Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    26. Listopad 2015. 12:44

white hvala  a šta se tiče cicka meni su nabujale bile dosta,muka mi je sad je stalno ispod njih mokro fuj od znoja hahaha, a šta se tiče grudnjaka do sad ga nisam mogla nositi jer me stiskao od trbuha a sad eto zadnjih par dana bez problema  a kakve će biti nakon poroda vidjet ćemo 

Tetrašice moje imam pitanjce jeste li ostavile tetre 24 sata u vodi ( navodno radi boljeg upijanja se ostavljaju) isto tako u svrhu motanja tetre se ne peglaju jer slabije upijaju...

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

shimmer
    26. Listopad 2015. 13:29

nisam ih potopila 24h u vodu iako sam se poslije toga sjetila.
    ali mislim si da se bebi s obzirom na cesto kakanje i piskenje ispocetka ionako puno cesce mijenjaju pelene pa ce se dosta pripremiti kroz cesce pranje tih prvih par mjeseci hehe

opeglah ja upravo sve do kraja sjedecki, svaka vam cast na preporuci 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Sonja8
    26. Listopad 2015. 13:34

Pozdrav okruglice moje 
    Pepita, drago mi je da ste dobro, mislila sam na tebe jučer... I na dilb, a vidim da se ona još ne javlja...možda stvarno ima novosti...
    MaliV, i ja pratim jesenske mame/bebe, čitam savjete kako bih se i ja sto bolje pripremila za nadolazeće izazove... Tako da svakako podupirem ideju da nastavimo svoje druženje i razmjenu iskustava kad postanemo mamice 
    Sto se tiče cica, ja sam prije bila 2/3, sad sam jača 4, i meni je to previše :-( a kako ce tek biti kad rodim, Uf.

dillb
    26. Listopad 2015. 14:00

pozdrav okruglice!!!!

drago mi je da ste me se sjetile, i ja mislim na vas cijeli vikend. ne stignem vikendom do kompa jer je mali doma. ovaj moj kapitalac se ne da. termin je za tri dana, a on je još uvijek visoko. boksa me po ušću da me sve zapecka. u subotu sam odradila i naručeni ctg, sve u redu - kontrakcija nema. noćas je imao tulum, baš me uspaničio - ali na kraju se i on smirio i zaspao. sutra na pregled u TA.

ines24, sve novčane potpore smo uredno dobili. za grad zagreb nismo ni predavali jer nismo imali uvjet. predali smo u ured gradonačelnika u gradu mog tadašnjeg prebivališta - sve papire koji su vezani za muža su bacili u smeće, u rješenju ga nisu spomenuli niti jednom i isplatili nam potporu. tako da sam uvjerena da sve zavisi od čovjeka kod kojeg završe tvoji papiri. bitno je da ste ti i dijete na istoj adresi.

spominjale ste torbu ili kofer za rodilište.... neka rodilišta imaju male ormare pa onda osoblje više voli manje torbe. svaki dan vam dolazi dragi u posjet tako da vam može donijeti nešto što vam treba i odnijeti ono što vam više ne treba. tako smo i mi radili. prva 3 dana mi mlijeko nije curilo tako da nisam trebala ni grudnjake ni jastučiće. japanke za tuširanje sam nosila, ali nisam koristila tako da ih ovaj put neću ni nositi. u torbi su spakirani: ogrtač, pidžama, 2 ručnika, 2 paketa lola ribar (isti kao vir 80, ali duplo jeftiniji), jedan paket noćnih, paket jednokratnih gaćica, spavaćica. još sam si pripremila paket keksa, vlažne maramice, rolu toalet papira, obične maramice i malo uzorak pakiranje gela za tuširanje. kasnije ću dodati četkicu i pastu za zube (kad me uhvate trudovi). 

za kapitalca, za izlazak iz bolnice, sam pripremila: bodi benkicu dugih rukava, preko majicu, štramplice, hlačice, jaknicu, cipelice i kapicu. ako bude ovako lijepo vrijeme, bit će taman, ako bude hladnije, onda skafander. tko god da je spomenuo.... u rodilište za izlazak treba ponijeti jednokratnu pelenu. ja sam nadobudno donijela platnenu - sestra me blijedo pogledala, rekla "nikako" i uzela jp i obukla je djetetu.

