MaliV obe mame čuvaju godišnji za siječanj, a i dragi također, moram ih samo rasporediti da ne budu baš svi u isto vrijeme jer mislim da će mi samo smetati po stanu... Mame nek se dogovore koja će kada na godišnji, a on onda nek ide poslije njih, želim što više vremena provesti sama s njim i bebom, pomoć jedino želim oko ručka i kućanskih poslova...
MaliV moj muz radi skupa samnom u firmi tako da je doma kad to treba. U tom periodu ce sigurno biti slobodan i uz nas nekih barem 1 mj.
A bake... jedna je u mirovini i vjerujem da ce pomoci sto se rucaka tice, ali nesto vise? to sigurno nece
A druga jos radi i cuva godisnji za sijecanj. Isto ce pomoci oko kuhanja i spremanja u prvim danima.
juttro!
mi nismo planirali koliko će dragi uzet go, jer ima pravo tjedan dana od firme dobit slobodno, pa će iskoristiti to, i ako će trebat uzet još go. a pošto živimo sa svekrvom, ne sumnjam da će biti tu kad god zatreba (ili ne zatreba). pouzdat ću se u sindrom vegete :)
Jutro cure
Meni muz isto uzima oko mj dana go, samo mislim da je nekako rano pisao taj go.. krece vec dva tj prije termina jer je covjek uvjeren da cu ranije roditi A bake obje rade, s tim da sveki zivi iznad nas pa sam njoj rekla da ni nemora uzimati go, ionako ga tesko dobije a cemu kad rucak skuha svaki dan svojima, pa ce biti i za jos dvoje.. nije se bunila, a mama moja ce na go oko termina. Inace sam stajalista kao i mama da mi pomoc treba oko kuhanja i spremanja, brigu o bebi zelim prepustiti nama da naucimo, a i jos ce nam i patronazna dolaziti.
jutro svima!
bas sam se nanervirala na rano jutro. idem opipati ves otprije dva dana, a ono jos uvijek vlazno. a vec sam ga dva puta preslagivala i okretala. na svu srecu se nije nista usrmdilo, ali sad si mislim u kojoj sobi da ukljucim radijator i rijesim to. u stanu uopce nije toliko hladno, a opet. uf.
a sinoc spavanja. boze pomozi. ja kao da demona imam u trbuhu. to dijete namirise kad ja legnem u krevet i onda ludovanje. jucer su me jos spopali neki cudni grcevi/nemir u rukama, zaspala sam tek u 3h pa u 5:20h na wc. dobra mi je priprema za prosinac
sto se godisnjih tice, otprilike cu isto kao vi. muz ce uzeti godisnji/slobodno, mama isto, a sveki ionako ne radi. doduse, sad mi je smijesno da bas svi budu u isto vrijeme slobodni i lete oko mene
zasad sam misljenja da cu htjeti biti sama s muzem i malom i ufuravati se u brigu oko nje zajedno, a da ce mi mama i sveki pomagati oko kuhanja, spremanja, ciscenja, cega vec. a opet tko zna kakav ce mi porod biti i kakva cu ja biti poslije. u svakom slucaju je smirujuce kad znam da se oko takvih stvari ne moram brinuti
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Jutro, okruglice! Slazem se s vama da nam je najbitnija pomoc oko kucanskih poslova, valjda mi budu svekrva i sogorica skuhale, tj.kuhale malo vise da bude i za nas, a mama ce mi vikendom doci pocistiti i speglati. Mm ce uzeti samo tjedan dana koje ima zbog rodenja djeteta. Ako ce netko zamrzavati skuhano prihe, dajte ideje koja jela
Shimmer, ja sam susenje vesa rijesila cim sam upalila radijator..na zalost ne ide drugacije. S tim da nije cijeli dan upaljen. Malo prozor otvorim, malo radijator i ves mi bude suh isti dan
Meni ce muz uzeti 10 dana na koje ima pravo, pa ce onda moji doci pa poslije njih svekrva i svekar. Nama je malo teze to organizirati kad smo na drugom kraju Europe pa otprilike imamo plan :D bit ce veselo ako malac urani ili zakasni :D
[/u
Ah, Shimmer, ima takvih noći... Sinoć je i moj malac imao tulum,oko pol h se nekako vrtio i gurao koljena van. A neki dan sam cijelu noć ili pokušavala zaspati ili išla na piš pauzu i onda u pol 5 odustala i pekla palačinke.
Moj M će dobiti samo 3 dana slobodno,ali moja mama će mi se malo doseliti mislim jer je u mirovini (tako je i šogorici) pa će biti samnom dok je mm na poslu. Za sveki rađe ne bih....hvala,ali ne treba ništa. Iako i ja bih da smo mi s bebom,a pomoć trebam oko čišćenja i kuhanja.
Dobro jutro okrugluce i dobrodošla nova mamica
Ines šta se tiče održavanja kolica da se skidati,ali se ne smije prati u mašini za pranje rublja, piše da se materijali zaštite od premakanja, da se dijelovi čiste blago mokrom krpom, i ako bude pod utjecajem vlage obrisati suhom krpom, ja ću ih oprati toplom vodom i unutra ću staviti malo alkoholnog octa, jer se ne smije koristiti ništa extra..
Šta se tiče muževa, ima 5 dana po zakonu, onda će uzeti bolovanje kratko koje će spojiti sa godišnjim, tako da bi trebao biti mjesec dana kući naravno ako beba ne urani.. a tu će biti i svekrva koja je na bolovanju od 16.11. jer ide na fizioterapiju, pa će spojiti... i ja sam joj rekla da meni treba netko samo za skuhati i počistiti, i da se pobrine za životinje (kokoši)..
iako je ona rekla da ona želi mene dvoriti i da ne mrdam.. ali izraditi ćemo još taj plan kroz par tjedana, jer meni ne treba da mi visi od 0-24 nad glavom trebati će mi mira.. ja bi jako jako da moja mama dođe, jer mi je kao prijateljica, i jer kao majka osmero djece ima iskustva,ali nažalost ništa od toga
Moja bebica je navečer dobra, samo se malo pokrene kada se i ja sama okrenem i dalje je mir
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji