Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    09. Rujan 2015. 11:28

Tyna hvala  meni je mama rekla da kad mlijeko nadođe da sise nabujaju hahah, zato nemam pojma koju veličinu bih uzela.. čak sam razmišljala i o tim sportskim šta Nixie spominje.. uglavnom vidjet ćemo 

Ines nažalost nemam puno informacija jer se nisam raspitivala, a kako sam ja prijavljena da radim u domaćinstvu nema mi ni smisla da se sada raspitujem, ali znam da je moja prijateljica za to čula i kad se krenula raspitivati rekli su da se prekasno javila, a naravno nigdje nitko ništa neće spomenuti kada imaš pravo,a kad treba uzeti ili sl iste sekunde će doći na vrata.. 
    također šta se tiče dopunskog svee se raspitajte, budite dosadne i sve zapisujte...
    Znam da šta se tiče dopunskog kako dijete tako i žena može biti osigurana besplatno preko svoga muža ako je u radnom odnosu, a to također ovisi o visini primanja, jer mislim da nesmije prijeći oko 1500kn po članu, stvarno nisam sigurna pa ne mogu reći, stvarno se treba raspitati...

Drage moje ja budna od 7, fino sam se izležavala sat vremena pred tvo-om i navalila na pospremanje, ajmeee kako mi je falila ova stara ja koja nije bezvoljna nadam se da će me to držati na dalje a ne samo danas, jer sam do sad već malo pretjerala i pauza do daljnjeg

Nadam se da uživate

Pinkypik slažem da je tako puno bolje,ali sa druge strane ne želim žicati ikoga, ne da mi je ispod časti, nego razmišljam da je netko htio ponudio bi se sam, kao što se ponudila frendica da mi posudi tih par bodija šta ima, i kao što se ponudila tetka za nešto robice, kolica ćemo dobiti,ako bude išlo po planu, a krevetić tražim preko njuškala, evo taman našla 3 oglasa pa ću zvati kad gosti odu..   trudim se proći što jeftinije,a da opet kupim koliko toliko kvalitetnije, jer mislim imati još bar jedno dijete..

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

dillb
    09. Rujan 2015. 12:18

pozdrav drage raspisane okruglice.

eto mene malo da vam se pridružim. što se tiče financija, gadno je... ali doći će vam ljudi gledati djecu i svatko će nešto staviti "pod glavu". obzirom da ćete rađati po zimi, sigurno nećete odmah ići van sa dječicom. računajte da i babinje traju 6 tjedana, odnosno nitko ne može reći koliko će dugo vaš oporavak trajati. zato, samo polako.

bodi-benkice imaju u baby centru, magic baby, c&a, h&m, orchestra (pakiranje od 5 kom, ali skupooo)...
    slažem se s curama, surfajte po njuškalu. moja kolegica je kupila nova nekorištena chicco kolica za neke sitne pare. daju se naći i kindići za 200tinjak kuna.

da, cice nadođu par dana nakon poroda, ali tad vam ne trebaju grudnjaci. ovisno o tome kako će vam mlijeko teći (hoće li vam biti dosta jastučići ili ručnik), najbolje je imati neki topić koji ne steže. bradavice su isto jako osjetljive - tako da će vam najudobnije biti gola. to vam govorim jer je meni trebao samo broj veći grudnjak i nosila sam ga tek kad su bradavice mogle podnijeti dodir tkanine na sebe. zato ovaj put kupujem školjkice.

kad sam rodila prvo dijete, dobili smo novčanu potporu od HZZO (prvo se moraju obaviti sve prijave djeteta), grada (predaje se u gradskom uredu ili kod gradonačelnika), poslodavca, sindikata, životnog osiguranja.

visnjass, uskoro ću imati frišku priču o porodu na Merkuru pa ću ju podijeliti. bubu u uho mi je ubacila sestrična koja je tamo rodila - dovoljno je bilo to što je spomenula "porod iz snova".

