Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    shimmer
    20. Kolovoz 2015. 11:27

Irena10, dobrodošla na temu!
    je li ti doktorica išta govorila o otvorenosti ili uloživosti?
    postoje vježbe da se beba "natjera" da se iz položaja na zadak preokrene kako treba, ali ne znam koliko bi ti to koristilo ili koliko bi ih smjela raditi.
    logično zvuči savjet koji si već dobila, horizontala, odmaranje. ako ništa drugo, da smanjiš utjecaj gravitacije 

sonja8, evo linka s rode. 
    http://www.roda.hr/article/read/stvari-potrebne-za-zimsku-bebu-iskustvo-mame-jasne
    osim vrsta robice, navedene su i veličine i količine.
    ja sebi isto govorim da ne treba pretrpavati, pogotovo ovu 56 veličinu. ali si nekad ne mogu pomoći 
    već sam dosta rabljene robice dobila/nabavila, i još usput kad naletim na nešto slatko kupim.
    stvarno trebam napravit inventuru skoro. pa mogu napisati koliko čega imam.
    a za babinje ću odmah napomenuti da kupuju proljetno/ljetno u veličini 68 i veće.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

roundandhappy
    20. Kolovoz 2015. 12:22

Bok, curke.. Nije me bilo neko vrijeme pa mi treba vremena dok pohvatam što i kako :) Bila sam na ultrazvuku, saznala sam napokon spol.... I da---curica je! :) Presretna sam. Zdrava je i sve je u redu :) Odmah sam obavila prvi ženski pošteni šoping :)

Vidim da pišete o posteljinama i tome. Imate na fejsu trgovinu Mali ANđeo s povoljnom posteljinom koja sadrži plahtu, ogradicu, navlaku za jastuk i navlaku za pokrivač. Mislim da dođe negdje oko 230kuna skupa sve, a možete birati i uzorke. Ja sam neke stvari naručivala s te stranice i super su mi.

Nego, htjedoh vas pitati za informaciju, pošto ne znam o tome ništa.

Muž i ja imamo boravište u gradu u kojem radimo. Prebivalište nam je različito, svatko kod kuće svojih roditelja, tako je na osobnoj.. :) U gradu u kojem jesmo sada imamo samo boravište iz razloga što si još nismo mogli piuštiti ništa svoje, a gazda nam ne može prijaviti prebivalište, nego samo boravište koje produljujemo u policiji svakih godinu dana. Na koju adresu ja mogu prijaviti bebu? Jel zna netko? Hvala vam puno. Nadam se da će me netko skužiti :)

Tri stvari su nam ostale od raja: zvijezde u noći, cvijeće po danu i dječje oči.

dillb
    20. Kolovoz 2015. 13:21

pozdrav drage moje.

Irena, ja bih svakako pokušala položaj četveronoške, i onda spustila glavu na pod. tako gravitacija djeluje u suprotnom smjeru i bebica se može malo izvući iz zdjelice. može se podmetnuti i jastučić ispod koljena.

eto mene s pregleda. mališa je naglavačke kako i treba biti. doktorica mi je na klasičnom prikazu pokazala kralježnicu i organe, položaj bebe.... u 3d smo gledali kako maše nogicama i češka se rukicama. fora.

dillb
    20. Kolovoz 2015. 13:37

evo sad mog iskustva s robicom. dakle, prvi sin rođen 51cm, iz bolnice izašli sa 3650g. broj 56 mu je bio velik. dakle, tolika beba još uvijek može nositi i broj 50. meni su najbolji bodiji koji se kopčaju s prednje strane, na preklop. vjerojatno ćete robu prati često (svaki drugi dan), pa vam neće faliti. ne trebate pretjerivati, ja sam kupila po 5 komada u veličini 56 i 62. imala sam nešto nasljeđene robice, ali sam ga većinom oblačila u te novije. opet vam sve zavisi od toga kako beba napreduje. moj malac je na prvoj kontroli imao 5kg.

sad sam malo obnovila zalihe, kupila sam i nekoliko bodija veličine 50 (jer tih uopće nismo imali).

primjer, bao baby kolekcija ima dvobroje bodija tako da se mogu duže nositi. i kvaliteta je odlična.

nećak, rođen u petak, ima 49cm i 3100g, bodi broj 50 mu je ogroman.  

kad oblačite djecu, obratite pozornost na toplinu prostorije. ako je ugodno i toplo, ne pretopljavajte ih. u prvim danima možete obući bodi, čarapice, hlačice ili odijelce. male bebe vam vole biti "stisnute", pa ih možete umotati u dekicu. ako ćete ih umotavati, pazite da ih ne obučete previše slojevito.
    kad je bio veći, oblačili smo mu bodi kratkih rukava, majicu dugih, trenirku, čarapice.

ja nisam ljubitelj štramplica, pa ih i ne koristim. oblačimo ih kad je dijete veće, kada negdje idemo ili ako se igramo vani.

vrlo brzo ćete upoznati svoje dijete, pa ćete se tome i prilagoditi. ne brinite, samo vjerujte svom majčinskom instinktu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.