mi smo kupili litru fiziološke, špricu i iglu. stoji u frižideru. uzeli smo i malu plastičnu bočicu (ima ih za kupiti u ljekarnama) i u nju ulijemo fiziološku pa na taj način kapamo nos. iako ideja sa špricom isto nije loša. može i kapaljka i slično.

pepita, drago mi je da je sve ok. kad se malo preforsiramo, onda nam i tijelo odgovori na isti način. nećeš ti prije termina.

babygirl, drago mi je da si trudna!!!!

Anaheja
    26. Listopad 2015. 14:06

Pepita, drago mi je da je bila lazna uzbuna . Samo neka je sve ok.
    Ja svoje tetre jos nisam potopila... Ipak imam jos 10 tjedana do kraja... Navodno 
    Sutra pocinjem konacno sa pranjem robice, da stignem to sve pospremit uz nas ves koji se nikako ne susi 

A sto se tice imena, za decka nam je dogovor bio nemoguca misija. Ali kad je ipak receno da je curica, dogovorili smo se u roku 24 sata . Imenom smo odusevljeni, mi, nasi starci bas i ne- ali koga briga , i nemamo ga namjeru mjenjat. Tim vise sto sam 100% uvjerena da ce joj ime savrseno odgovarat 

axia
    26. Listopad 2015. 14:19

evo da vam se javim u pauzi između vješanja zavjesa i ribanja tepiha (neznam kaj mi je, valjda sam skrenula)...
    mi smo ime odabrali malo nakon što sam saznala da sam trudna, i z acuru i za dečka. tako da nas ne iznenadi... i svi su oduševljeni ili barem dobro glume (ili mene boli briga jer je meni super :) )

tetre nisam namakala, i još sam ih k tome speglala :P drugi puta ću pametnije :) imam još dosta za peglati al to mi se zbilja jaaaako neda. al kao što kaže anaheja, imamo još 10 tj, valjda :) ima i dosta posla, al polako se to svodi na sitnice....

dilb, kako podnosiš sam kraj trudnoće?

Ines24
    26. Listopad 2015. 14:36

Dobar dan drage okruglice 

Pepita drago mi je da je sve dobro i da se bebici ipak ne žuri van 

Dillb hvala ti na odgovoru, oboje imamo prebivalište u istom gradu, bebu ćemo prijaviti i na tatino prezime i na tatino prebivalište, ali prijavit ću onda samo boravište kod dragog da me ne bi zezali... I drži se draga, bliži se dan D 

Ines24
    26. Listopad 2015. 14:44

E da, nama stiže mala Leona 

lillany
    26. Listopad 2015. 14:46

Dobar dan svima

Dakle još smo svi 2u1.
    Dobro je to. Neka bebači još malo rastu. Ili u Dillbinom slučaju da ona stigne sve obaviti. 

Što se imena tiče mi ih znamo još od prije trudnoće. Da je dečko bio bi po muževom djedu Aleksandar. Nije mi bilo osobito lijepo, ali zapravo potpuno prihvatljivo za praktičnu uporabu i izgovorljivo na večini jezika. Ali kako je cura onda sam ja dobila pravo izbora tako da će biti Ema.

Ja inače volim kratka imena jer sam uvijek bila opterečena što moje ime i prezime imaju 18 slova i ne stanu ni u jednu kućicu.

lady6
    26. Listopad 2015. 14:56

Pozz, okruglice!
    Drago mi je Pepita da je sve ok i da si još u jednom komadu. Dilb, sretno, još malo!
    Što se imena tiče, dragi i ja se dogovorili u roku keks. Ostali prihvatili.
    Meni su se bh smirile već davno, sad je više osjećaj samo da mi se trbuh stvrdne, a prije mi je bilo nekako intenzivnije. Cice su mi se malo povećale i sad se po njima vide zilice, to je to. Pošto ih inače nemam, svako povećanje je dobrodošlo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.