allegrazg
    09. Rujan 2015. 12:39

shimmer, nama je pregled 18.9., jedva čekam 

visnjass
    09. Rujan 2015. 13:01

Moj muž veli da beba ide na slikanje haha eto mi sutra imamo 'slikanje' 4D
    Ma već sam 2 puta pisala o tome a zapravo i dugi je period, zadnje 'slikanje' je bilo prije 7 tjedana 
    Samo da sve bude kako treba i sutra bi trebali saznati spol jjjjeeeeeiiiiii

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

• buffy
    09. Rujan 2015. 13:40

Ja sam s pregleda ... bebac raste i dalje je veci po ultrazvuku nego po zm .... sve je ostalo super... za trticu sam opet pitala i prepone je rekao da nike nis za zabrinuti da odmorim kad zaboli, moram krv opet vaditi da vidi kakvo je zeljezo i to je to... Bebac skriva lice i dalje samo smo lijepo vidjeli rukice i nogice..  ma predivno mi je... prikljucila bi se na ultrazvuk da uvijek gledam 

Sonja8
    09. Rujan 2015. 15:04

Shimmer, vezano za naknadu nakon 3 mj bolovanja, ako znas mozda, odnosi li se to i na moj slučaj- ja sam 7.9.otvorila bolovanje, dakle 7.12.istice 3 mj, a gin bi mi trebala otvoriti porođajni 30.11. (Dakle 7 dana manje od 3 mj bi bila na bolovanju) hm, sta mislis, bi se moglo sta tu napraviti? 
    Mi cemo isto posuditi kolica, a za ostalo jos ne znam...krevetić smo planirali kupiti, pelenice vec jesmo (skoro sve), a robica...nesto cemo dobiti, nesto kupiti, a ostalo...po potrebi. Pregled mi je tek početkom 10.mj., ali bebicu osjećam  svaki dan kako skakuće pa sam manje nestrpljiva nego na početku kad je još nisam osjetila 
    Visnjass, držim fige da napokon saznate spol, vjerujem  da ste nestrpljivi...
    A sto se grudnjaka tiče, sve sto imam doma mi je usko, jedino sportski nosim! Ah...muke...
    Pozdrav svim okruglicama!

Anaheja
    09. Rujan 2015. 16:09

Ja sam bila jucer na ultrazvuku. Moj maleni djecak olucio je postati malena cuica!!!! <3
    Neka, mene to veseli. Bit ce mi jednostavnije izabrati ime :-D. A dragi je malo razocaran jer se ponadao nasljedniku :-P
    U svakom slucaju, sa bebom je sve u redu. Hiperaktivna i dalje, bas je na mene :-D

Pinkypik
    09. Rujan 2015. 16:32

Ah, da, uobičajeno nije sve za sve isto..baš nisam ni razmišljala da su ta prava i pravila tako različita. 
    Sonja8 šteta bi bila da to ne dobiješ zbog par dana...raspitaj se dobro.
    Shimmer, i meni je smiješno dok se ne moram obući za javnost,a onda plahutam uokolo tražeći nešto u što stanem. sad nažalost hodam uokolo u donjim dijelovima pidžame i maminim majicama koje sam joj malo "ukrala". jer i ono što sam kupila sam već "prerasla" . sva sreća pa je bilo ljeto....a sad...uf! Hvala ti na info za hm potkošulje - to idem 1. kupiti! Ma nema veze..još malo..a do tad mogu po pidžama party-jima 
    Nemojte kupovati neku veliku kozmetiku za bebu. Imate bademovo ulje u ljekarni (1dl je 10-ak kn) i to vam je i za bušu i za bebu, lanolinska mast je navodno najbolja za bradavice i za kupanje bebe je samo voda i možda malo maslinovog ulja ili čaja od kamilice u kupku. Još samo neka mast za bebi guzu i gotovo.
    22. imamo pregled i jedva čekam da vidim svog debeljuškastog dječačića koji isto uvijek skriva facicu! 

Pinkypik
    09. Rujan 2015. 16:41

Anaheja meni je ovo super kako je tvoj dječak odlučio postati cuica   i ja sam bila "dječak" dok se nisam rodila i razveselila mamu!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.