Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    23. Rujan 2015. 15:29

Izdajalica je na popisu,ali ju neću kupiti odmah nego ako zatreba..
    Šta se tiče madraca, madrac u krevetiću po meni mora biti takav da i sama poželim na njemu spavati,dakle moj ima debljine, nije mekan,a ni pretvrd..
    Jastuk, paketin ili ampl deka nemam pojma kak to tko zove, ja već imam spreman opran i čeka u ormaru, mislim da je on super da se sa bebom fino barata, nekako je sve lakše u početku bar za one koji nemaju iskustva još 
    Anaheja ma razumijem  ja sam isto gledala nešto u tom điru čak je bila i komodica uz to, ali eto hehe odlučila se na kraju za klasični,ali se i na mom klasičnom mogu skinuti obje stranice i biti krevetić mali 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

lady6
    23. Rujan 2015. 15:49

Mislim da sam negdje pročitala da se jastuk ne preporuča odmah, a za madrac da zapravo nije bitno zbog bebine težine, kasnije bi trebalo uložiti u dobar madrac a da im je sad svejedno. Za izdajalicu, na tečaju su rekli da je najbolje ručno izdajanje, ali ja sam ju kupila.

Pepita2109
    23. Rujan 2015. 16:09

Jastuk za pod glavu eto moja majka kaže što kasnije..
    Lady upravo tako, moj je srećom kvalitetan pa neću trebati kupovati..
    Koju si izdajalicu kupila?

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

dillb
    23. Rujan 2015. 16:34

pozdrav okruglice.

ovih dana lagano pospremam po kući i vidim da mi baš i ne paše. uvečer me redovno leđa bole. kaže meni moj sin "mama, boli te kičma. i baku boli kičma." (svekrvu neki dan skoro paraliziralo, hvala Bogu sad je bolje.)

mi smo kupili najobičniji opružni madrac u magic baby prije 2,5 god. još je dobar. prvih nekoliko mjeseci smo ispod madraca, na podnici sfrkali veeeliki ručnik tako da je djetetovo uzglavlje bilo na malo povišenom. to mi se čini zgodno. jastuk nismo koristili, a mali ga i danas vrlo brzo izbaci, voli spavati na ravnom.

jastuk ili paketin smo koristili samo kod izlaska djeteta iz bolnice. ako vam je zgodnije, nabavite ga. ali vidjet ćete da su bebice čvrste i svaki put kad ih poželite primiti oni se sami skvrče kako bi izbjegli ozljeđivanje.

u moju kuću izdajalica ne ide. na početku, kad nadođe mlijeko, dojke treba samo masirati. uopće nemojte razmišljati o ničemu drugome. a i same ćete vidjeti kako je lako izdojiti se svojim rukama, samo treba malo vježbe.

moje iskustvo kaže da ne treba kupovati prevelike grudnjake. sad nam se prsni koš raširio zbog bebe i organa, ali poslije poroda će se vratiti u normalu. košarica bi mogla biti za broj veća. prvih nekoliko tjedana sigurno nećete nositi grudnjake dok vam se bradavice ne prilagode, a onda će vam biti gušt malo izaći i prošetati se pa tad kupite grudnjake.

ja imam strija od koljena do struka. sklona sam im, ali sam se mazala Lush-ovom pločicom za masažu i trbuh mi je netaknut. tko će znati što ih izaziva....

do čitanja.... ugodan vam dan.

Tyna24
    23. Rujan 2015. 16:37

i meni je izdajalica na popisu ali je ne mislim kupovati... nadam se da neče niti trebati... baš su im cijene ogromne...
    a taj jastuk u kojem se beba nosi večinom iz bolnice sam dobila, tak da ga nisam morala kupovati...
    nisam znala da se bebi ne stavlja jastuk pod glavu, dobro da ste rekle tak je to kad si neiskusna mama

Ines24
    23. Rujan 2015. 16:41

Pepita evo link za ormar http://www.prima-commerce.hr/pc-luka-standard-ii-or-klizni-2d-200x220/NGP060658/product/

Što se tiče izdajalice mama će mi dat svoju neku najobičniju koju je koristila kad je rodila brata, vidjela sam u Kozmu neku izdajalicu za manje od 100 kn, ne znam kakva je, ne razumijem se u njih, ali je cijena puuuunooo manja od Aventovih ili tako nekih....

dillb baš sam htjela pitati to za podizanje madraca, jel to potrebno baš ili?

dillb
    23. Rujan 2015. 16:58

podizanje madraca nije neka potreba, ali možda nije naodmet. kad je beba na potpuno ravnom, onda se može i bljuckanje pojačati. ne znam, to je neka moja logika razmišljanja. kad sam bila u bolnici, djeca su bila u kindićima s podignutim uzglavljem pa smo i mi podložili madrac ručnikom. eto....

čuvajte se izdajalica. one su dobre ako je dijete lijeno za sisati jer je već probalo bočicu ili za navlačenje mlijeka, ali sve to možete postići samim stavljanjem djeteta da doji. kao što sam već nebrojeno puta rekla, meni su bradavice pukle zbog izdajalice, ne zbog djetetovog cicanja. kad vam nadođe prvo mlijeko, cice nabubre, ali sve to traje možda dan-dva-tri (i sve to može riješiti masaža i oblozi), a poslije se sve izregulira.

baš malo razmišljam o vašim pregledima i mjerama djece... i moje dijete je bilo tih mjera u tim tjednima, čak sam izvadila i nalaze kontrola s prvim djetetom.... i mislim si pa zar sam ja luda?!?!?! moja doktorica sad tvrdi da imam veliko dijete, šalje me ponovno na ogtt, a mjere ovog djeteta se poklapaju sa mjerama prvog djeteta, i to u istim tjednima. baš ću ju tražiti pojašnjenje za dva tjedna.

htjela sam napomenuti, obavezno tražite doktore da naprave bris na beta streptokok u 36 tjednu trudnoće... čitala sam da bez tog brisa znaju mame staviti na antibiotike na porodu.

inače, i ja vodim trudnoću privatno i nisam mislila posjetiti TA prije 39 tjedna. svakako se moram požuriti po priču s poroda iz Zajčeve...

Mrkvica2
    23. Rujan 2015. 17:05

Za rucno izdajanje sam citala postupak u nekoj rodinoj knjizi i iskreno cini mi se bezbolnije nego izdajalica.. onda cu i ja prvo probati sama u slucaju da zatreba. Hvala dillb 

Nisam namjeravala kupovati taj jastuk, netko kaze lakse je dojiti s njim ali imam jastuk za dojenje vec pa ono.. osim toga mislim da cu doma jedva cekati da bebicu izvadim iz toga i izgnjavim posteno 

Za podizanje madraca sam od dosta ljudi cula da rade. Netko rucnik, netko kakvu knjigu.. neznam jel potrebno bas ili..

Mrkvica2
    23. Rujan 2015. 17:09

E taj bris na streptokok mene pati jer doktor moj mi jos nista nije spominjao a mislim da mi kod njega slijedi jos jedan pregled pa TA.. ako oni tamo ne naprave morati cu pitati bas.

Lady koliko je bila s popustom?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.