Beba Razvoj u 1. godini 30. prosinca 2022.

5 razloga zašto je dobro imati 'zimsku bebu'

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame ljetnih beba mogu uživati u suncu i šetnjama u ljetnim trudničkim haljinama, ali postoji puno stvari u kojima mogu uživati i mame 'zimskih beba'

1. Nitko od tebe ne očekuje puno tijekom zime

Kada imaš zimsku bebu ili si u visokoj trudnoći nitko ne očekuje da kuhaš, čistiš, ideš u kupovinu po niskim temperaturama. Barem ne ove godine, sjedit ćeš i odmarati se koliko god ti dozvoljava veliki trbuh ili beba.

2. Imaš ispriku da nitko ne drži tvoju bebu

Kad imaš novorođenče čini ti se da ga svi prijatelji i cijela obitelj žele držati i grliti. Iako je pauza korisna i potrebna, ponekad se ne želiš odvojiti od svoje bebe. Tijekom zime imaš savršeno opravdanje da svoju bebu ne daješ u tuđe ruke. Ipak dijete može dobiti gripu, prehladu od različitih ljudi. Ako ga ne želiš dijeliti, nitko ne može prigovarati mami kojoj je najvažnije djetetovo zdravlje.

Možda te zanima... 7 zanimljivih činjenica o zimskim bebama Beba

3. Kalorična i ukusna hrana

Jedina osoba koja je gladnija od trudnice je mama koja doji. Nemoj se suzdržavati kada je u pitanju hrana. Zimska hrana bogata je kalorijama, ali tko treba više kalorija od trudnice i dojilje. Ove zime možeš dodatno uživati.

4. Udobna obuća

Gotovo svaka mama tijekom zadnjih tjedana trudnoće dođe do spoznaje da mora pronaći udobnu obuću jer su joj stopala narasla. Srećom tijekom zime gležnjevi će biti sakriveni pod dugim toplim hlačama ili tajicama, a natečene noge imat će više mjesta u zimskim čizmama.

5. Puno tišine, snijega i zimskog mira

Iako je hladna i vjetrovita, zima nudi vrijeme kad možeš uživati u miru i introvertnosti. Dovoljno mogućnosti za izgradnju čvršće veze s partnerom i uživanju u jednostavnim stvarima poput vruće čokolade i dobrog filma.

Možda te zanima... Kako godišnje doba utječe na porođajnu težinu bebe? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.