draga engy, ja imam hashimoto, meni stitnjaca sporo radi i takodjer ne mogu zatrudnjeti. imam 37 godina, nedavno sam vadila AMH-15 mi je, smanjena plodnost. planiram ici u polikliniku skvorc u samoboru da vidim kakve su mi sanse s potp.oplodnjom. ne znam da li bih uopce mogla zadrzati trudnocu s obzirom na hormonski status.
Cure hvala vam na odgovoru,ja trenutno ne pijem nikakvu terapiju,godinu dana sam pila carbimazol,pa je nastupila remisija,ali mi sad opet nije bas dobro,TSH basal 0,16,to je nisko,i taman sad kad sam sva u planiranju trudnoce.Draz,ja sam ti jos malo starija od tebe,sljedeci mjesec punim 39 godina.LuKi bas mi je drago da je tebi proslo dobro,
imam malo sa ocima,nije puno ali su ipak malo ko postale buljave.Cudno gdje stitnjaca sve udara.Pa onda imam i sa kozom,cesto mi izbaci osip,pa nesanica i to je sve.Prije mi je znalo srce radit ubrzano ali je sad u redu.I nevezano za stitnjacu (a mozda cak i ne,na to mi doktori nisu znali odgovorit) u februaru sam operirala miome u maternici,imala sam ih cak 31 komad,skoro kilo ipo teski.Oni su se da se tako izrazim nakotili taman u vrime kad je stitnjaca dobro ludila.Eto draga moja,nisu mi bas sjajne predispozicije za trudnocu,ali ne odustajem
Da, nazalost. Mene je endokrinologinja u ZG-u poslala na taj petosatni OGTT I saznala da imam pocetni dijabetes, stavili me na dijetu 1200 kcal I nakon sto mi se tijelo ocistilo od secera ostala trudna. Moram raditi svako malo GUK profile I vratim se u Zadar, a tu to uopce ne rade. Da nisam otisla u ZG me bi uopce znala za to niti bi mi se stitnjaca to jedno vrijeme unormalila. Operorala sam tumor na lijevom jajniku I ospalo da je benigan ali da je takav da se vraca. Bio je 11 cm promjera I nisu mi ga vadili cijelog da mi ne vade jajnik ca I evo izgleda da cu opet morat na operaciju jer je opet poceo rasti. Ja to nista ne bi znala da nije bilo odlicne ginekologinje u Zagrebu koja mi je sve lijepo objasnila kad su ovi u Zadru vec tako mutavi. Toj cu zeni biti zahvalna cijeli zivot. :)
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji