Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Rujan 2015. 16:07

Pozdrav 😁
    Sto se tice ovih naknada od grada i hzzo-a,koliko ja znam kada rodis i odneses papire od dijeteta na hzzo za porodiljno onda dobijas od drzave jednokratnu pomoc oko 2300 kn,plus mjesecne nak ade za placu. I onda jos na to ono sto grad daje,ali ti se papiri ne predaju hzzo nego gradu,i to varira od grada do grada sto se tice iznosa... 
    Sto se tice kupovine stvari,...mi smo stvarno puno toga dobili,u stvari naslijedili smo bas sve i to jos prije par godina su poceli da nam daju,imamo u najblizoj obitelji 6 dijece 3 cure 3 decka,tako da robice imam za sve. Jedino sto moram kupiti su tetra pelene,posteljinu,rucnike i kozmetiku,i komodu za robicu mada cu za komodu jos pitati da mi posude. A da nisam nista dobila sve bi kupila polovno i rabljeno. Nemam problema sa finansijama i moj bi suprug isao kupovati,ali ja smatram da je to razbacivanje sa novcem,pogotovo za neku opremu koju koristis 2-3 mjeseca.... mada svako ima svoje zelje,imam frendicu koja je dobila otkaz u trudnoci,i jedva su krpali kraj sa krajem,ali su pokupovali sve novo na kartice i rate,jer je rekla da sve mora biti novo,i to mi je ok svako i a svoju viziju

• mama@
    08. Rujan 2015. 17:00

Uh kad su financije u pitanju ne zelim puno komentirati jer nemam sto dodati.
    Ja sam danas narucila torbu za bebu i njihalicu za 160 kn skupa preko njuskala.
    Posteljinu i jastuk za bebu sam uzela novo preko fb. Zena rucno siva a jeftinija od trgovackih.
    Snalazimo se na sve moguce nacine.

Za te naknade nisam ni gledala jos al budem i to.

allegrazg
    08. Rujan 2015. 17:20

ja sam ovaj mjesec predala hzzo-u umjesto do 5.og 7.og doznake. jel bio neko zaboravan ko ja?zanima me jel cu uopce dobiti ovaj mjesec ili ce mi samo kasniti koji dan uplata

visnjass
    08. Rujan 2015. 18:18

allegrazg

ja sam ovaj mjesec predala hzzo-u umjesto do 5.og 7.og doznake. jel bio neko zaboravan ko ja?zanima me jel cu uopce dobiti ovaj mjesec ili ce mi samo kasniti koji dan uplata

Ja nisam dobro shvatila kaj trebam napraviti i zakasnila jer sam u 7 mjesecu čekala plaću iz firme ali štanga pa su mi objasnili da poslodavac ne isplaćuje plaću za komplikacije u trudnoći već hzzo i tako ja zakasnila toliko da ću za 7 i 8 mjesec dobiti tek 20.9 

Poanta ove priče, ako si zakasnila na obračun neće kasniti par dana nego za cijeli mjesec a do tada; snađi se druže 

Anaheja 830 kn strahota i sramota, ne znam na koji način bi trebala živjeti i kako se pripremiti za bebu, kakve su kod nas cijene to bi trebala biti tjedna pomoć a ne mjesečna

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

Sonja8
    08. Rujan 2015. 17:43

Pozdrav svim okruglicama!
    Ne mogu vjerovati kako je moguće da netko trudnicama da otkaz ili ne produži ugovor ili ih ošteti na bilo koji način. To me stvarno rastuži i mogu si samo misliti kako uspijevate izaci na kraj tako  bez obzira na polovne ili posuđene stvari za bebu! 
    Hvala svima na savjetima za otvaranje komplikacija. Za sada sam kod svoje gin uzela potvrdu o privremenoj nemogućnosti za rad i krajem mjeseca moram po doznake (kod gin) i to nosim na posao pa onda HZZO Itd. (Obavještat cu redovito u kojoj  sam fazi, u slučaju ako još kome treba).
    White, kako si? Moraš jos odmarati?
    Kako nam je novopečena supruga?
    Ostale? Kako ste sad kad su vrućine prošle? Stanete li u svoju odjeću? Meni je sve zategnuto i moram u neki shopping pod hitno jer necu imati u čemu hodati... 

allegrazg
    08. Rujan 2015. 17:52

Tyna, ja isto slatko izbjegavam iako neki dan nisam mogla odoljeti baklavi,cak sam poslije skuzila da mi i nije tak pasala.Al tu i tamo mi se zalomi neki mali burecic.Valjda nam od tog ne bu nis.

