Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    08. Rujan 2015. 21:37

Ines24 draga moja naravno da ti neće reći, nitko neće, ja sam slučajno saznala.. najbolje da malo prosurfaš Pravo na staž  u tijeku prve godine djetetova života.. pitaj na birou ili na hzzo-u za to...

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• buffy
    08. Rujan 2015. 21:58

Pepita dobro da si rekla ni ja to nisam znala.
    Mene tek ceka prijavljivanje na siz sad. I da kako to funkcionira s zdravstvenim osiguranjem za nas nezaposlene?

LinaKarolina
    08. Rujan 2015. 22:20

Jednokratna pomoc od 2300 se dobiva u svim gradovima.
    Kada prijavljujete bebu na zdravstveno odmah tamo upitate.
    I sjeda vrlo brzo na racun.
    A sad ovisi od grada do grada daju li i koliko i to se ide rjesavati u gradsko poglavarstvo.
    Konkretno kod nas u Osijeku kada se beba rodi dobijete cestitku sa svim uputama gdje,sto i kako..

Ines24
    08. Rujan 2015. 22:50

Mrkvica ma sve se stigne  na mom faksu je popularno imati dijete od treće godine faksa  i sve ga završe  samo hrabro, ako ti ima tko pričuvati bebu dok si na faksu ili kad imaš ispite neće biti problema  mene muči to tko će mi čuvati bebu najesen kad budem išla stažirati jer će isto biti premala za jaslice, ali je rekla svekrva da ćemo skrpati nešto tko će ju kad čuvati da mogu na staž

Pepita vrijedi li taj staž i za nas tek prijavljene na biro koji nemamo ni dana radnog staža? Ako možda znaš, proučit ću to kad budem na laptopu

Ines24
    08. Rujan 2015. 23:42

Buffy tako su meni objasnili kad sam se prijavljivala 

Pinkypik
    09. Rujan 2015. 08:32

Dobro jutro okruglice!
    Vidim da su ozbiljne teme uzele svoj danak... 
    Ja radim inače ali sam već duže na bolovanju. Od hzzo-a dobivam naknadu,a nosim im papire za bolovanje svaki mjesec od ginekologa i to sjedne 20. u mjesecu kao plaća...recimo ;-) 
    A jeste li znale da nakon 3 mjeseca neprekidnog bolovanja imate pravo isto na neku naknadu od oko 3000 zato što ste "dugo na neprekidnom bolovanju"? 
    Meni to nitko nije rekao pa sad to lovim!
    A ova naknada za bebe je nakon što se beba rodi.

Inače,mene je spasio brat jer imam 2 nećaka pa nam je dao svu robicu i krevetić i posteljinu. A onda su se i prijatelji javili pa smo dobili i ormar i komodicu i kolijevku i kolica. Tako da ništa neću ni kupovati. Ipak je ispalo dobro što smo tako dugo bebu čekali jer su svi naši do sad to odradili i prerasli! :-D
    Mi smo morali stan uređivati jer je totalno neprilagođen bebi pa je to trošak ali sam sve preko njuškala kupovala (tepih od 1800kn za 400! Bijele lijepe karniše u ikei po 8 kn...itd.) 
    E-bay, njuškalo, prijatelji i obitelj...žicajte curke,isplati se.Uvijek netko ima nešto čega se želi riješiti,a za bebu i korištenje nečega par mjeseci se ne isplati toliko plaćati i trošiti.
    Samo što u ništa od svoje odjeće ne stanem više...kao da sam upala u ormar od nekog patuljka minijature guzice :-(

Nixie
    09. Rujan 2015. 10:52

Što se tiče grudnjaka za dojenje, kupila sam tri komada i nosim h samo kad mi niti jedan sportski nije čist. Dakle, meni je to totalni promašaj. Najdraži su mi oni sportski iz lidla. E sad, svakom nešto odgovara, ali ako niste pri lovi, lakše je dati 40kn za sportski nego najmanje 70 za ovaj. Doduše, ovi iz mullera su ok, a imaju popust u onoj knjižici čini mi se.

Ovu naknadu za dugotrajno bolovanje ne mogu dobiti svi, već samo oni kojima to stoji u kolektivnom ugovoru, a to su najčešće samo oni zaposleni u državnom i javnom sektoru. I uvijek se sve mora sto puta ptati jer vam na jednom mjestu kažu jedno na drugom drugo. Sve info od hzzo-a treba provjeriti u par ureda ili na onom njihovom telefonu i mailu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.