Pepita vidjela sam u Bosni za nekih 16-ak kuna tkanine, ali ne znam kako se to točno prodaje pa sam mislila mami dati da mi sašije jednu-dvije navlake za ogradicu, a sad ne znam jel to povoljno ili nije, ne znam kakve su cijene kod nas... Od kupovne navlake je to svakako jeftinije
pozdrav okruglice.
za one koje se muče s povraćanjemi proljevom - rehidromiks. i čaj od lista maline je dobar za proljev, pekmez od šipka i drenjka. nadam se da će brzo proći.
nemojte slušati previše što druge žene pričaju o porodu, pogotovo ako su to čule od nekoga. tko zna koliko je ta priča zaista iskrivljena. porod je fiziološki proces za koji su žene stvorene. postoji mogućnost nekih komplikacija, ali češći su porodi bez komplikacija.
najvažnije je opustiti se i disati jer tijelu i bebi je potreban kisik. kad je tijelo opušteno onda može proizvoditi hormone i "droge" koji pomažu porodu.
ja sam pročitala hrpu negativnih i strašnih priča s poroda - i nije me strah. zapravo sam pametnija.
posebno vi s gastacijskim, dobro se informirajte. ako vas je frka da će vas inducirati... pred kraj trudnoće se češće seksajte (sperma pomaže otvaranju i opuštanju cerviksa), vježbe koje pomažu djetetu da se spusti u porođajni kanal, malo se "isforsirajte" sa pospremanjem i slično. samo ne dozvolite da vas prestraše, da vas natjeraju na nešto što ne želite ili osjećate da je krivo. prema zakonu o pravima pacijenata imate pravo odbiti zahvat. čak i doule organiziraju predavanje na temu "Ljudska prava u porodu".
moja doula i ja smo jučer malo isprobavale vježbe, masaže, tehnike s maramama. muž je rekao da on ne bi u rađaonu ako ne mora, tako da ćemo nas dvije dočekati bebu. baš se veselim.
Allegra,ja bila kod dijabetologice danas i pitala sam ju ako se zbog dijabetesa ide na inducirani porod,carski..i veli da ne.jedino ako su jos kakvi problemi u trudnoći onda..a inace nek se ne brinem,da trudnoća normalno ide...tak da se mozemo smiriti..mene je bas smirila...
Ubit ce me odlasci na wc nocu.... Ovo je vec treci put u 10 dana da nakon sto odem vise ne mogu zaspat... Budna sam satima... Vec me sve boli od lezanja...
Anaheja nisi jedina
Ja ustajem tocno u 4 i onda u 6. I tako svaki dan.
Nakon toga naravno da ne mogu zaspati vise.
Proci ce (nadam se)
Dobro jutro svima.. pridruzujem se nespavacima.. ja se budim u 6 inace oko 8 ponovno zaspem al danas sam ko pticica... uz to ni navecer ne mogu spavat pa zaspem oko 3 ujutro...
Anaheja, isto i ja 😄 ama bas svaku vecer izmedju pola 4 i 4 i onda se ujutro dignem u pola 7,7.. Moze biti da se tijelo vec priprema na nocna budjenja ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji