Drage mame i buduce mame,
unazad dvije godine imam postavljenu dijagnozu Hashimotov sindrom (moja stitnjaca radi sporije, hipotireoza). Od trenutka uspostave dijagnoze uzimam terapiju i redovno kontroliram hormone stitnjace koji su uz terapiju u granicama normale. Dobra vijest je da sam bez problema zatrudnila, takorec iz prvog pokusaja! Trudnoca je bila uredna, uzimala sam istu terapiju, jedino je kontrola bila cesca- svako mjesec dana. Prije dva tjedna rodila sam zdravu djevojcicu:) Eto usprkos strahovima da zbog dijagnoze Hashimoto necu moc zatrudnit ili da ce to bit jako tesko, ispalo je sve u redu!!! Svima puno vjere, strpljenja i malo srece:)
Pozz
Drage mame i buduce mame,
unazad dvije godine imam postavljenu dijagnozu Hashimotov sindrom (moja stitnjaca radi sporije, hipotireoza). Od trenutka uspostave dijagnoze uzimam terapiju i redovno kontroliram hormone stitnjace koji su uz terapiju u granicama normale. Dobra vijest je da sam bez problema zatrudnila, takorec iz prvog pokusaja! Trudnoca je bila uredna, uzimala sam istu terapiju, jedino je kontrola bila cesca- svako mjesec dana. Prije dva tjedna rodila sam zdravu djevojcicu:) Eto usprkos strahovima da zbog dijagnoze Hashimoto necu moc zatrudnit ili da ce to bit jako tesko, ispalo je sve u redu!!! Svima puno vjere, strpljenja i malo srece:)
Pozz
Maruska, cestitam od ♥ na bebici. Drago mi je da nisi imala problem zatrudniti I da je sve proslo kako treba. Sto su ti rekli kad ce ti opet gledat hormone stitnjace nakon poroda?
Draga Luki,
moj endokrinolog mi je iducu kontrolu zakazao 6 tjedana nakon poroda! Nadam se da ce sve bit ok, zapravo sigurna sam da hoce jer se ja osjecam i vise nego dobro, terapija je pogodena
14.06.2014. L ♥
Maruska, cestitam! :) :)
Zanima me sto su ti provjeravali tijekom trudnoce jer meni do sada samo tsh i to svaka 3 mjeseca. narucena sam na kontrolu tek u 11.mj,a u medjuvremenu zatrudnila. zadnji put tsh mi je bio 3, inace je jos veci pa se brinem...
Pozzzz curke.
Molim Vas za Vaše mišljenje.
Pola godine radimo na bebici i nikako. Od svih nalaza, hormona, folikulometrije, sve je u redu, samo je TSH 3.50. Antitijela, f3 i f4 potpuno uredni. Nakon 2 mjeseca nalaz TSH ponovljen - na moju žalost sada je 3.66.
Ginekolog mi je uveo Euthyrox 25 mg i za mjesec dana kontrola hormona štitnjače.
Zanima me da li je koja imala sličan slučaj i koliko joj je trebalo da zatrudni od početka uzimanja terapije?
Hvala puno
Pozzzz curke.
Molim Vas za Vaše mišljenje.
Pola godine radimo na bebici i nikako. Od svih nalaza, hormona, folikulometrije, sve je u redu, samo je TSH 3.50. Antitijela, f3 i f4 potpuno uredni. Nakon 2 mjeseca nalaz TSH ponovljen - na moju žalost sada je 3.66.
Ginekolog mi je uveo Euthyrox 25 mg i za mjesec dana kontrola hormona štitnjače.
Zanima me da li je koja imala sličan slučaj i koliko joj je trebalo da zatrudni od početka uzimanja terapije?
Hvala puno
Nalaz TSH 3.66 nije zabrinjavajući toliko, jer je još donekle u granicama normale, tako da ti je lječnik uveo terapiju čisto preventive radi, pošto su ti antitjela uredna znači da nemaš autoimuni oblik, već bi ti se s tabletama to trebalo izregulirati. Moj prvi nalaz kad mi je otkriven hashimoto TSH je bio 5.6 i pila sam u početku 1 dan 25, 1 dan 12,5 mcg Euthyrox, pošto doktorica još nije mogla znati kako će mi tijelo reagirati na terapiju, pa mi se doza postepeno pojačavala. Referentne vrijednosti za TSH su ti od 0.270-4.200. :) Meni je trebalo 2 godine da zatrudnim, poklopio se početak uzimanja terapije s pokušavanjem, ali uz štitnjaču imam i drugih zdravstvenih problema tako da ne mogu baš biti mjerodavna. U svakom slučaju sretno i da što prije ugledaš plusić
14.06.2014. L ♥
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji