Ubrzani rad štitnjače i planiranje trudnoće

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

engy

Broj poruka: 140

Prijavi adminu

Iskrene cestitke na trudnoci,neka bude skolska!

engy

Prijavi adminu

Tratincica,ja sam cula od vise zena da im se stitnjaca u trudnoci poremetila,ali cim rodis pretezno se vrati u normalu.

LuKi5

Broj poruka: 2550

Prijavi adminu

engy

Tratincica,ja sam cula od vise zena da im se stitnjaca u trudnoci poremetila,ali cim rodis pretezno se vrati u normalu.

Ja sam to isto cula samo kod mene bilo obratno, na svu srecu. Unormalila se u trudnoci, a poludila nakon poroda. :)

14.06.2014. L ♥

mama3x

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

Drage moje dame, vidim da se ovdje raspravlja o štitnjači, pa da vas pitam - radila sam hormone i ispostavilo se da mi je TSH 0,015, te me ginekolog šalje endokrinologu. Vidim da se razumijete u to, pa možete li mi reći što me to čeka?
    Hvala unaprijed!

engy

Prijavi adminu

mama3x ,po mojem laickom misljenju stitnjaca ti radi ubrzano.Javi se ti cim prije endokrinologu ili na nuklearnu medicinu.Ja sam imala isto tako nizak TSH:

Masha2

Broj poruka: 152

Prijavi adminu

TSH ti je dosta nizak, ovisi kakvi su drugi hormoni (T3,T4, ili FT3, FT4). Ukoliko je riječ o hipertireozi, odnosno ubrzanom radu štitnjače, vjerojatno ćeš dobiti terapiju te bi se uz redovne kontrole i korekciju doze situacija trebala popraviti kroz par mjeseci. Koliko je to "par mjeseci" teško je reći :) ne znam jesi li trudna ili ne, inače je sasvim normalno da u trudnoći hormoni štitnjače podivljaju jer bebicama za razvoj treba svašta naše pa tako i štitnjača počne svašta izvoditi kako bi proizvela dovoljno hormona za nas i bebe. Ukoliko nisi trudna, nažalost za ubrzan rad štitnjače najveći okidač je stres :/

mama3x

Prijavi adminu

Engy, kažeš imala si isto nizak TSH. jesi uspjela to riješiti? 
    Masha, da, dugo sam bila u velikom stresu, možda je to razlog. U svakom slučaju ću se javiti endokrinologu još ovaj tjedan.
    Hvala!

engy

Prijavi adminu

ja nazalost nisam uspila rijesit.Pila sam godinu dana tablete i bilo mi je dobro,ali se je nazalost bolest vratila.Mirovala je samo 6 mjeseci i evo bas danas bila kod doktora nuklearne medicine i on mi sad preporucuje vadjenje stitnjace,jer se tablete smiju pit samo godinu dana i ako se opet vrati onda je rjesenje ili operacija ili radioaktivni jod.Eto to ti je trenutno aktualno kod mene.

Masha2

Broj poruka: 152

Prijavi adminu

Engy za što si se odlučila, operaciju ili jod? Meni su naprotiv preporučili jod, na što sam na kraju i pristala.

mama3x

Prijavi adminu

Da li ti je o stavio vremena da razmisliš ili..? Ja imam dvije kolegice koje su izvadile štitnjaču, kažu da im je sad puno lakše. 
    Jedna od njih mi je davno savjetovala da idem pogledati štitnjaču, što sam u nekom momentu i uradila. Prije 8 godina sam išla kod endokrinologa, pogledao mi je štitnjaču na ultra zvuk i rekao da nema potrebe vaditi hormone. Tada je možda i bila ok, tko će znati. 
    Ali, sad mi je malo jasnije zašto mi je standardna prehrana od 3000 kalorija (ozbiljno, na dijetu idem sa 2200-2300) i zašto mi je kosa postala tako tanka i krhka (sreća kovrčava je pa se to ne vidi) sad mi to sve skupa ima malo više ima smisla.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.