Pepita2109
    08. Rujan 2015. 19:47

Pozdrav drage moje okruglice..
     Ma kad sam pokrenula temu financija i toga, mislila sam samo na to da mi je žao da nisam prije počela štedjeti pomalo po koju kunu i bilo bi mi lakše.. naravno puno je lakše kad se neke stvari mogu naslijediti,ali nisam te sreće, eto jedino nešto robice, bar nešto, čak sam mislila kolica ne kupovati odmah nego nakon što rodim, ali kad su se svekrva i šogorica ponudile da po pola zašto ne..

Netko je spomenuo grudnjake za dojenje preko e baya Tyna jesi li to ti? imaš koji link? kako si veličinu odabrala??

https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/prava-i-naknade/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496
    dakle šta se tiče naknada 2300kn je sa zdrastvenog,ali se vi raspitajte da li vaš grad ili općina daju i koliko.. ma raspitajte se svugdje i za sve šta možete drage moje.. isto tako nezaposlene mame imaju pravo na godinu dana staža pa ako koja ne zna eto da je dobila i tu informaciju..

Ines24
    08. Rujan 2015. 20:59

Pepita2109

Pozdrav drage moje okruglice..
     Ma kad sam pokrenula temu financija i toga, mislila sam samo na to da mi je žao da nisam prije počela štedjeti pomalo po koju kunu i bilo bi mi lakše.. naravno puno je lakše kad se neke stvari mogu naslijediti,ali nisam te sreće, eto jedino nešto robice, bar nešto, čak sam mislila kolica ne kupovati odmah nego nakon što rodim, ali kad su se svekrva i šogorica ponudile da po pola zašto ne..

Netko je spomenuo grudnjake za dojenje preko e baya Tyna jesi li to ti? imaš koji link? kako si veličinu odabrala??

https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/prava-i-naknade/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496
    dakle šta se tiče naknada 2300kn je sa zdrastvenog,ali se vi raspitajte da li vaš grad ili općina daju i koliko.. ma raspitajte se svugdje i za sve šta možete drage moje.. isto tako nezaposlene mame imaju pravo na godinu dana staža pa ako koja ne zna eto da je dobila i tu informaciju..

Kako to misliš godinu dana staža? Nisu mi rekli na birou zato, samo da imam pravo na porodiljnu naknadu...

Tyna24
    08. Rujan 2015. 22:34

Pepita2109

da pepita, ja sam ta naručila sam jednu veličinu veču nego sad nosim, za svaki slučaj da još malo cice porastu, makar sumnjam baš
    http://www.ebay.com/itm/171769652249?_trksid=p2057872.m2749.l2648&var=470719680112&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ovaj košta cca 30kn… toga sam naručila jučer,jer sam čekala da dođe ovaj kojeg sam prije naručila, da vidim kakva je roba
    http://www.ebay.com/itm/271744582280?_trksid=p2057872.m2749.l2648&var=570577529262&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT a ovaj 20kn.. taj mi je došao i mogu reči da je super! zato sam i naručila još jednog.

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Mrkvica2
    08. Rujan 2015. 21:33

Ines24 ne pati mene ovo razdoblje sada kada mogu pauzirati godinu, to znam da od bebinog rodenja imam pravo na 1660kn kao i nezaposleni.. vise me pati kako ce to biti kada se budem trebala vratiti na faks, mala nece biti dovoljno stara za jaslice, a tada prestaje i porodiljna naknada pa ostajemo na placi od dragog samo.. bojim se da necemo sve moci, a tako bi trebala jos dvije godine faksa izgurati. 

Za naknadu su mi na hzzo-u rekli da samo treba doci nakon bebinog rodenja pa da tamo sve srede. Sad neznam dali isto tamo idemo kada prijavljujemo bebu za to za jednokratnu pomoc od grada ili to ide negdje drugdje?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI