeznuto i mokrenje jer ti ne daju da ustaješ na wc kad jednom uđeš u rađaonu pa ti daju gusku, a s trudovima i u ležećem položaju već mogu zamisliti koliko nezgodno to može biti pogotovo ako vas uhvati mokrenje svako malo. Prijateljici je pritom jako puno pomagao suprug pa ću ja svoga svakako povesti sa sobom - prošli smo trudnički tečaj. Mislim da će meni biti problem i to što su mi rekli da zahtijevaju položaj na lijevi bok, ne možeš baš zauzeti pozu koju želiš i kako ti je najugodnije, ajoj. Pa sad, tko zna...

Osim vode ponijet ću i ja što za gricnuti ako rodim po noći pa budem gladna. Tko će dočekati jutro za doručak

Pročitala sam da se kod nekih još uvijek plaća da suprug ili pratnja bude s vama, u Zadru hvala bogu više ne, samo se mora dobiti potvrda da ste oboje prošli tečaj organiziran od ZZJZ-a. I pratnja se može pozvati čim uđeš u rađaonu i naravno biti sve dok se beba ne rodi.

Tweety88
    17. Studeni 2015. 19:30

Pozdrav cure drage :)..evo da se i ja malo javin s novostima..jucer bila na pregledu, bebac ima vec 3600g i 52cm..kaze ginicka da ce bit priko 4kg  ..sad kad vidin ove vase opise bh kontrakcija, vidin da ih iman i ja od ko zna kad, al isto san mislilila da se to bebac tako namjesta 
    Danas smo dragi i ja sastavili krevetic ..mislila san ga odma uredit i namistit posteljinu (iman vec sve pripremljeno), ali me odjednom savlada umor i neka vrucina pa san legla odmorit malo..sad vidin da iman malo fibrice, a tako me ledja bole da mi se tesko dignit iz kreveta skuhat caj 
    Mrkvice, jedva cekan kad cemo bit i mi ostale u toj fazi kao ti sada..doma s bebicom 

07.12.2015. A <3

Tyna24
    17. Studeni 2015. 19:31

Kod nas ne treba niti jedan ići na tecaj...ali se placa 375kn ako je muz samnom na porodu...

Pepita2109
    17. Studeni 2015. 19:33

Evo mene drage moje
     Ctg uredan, od trudova nista samo slabe kontrakcije, pregled hmm zanimljivo sto mi beba ima skoro isto kg kao prosli put ali rekao je da je to u redu (mozda je fulao koji put) , zaaaaatvorenaaaa saaaam :( onak totalno, rekao je vidimo se u utorak (termin) i onda ak cu biti otvorena pregledati ce i plodnu vodu, a inace kontrola svaka dva dana... i da roditi cu u Sinju ;)

Mrkvica bas mi je kao i drugima super kad se javis, vjerujem da je tesko u pocetku,i dojenje i sve ali rasturati cete vi to brzo :) ja imam malo brojeva i 50 i 56 uh uh valjda ce biti ok...

Pinky jesi dobila nalaze ?

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

shimmer
    17. Studeni 2015. 20:03

pepita, drzim fige da ne docekas utorak  najavili su neko zahladjenje za vikend pa mozda tvoja curica ceka da bude prava zimska beba 

mrkvice i ja bas volim kad se javis. drzim fige da vam danas noc bude mirnija 

mene zadnjih par dana strasno muci zeludac, pogotovo navecer. kao da sam se kamenja nagutala, cak i kad ne jedem. uz osjecaj uzasnog probadanja. a ne dize mi se kiselina pa mi nema smisla uzimati nesto za zgaravicu, iako me muz nagovara. nadam se da je samo mehanicki tj da mi se beba navalila nezgodno.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

lady6
    17. Studeni 2015. 20:38

Pepita, drago mi je da je sve ok iako mi je žao što nema pomaka...bojim se da će i meni tako sutra biti. Pinky, nadam se da su i tvoji nalazi dobri. Mrkvice, držim fige da se ufurate, glavno da ste domeka

Anaheja
    17. Studeni 2015. 20:54

Jooj... Moja nesanica je potaknuta samo time sto nocu idem na wc... Nicime drugim... Nadam se da ce nocas bit konacno na redu spavanje jer vise ne znam za sebe 

Pinkypik
    17. Studeni 2015. 21:17

Napokon! 
    Nalazi su dobri. 😄 Ima nekih promjena,ali ništa bitnoga. Glavno da nije ništa ozbiljno, a nije ni kolestaza! 
    E,sad...što je, to ne znam, ali kažu možda alergija na nešto. Nema veze,proći će 😁
    Sad se nadam da mogu ujutro doma. A opet dobro i da smo došli...provjerili su bebicu ctg-om i krv i jetru i bar znam što nije..i da je beba ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.