Ines, da, ja sam ta koja ceka da bude zaprosena. I jos cu se nacekat
Jucerasnja svadba odradjena... Jedva... Noge su me ubile, hebem ti ja onog koji me nagovorio na stikle- dragog dakle . Moram priznat da je moje djetesce bilo sasvim mirno cijeli dan.... Osim kad smo bili u crkvi- mislim da joj se taj dio nije svidio
... Hahahahahhahaah
Nakon ovog kumstva sam samo jos sigirnija da ce moja svadba bit samo za roditelje i kumove. Previse je to parade za moj ukus
dillb hvala, meni je to samo čudno jer vidim da nijedna ne spominje takav slučaj, ali se tješim da bi ginekolog valjda primjetio da curka plodna voda... i hvala na videima o disanju,ja sam našla neka dva ali ženska tak tiho priča da je ništa ne razumijem...
moja frendica je rodila sam dripom bez epiduralne u roku 4 sata, mali je skoro 4kg imao, a ona sićušna, kaže da je drip katastrofa,ali da tko zna koliko bi rađala da ga nije dobila..
ja još nisam u fazi razmišljanja o porodu na taj način šta bi šta ne bi jer ni sama ne znam šta bih, ali tu ionako navodno ne daju epiduralnu.. uglavnom još mi u glavu ne ide da ću ja roditi, mislim ja ma daj ko da me netko zeza hahah
Stavila sam na popis za kao najbitnije šta sad još trebam kupiti
-bademovo ulje
-pavlovićeva krema
-antibiotički prašak (pupak)
-sterilne gaze (pupak)
-blaznice(vate)
-tetra krpice
-fiziološka (za nos)
-ulošci koliko mi paketa treba??
-grudnjaci 3kom
-jastučići za dojenje
-krema za bradavice
-Eva-qu čepići
ima još toga na popisu ali sada samo ono najbitnije trebam, je li to to ili trebam još što dodati pod najbitnije?
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
prekinite o prdcima, smijem se ko budala. samo sto meni bjezi na piskenje
prdim kao haubica.. dakle
ja sam za prirodno, ali ako ce mi trpati drip i gluposti, daj mi onda i pomozi da to prezivim.
doduse, na tecaju sam skuzila da vole davati dolantin, a ja sam ga sad dobila na serklazu. dakle to je bas DROGA. ni u najvecim pijanstvima se nisam tako osjecala. i uopce si ne mogu zamisliti da moram biti svjesna i suradjivati i odraditi porod do kraja uz onaj osjecaj opijenosti. jos poslije mucnina i vrtoglavica, a trebao bi kao uzivati u bebi. tako da cu ja to kategoricki odbiti. svaki put kad mi se netko sa spricom priblizi pitat cu sto je to.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Prvo što se tiče epiduralne, kod nas ju ne daju jer valjda ima jedan anesteziolog na cijeloj bolnici, tako su meni objasnili, a i što se mene tiče meni to odgovara jer bih ju odbila...
Anaheja svaka čast za štikle, ja ne mogu u njima ni kad nisam trudna prije 6 godina sam ih zbilja nosila i kad sam krenula na faks više nisam...
I mislila sam da si ti rekla da nisi udana, ali nisam bila sigurna ja sam u sličnoj situaciji samo što sam ja odbila svaku mogućnost da budem zaprošena, imam svoje razloge zašto želim živjeti isključivo u izvanbračnoj zajednici i zasad me i dragi, a i naši roditelji podržavaju... Ali htjela sam te pitati planiraš li krstiti dijete i kako to funkcionira s nama koji nismo vjenčani?
što se tiče uložaka... i to je individualno. neke žene krvare kratko, neke duže. u prvoj trudnoći sam krvarila cijelo babinje, dakle svih 40 dana. obilnije je prvih dana, a kasnije se smanjilo. vidjet ćemo kako će biti ovaj put. mislim da imam 4 paketa lola ribar i jedan paloma (i jedan paket dugačkih noćnih za prve dane). kad se prekinu lohije (koje su mi odvratne i zaudaraju) preći ću na svoje platnene uloške.
iskreno, kao i mama, ne sjećam se nekakvih simptoma prije poroda. trudovi su lagano počeli i tad sam znala da sve počinje. par dana prije sam počela oticati, bilo mi je teško nositi taj teret u trbuhu i to je to. još uvijek mi je trbuh visoko, ali ja sam drugorotka pa se trbuh može spustiti i pri porodu.
bok, drage moje :)
čitam vas i pitanja mi se samo gomilaju :)
anaheja, definitivno podržavam ideju o maloj svadbi. mi smo imali samo roditelje i kumove i bilo je baš lijepo i decentno. nisam protiv velikih, tko to voli, ali mi smo oboje od samog početka samo gledali kako da smanjimo broj uzvanika jer ne volimo tu famu. na kraju sam ja rekla da neću zvat nikog. i tako je i bilo :)
imam pitanje vezano za kupanje. dobivam podjeljene informacije, jedni mi kažu da kapnem par kapi bademovog ili tako nekog ulja u vodu za kupanje bebe, drugi kažu ništa, treći kažu da stavim kupku za bebe.... što je po vašem mišljenu najbolja opcija?
i za mame platnenopelenašice jedno pitanje. kako planirate riješavat mijenjanje pelena kad niste doma? tipa ono, odete nekam i beba se pokaka :P
krštenje djeteta je njegov sakrament i crkveni brak ne bi trebao biti preduvjet. svećenik će sigurno pokušati nagovarati da se vjenčate, ali to je njegovo mišljenje. bitno je da su krsni kumovi crkveno vjenčani. trebalo bi razgovarati sa svećenikom, ali vidjeti i u kanonskom zakonu.
najbolja opcija za bebinu kožu su čista voda (može i lagana kamilica) ili par kapi ulja. kupke treba izbjegavati koliko se god može. moje mišljenje.
treba biti pažljiv i sa uljima poslije kupanja jer ulja zatvaraju pore, pa ne treba pretjerivati.
platnene pelene se jednako mijenjaju kao i jednokratne kad ste negdje vani. ponesete vlažne maramice ili krpicu, a pokakane pelene pospremite u vrećicu ili wet bag (vrećica koja je namijenjena toj svrsi, ima integriran PUL).
dilb, blago nama s tobom i mamom :) zbilja sam nekako mirnija kad dobijem normalan odgovor od nekoga s iskustvom (kad ovako nekoga iskusnog pitam, imam dojam da prvo dobijem dozu pametovanja, kao da nikad nitko nije rodio osim njih...). hvala vam :*
a kaj se haubice tiče, ja više i ne osjetim da bih se možda trebala negdje povuć, samo pobjegne... već mi je neugodno, rekao mi je dragi da samo ko truba xD
Sortiraj odgovore
Najstariji