Drage moje dame, vidim da se ovdje raspravlja o štitnjači, pa da vas pitam - radila sam hormone i ispostavilo se da mi je TSH 0,015, te me ginekolog šalje endokrinologu. Vidim da se razumijete u to, pa možete li mi reći što me to čeka?
Hvala unaprijed!
mama3x ,po mojem laickom misljenju stitnjaca ti radi ubrzano.Javi se ti cim prije endokrinologu ili na nuklearnu medicinu.Ja sam imala isto tako nizak TSH:
TSH ti je dosta nizak, ovisi kakvi su drugi hormoni (T3,T4, ili FT3, FT4). Ukoliko je riječ o hipertireozi, odnosno ubrzanom radu štitnjače, vjerojatno ćeš dobiti terapiju te bi se uz redovne kontrole i korekciju doze situacija trebala popraviti kroz par mjeseci. Koliko je to "par mjeseci" teško je reći :) ne znam jesi li trudna ili ne, inače je sasvim normalno da u trudnoći hormoni štitnjače podivljaju jer bebicama za razvoj treba svašta naše pa tako i štitnjača počne svašta izvoditi kako bi proizvela dovoljno hormona za nas i bebe. Ukoliko nisi trudna, nažalost za ubrzan rad štitnjače najveći okidač je stres :/
Engy, kažeš imala si isto nizak TSH. jesi uspjela to riješiti?
Masha, da, dugo sam bila u velikom stresu, možda je to razlog. U svakom slučaju ću se javiti endokrinologu još ovaj tjedan.
Hvala!
ja nazalost nisam uspila rijesit.Pila sam godinu dana tablete i bilo mi je dobro,ali se je nazalost bolest vratila.Mirovala je samo 6 mjeseci i evo bas danas bila kod doktora nuklearne medicine i on mi sad preporucuje vadjenje stitnjace,jer se tablete smiju pit samo godinu dana i ako se opet vrati onda je rjesenje ili operacija ili radioaktivni jod.Eto to ti je trenutno aktualno kod mene.
Engy za što si se odlučila, operaciju ili jod? Meni su naprotiv preporučili jod, na što sam na kraju i pristala.
nisam se jos odlucila jer mi je to sve jos frisko,ali su mi zbog mojih godina,39 cu napunit sljedeci tjedan i zelje za trudnocom preporucili operaciju,jer se odma nakon par tjedana iza operacije moze ponovo radit na trudnoci (ako bi sve bilo u redu) Pa sad ne znam ni sama,strah me operacije ,a za jod mi nije puno ni govorio pa se bas i ne kuzim
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji