fionita,bh kontrakcije su ti kad se ti stvrdne dio trbuha na minutu...ne boli,nego je malo neugodan osjecaj..i onda popusti..
kolko sam skuzila ti ih nemas ...meni su pocele rano,prije 20-tog tjedna..
flonita, mene bh ne bole, samo mi se trbuh stegne i malo je neugodno. prvo sam mislila da se to malecka tako namjestila, kao da hoće kroz pupak van. ali s vremenom postaju sve intenzivnije, pa sam (uz pomoć cura ovdije) skužila da to nije moja mrva, nego bh vrazi :P
Taj isti osjecaj u cerviksu imam i ja zadnjih tjedan dana i nimalo mi se ne svidja. Srecom, pregled mi je 19og pa cu pitat ginekologa o cemu se radi...
I ja sam uzela kinderbet 140x 70 i uzela plahte u lesnini . Pakiranje od 2 za 50 kn... Nadam se da ce 2 bit dovoljne... A ostatak posteljine uopce nemam jer nemam niti krevetninu
. Jastuk se ne preporucuje, a jastuk za omotat bebu ce mi u pocetku posluzit kao pokrivac. Kasnije nabavim dekicu i ostatak.... Stigne se.... Nema panike
I da... Opet sam budna...
I imam pitanje za pametnije od sebe... Spominju mi nesto da "zimske" bebe moraju pit D3 kapi i to do godine dana radi premale izlozenosti suncu u pocetku zivota. Zna li ijedna ista o tome? I dal je to zbilja glupost kao sto ja mislim?
I pitanje za dillb ili neku drugu mamu koja mozda zna info za petrovu. Dal se fure ako im za izlazak iz rodilista dofuras tetru, snappy i cover?
I da... I dalje sam budna... Pun mi k.... vise te nesanice...
Anaheja dobro si cula za D3 kapi.
Kod nas ih daju svima obvezno do 6 mj starosti. Davalo se 5 kapi u zlicicu dnevno. Sad je kolicina promijenjena tako da ne znam kako tocno ide.
Ja sam imala i zimsku i proljetnu bebu i oboje su pili D3.
I da, dobivaju se na recept
Dobro jutro svima
Anaheja, ne znam za kapi, tako da i ja pratim šta će iskusnije mame reći, ali razumijem te se nesanicu.. u potpunosti haha
Ja sam danas mislila ići po detergent za maloga, pa početi prati robicu, dekice, posteljine, tetre, medeke.. aaaajme ima toga
Jutro loptice
Pozdrav novim trudnicama!
Jucer smo bili na pregledu..malisa je odlican i nesto je sitniji po UZV pa se nadam bebici do 3500g..sto mi je taman..
Vidjeli smo kako trepce okicama i belji nam se..cak nam je dr. to i snimila
Anaheja sve bebe dobivaju d3 kapi,ali znaju od njih imati i grceve.
Moj je vristao nakon sto smo mu bili dali pa smo prestali. Uveli smo ih tek nakon sto je poceo jesti krutu hranu. Sad s devet i pol mjeseci jos ih pije.
Ali smo uzeli druge s probiotikom a ne Plivitove kapi sto inace prepisu. D3 sluzi za kosti i nije na odmet ih davati.
Axia koliko je vremenski trebalo da ti stigne paket iz Vivre-a?
Vec se neckam neko vrijeme da nesto narucim od tamo..ali kada vidim vrijeme i rok dostave ne da mi se cekati.. Ako narucim nesto bozicno da mi ne bi stiglo za drugi Bozic
E da..jos sam se necega sjetila.
Za ispucale bradavice ne preporucuju nikakve kreme jer ipak beba papa preko njih.
Nego nakon svakog podoja istisnuti malo mlijeka i ostaviti da se osusi..to uglavnom u bolnici preporucuju.
Ja to radim otkako mi je kolostrum poceo curiti a isto sam radila i u prethodnoj trudnoci i nisam imala nikakvih problema s dojenjem.
Pa eto..vrijedi pokusati..mozda nekoj od vas i pomogne
jutro kuglice moje :)
anaheja, jako mi je zao vidjeti da te nesanica onako popravo pati... ja se svaki noć probudim puno puta na wc, oko 2 me malo uhvati neko ludilo i teško opet zaspim, al se natjeram. ako se dignem, neću do jutra spavat...
linakarolina, mislim da je nama paket stigao nakon 3 tjedna, ali moram provjerit sa šogoricom, jer je ona naručivala kao iznenađenje pa nisam baš sigurna. čim pitam, napišem ti... i preslatko mi je ovo sa treptanjem. Moj gin ima prastari uzv takd a ni sličice ne dobivam, a sumnjam da bi ikada uspio skužit da beba trepće... gledamo se na svakom pregledu, al ak uspijem vidjet kičmu na ekranu, ja presretna :P
maliV sretno s pranjem. ja sam presretna što je to iza mene :)
prekosutra sam naručena kod doktora i sva sretna jučer komentiram s dragim kak napokon i bez vaginaleta nema nikakvog iscjetka i kak je sve super. i jutros se dignem a gaćice mokre mokre... čak sam se uplašila da nije plodna voda... al nije, vidi se da je iscjedak, ali jako obilan. više niš ne kužim -.-
Dobro jutro drage moje
Jučer su me baš šorali lažnjaci neko vrijeme, ja se već ponadala da je krenulo,ali ništa.. Jutros sam se probudila prstiju natečenih gore od čevapa srećom pa brzo splasne i sanjala sam da sam rodila
Cerviks povremeno i ja osjetim,ali eto do sad mi to nije značilo ništa,a sinoć me baš par puta presjeklo..
Posteljinu nisam kupila mama mi je poslala dvije plahte od seke, i imam još jednu rezervnu, posteljinu ću nadokupiti kao i anaheja
d3 kapi sam čula da se moraju,ali isto tako sam čula nikako te od plivita jer su jako teške za bebice male.. a to su potvrdile i mame jesenskih bebica
bh kontrakcije hmm više se ne sjećam kad sam ih krenula osjećati samo znam da smo tu većina tu izbočinu, kvrgu mjenjali za bebicu tj mislile smo da nam se beba guzi, ali opet nemaju sve žene bh..
anaheja tebe baš zajebava ta nesanica
danas pregleeeed iza 5 tek heheh
i danas smo punih 39tjedana
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji