I ja sam bila razočarana tečajem u domu zdravlja. Bila sam samo prvi dan jer nisam mogla sjediti. Drugi dan je mm odradio tako da je dobio potvrdu.
Najgluplje od svega mi je bilo što je prvi dan od tri sata dva sata priče bilo o prvih 6 mjeseci trudnoće. A mi sve u 7. ili 8. mjesec. Malo prošla baka s kolačima.
Nadala sam se da će biti nešto konstruktivno o porodu. Ono što se sve dešava u rađaoni. Kakve su ti sve opcije. Kakvi su postupci. Ali sve je nekako bilo na brzinu.
Sada mi je žao što nisam išla na onaj produženi na sv duhu ali kad sam se kasno sjetila. Za njega se treba upisati dva do tri mjeseca ranije.
umirem na vissnju koja hrkanjem budi i dijete i muza
gotova sam s peglanjem dijela robice i mogu vam reci sad i vise nikad!
pa to sve em je turbo malo (stavim peglu na pidzamicu i vec je opeglana)
em nije ni zguzvano. a ionako ce se rastegnuti na bebi.
uglavnom, velik promet - mala zarada. samo su me ledja zaboljela.
ali rascistila sam prvu ladicu u nasoj komodi za robicu i sva se rastopila kad sam sve poslagala unutra iako i dalje nemam osjecaj kao da ce to nositi MOJE dijete. kao da sam slagala za nekog drugog.
nama je tecaj isto bio bezveze.
prvo predavanje zenski i muski spolni organi i zacece. e tu je vec prosla i prabaka s kolacima korisno mi je bilo predavanje patronazne i sestre iz djecje sobe.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Znači ispada da ja i neću puno propustiti što ne idem na tečaj, uh odmah mi lakše.. sve što me zanima ionako saznam ovdje hehe
shimmer baš si vrijedna, ja ću vidjeti hoću li peglati znam da sam mami peglala ali kao da nije ni bilo potrebe, jer se robica ne gužva toliko...
mene je danas uhvatila polovična manija za pospremanje,ali su me leđa spriječila da nastavim tako da nisam ni na pola stigla.. nego curke da li se kojoj dešava da hoda i da počne piškiti po malo iako joj se ne piški? Doslovno sam ko beba.. ne mogu to kontrolirati jer nemam nagon da mi se piški uopće.. nisam ništa do sad pitala doktora jer bi uvijek rekao plodne vode ima dosta, pa sam zaključila sama da ja to piškim.. valjda bi vidio da curka, ne znam ni sama, ali mi je sve to čudno...
ja ću sutra fino madrac osvježiti, i lagano premjestiti krevetić u spavaću sobu i kolica,ali samo košaru i autosjedalicu onaj sportski dio ćemo spremiti na ormar kad je već zapakiran fino... robicu ću sljedeći vikend prati.. a i tada ćemo i u shopping kozmetike i potrepštine.. (plan je tu, sada ćemo vidjeti hoće li i ovaj propasti)
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Ja sam isto krenula sa zamrzavanjem, imam meso kao za bolognese i gulaš, pa ću kasnije svježe skuhati tjesteninu/krumpir/rižu/neki prilog. Osim toga variva (kelj, kupus, blitva) pa poslije samo u to još stavim malo riže, leće ili nečeg slično. Treća stvar su juhe- povrtne, teleća, pileća... isto poslije namjeravam samo dokuhati još malo rezanaca ili tarane. Osim toga sam sastavila kratki popis jednostavnih jela koje će dragi moći napraviti u slučaju da zatreba (čak sam mu i upute napisala).
Evo sad sam gladna...
Evo nas iz Ikee.Kupili sve,sutra mužić slaže ormare i presvlačilicu.
Nas je tečaj isto malo razočarao,jer smo mislili da ćemo više slušati o tome kaj nas čeka,a ne o dijelu trudnoće koji smo prošli.
Pepita a kakva je torba koja se dobije uz kolica? Hoće biti dobra ili ću morati drugu nabaviti?
Kako to misle da se ne smije prati ja to moram kroz omekšivač preprati...
ja, naprotiv,moram reć da sam oduševljena tečajem. zbilja su si patronažne dale truda, napravile sjajnu ppt pretentaciju i detaljno prošle kroz zadnji dio trudnoće, porod, dojenje i brigu za bebu. dale su nam i hrpu literature koje su same sastavile, tako da imamo i podsjetnike :)
ines meni se torba sviđa,iako mi se čini mala,ali mislim da će i ova biti ok.. nije mi loša
a tako piše ja sam ti napisala šta piše u uputama nema ništa više napisano , jedino da kontaktiraš te kod kojih ćeš kupiti i pitaš.. ja neću kroz nikakav omekšivač jer on ionako služi samo radi mirisa, a omekšivač i ovako ne koristim, ja ću radije sa malo vode i octa, za ocat sam sigurna da dezinficira... mislim da se može oprati jedino ono šta je u košari kao podloga da beba leži, ali i to ću ja u samo u toj mješavini.. ja radim sve po principu kako je moja mama...
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Ajme višnja,crkla sam od smijeha na hrkanje, a kad se i mama@ uključula skoro sam se upiškila A jeste blesave curke ha ha Odlično.
I mi smo u srijedu bili na tečaju. Tak je bilo dobro i poučno da u četvrtak nismo ni otišli Sva sreća pa su 1. dan dali potvrdu. A da ne spominjem da sam u tih 3 sata imala mali milijun kontrakcija od sjedenja. Neću u detalje, ali npr. disanje - gledali videokasetu (?) 15 min. Koja korist od toga
Lillany, ja sam nas otkazala s popisa na sv.duhu (za 11. mjesec,počinje 10.11.) kad smo dobili potvrdu u domu zdravlja jer ne mogu sjediti,a potvrdu imamo.Bolje bi bilo da smo tamo išli...A da sam znala odradila bih to puuuno ranije,a ne ovako s trbuhom do zuba.
Sortiraj odgovore
Najstariji