TSH ti je dosta nizak, ovisi kakvi su drugi hormoni (T3,T4, ili FT3, FT4). Ukoliko je riječ o hipertireozi, odnosno ubrzanom radu štitnjače, vjerojatno ćeš dobiti terapiju te bi se uz redovne kontrole i korekciju doze situacija trebala popraviti kroz par mjeseci. Koliko je to "par mjeseci" teško je reći :) ne znam jesi li trudna ili ne, inače je sasvim normalno da u trudnoći hormoni štitnjače podivljaju jer bebicama za razvoj treba svašta naše pa tako i štitnjača počne svašta izvoditi kako bi proizvela dovoljno hormona za nas i bebe. Ukoliko nisi trudna, nažalost za ubrzan rad štitnjače najveći okidač je stres :/
ja nazalost nisam uspila rijesit.Pila sam godinu dana tablete i bilo mi je dobro,ali se je nazalost bolest vratila.Mirovala je samo 6 mjeseci i evo bas danas bila kod doktora nuklearne medicine i on mi sad preporucuje vadjenje stitnjace,jer se tablete smiju pit samo godinu dana i ako se opet vrati onda je rjesenje ili operacija ili radioaktivni jod.Eto to ti je trenutno aktualno kod mene.
Da li ti je o stavio vremena da razmisliš ili..? Ja imam dvije kolegice koje su izvadile štitnjaču, kažu da im je sad puno lakše.
Jedna od njih mi je davno savjetovala da idem pogledati štitnjaču, što sam u nekom momentu i uradila. Prije 8 godina sam išla kod endokrinologa, pogledao mi je štitnjaču na ultra zvuk i rekao da nema potrebe vaditi hormone. Tada je možda i bila ok, tko će znati.
Ali, sad mi je malo jasnije zašto mi je standardna prehrana od 3000 kalorija (ozbiljno, na dijetu idem sa 2200-2300) i zašto mi je kosa postala tako tanka i krhka (sreća kovrčava je pa se to ne vidi) sad mi to sve skupa ima malo više ima smisla.
Sortiraj odgovore
Najstariji