Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dasii
    19. Siječanj 2024. 13:41

Pozdrav drage zenice,
    Zanima me da li je itko od vas imao slicno iskustvo pa da mi moze pomoci. Naime izgubila sam trudnocu  29.12 .2023 bila u bolnici na ciscenju i evo 2 tjedna bolovanje odnosno komplikacije u trudnoci. U ponedjeljak se trebam vratiti na posao, i sad koliko se sjećam prvi put kad sam izgubila trudnocu 2022 morala sam doznake predat u hzzo kako bi oni pokrili dio plaće a dio poslodavac, posto je sifra bolovanja G0 sad sam u drugoj firmi imam za stalno ugovor i zanima me jel postupak i dalje isti ili je dovoljno doznake predati samo u firmu. Trazim po netu ali ne nalazim odgovor sve sto ima je za regularne komplikacije od pocetka do kraja trudnoce. 
    I jos jedno pitanje: s obzirom da se ovo vec dva puta dogodilo i da se ne razvije plod kako treba u samom startu te takva trudnoca nema napredak, trazila sam od doktora dodatne pretrage kariotip/ kariogram pa mi je rekao da ce mi dati za 3 mj kad se ovo sve malo smiri da ponovim i briseve i spermiogram i bakterioloski plus ovo. Mogu li jos nesto odraditi? 
    Od prije imam i za trombofiliju ali su mi tad kad sam dosla na kontrolni pregled rekli da oni dok ne bude par spontanih uopce ne rade nista niti salju na nekakve daljnje pretrage meni je to aposlutno nebulozno pa me zanima trebam li i to traziti ponovo i da to ode dalje od obicnog pregleda gdje me doktorica pita anamnezu i tjt, bez ikakvih dodatnih pretraga. 
    Stvarno mi je sad vec dosta 2 godine pokusavanja 2 neuspjesne trudnoce, luda sam. A odgovore ni zainteresiranost od doktora ne dobivam, vec sve moram istrazit sama doci svom gin s idejom sto bi ja pa se on slozi sa mnom i da mi uputnicu iako na moje inzistiranje kao i sad evo za kariotip. Jesam ja luda ili? 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌

Mala 33
    19. Siječanj 2024. 14:59

Hvala vam cure,puno znaci podrska i pozitivne misli 🥰🥰🥰 Aneri imam sutra u 9h zakazano, joj bas sam uzbudjena,imas li ti kakvih novosti?

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• Aneri21
    19. Siječanj 2024. 17:55

Mrvica11

Hvala vam cure,puno znaci podrska i pozitivne misli 🥰🥰🥰 Aneri imam sutra u 9h zakazano, joj bas sam uzbudjena,imas li ti kakvih novosti?

Ova grupa je toliko pozitivna odmah mi bude lakše 🤗🤗 
    Hvala vam svima žene drage što je jedna drugoj pomažemo ❤️ 
    Mrvice divnoo divnoo , vjerujem da si uzbuđena i ja jedva cekam 🤞🤞 mislim na tebe i javlja sutra kako si i kako je proslo 🤗🤗 
    I mene su danas zvali 
    U pon u 9 imam transfer , i dalje 7 zdravih ostalo u pon cemo se jos detaljno dogoviriti .. 
    jesi se ti raspirala za vracanje koliko ? 
    Moja ginekologica danas nije radila pa nisam nista . 

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Mala 33
    19. Siječanj 2024. 21:22

Ocu javit cu sve,nisam se nista raspitala, isto tako imam 7 zdravih ilijepo se razvijaju ali ona mi je rekla da bi vec sutra transfer a druge ostavila na razvijanju do pon uto,rec ce mi sutra koliko bi mi vratili. Ja se sve nekako mislim ako mi vise vrate da su vece sanse a opet ne mora znacit 🤷‍♀️🤷‍♀️ joj totalno nezz,sutra cu se vise raspitat

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• Aneri21
    19. Siječanj 2024. 21:54

Mrvica11

Ocu javit cu sve,nisam se nista raspitala, isto tako imam 7 zdravih ilijepo se razvijaju ali ona mi je rekla da bi vec sutra transfer a druge ostavila na razvijanju do pon uto,rec ce mi sutra koliko bi mi vratili. Ja se sve nekako mislim ako mi vise vrate da su vece sanse a opet ne mora znacit 🤷‍♀️🤷‍♀️ joj totalno nezz,sutra cu se vise raspitat

I ja sam misljenja da su vece sanse ako vrate vise , barem bi tako trebalo biti evo isto nemam pojma , bas me zanima sto ce ti reci sutra .. meni je rekla da ce ostale zamrznuti ali evo nezz jel na kraju ide jedan ili kako ce sve to biti .. jel taj postupak ide tipa ineseminacije ili ? 

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Mala 33
    19. Siječanj 2024. 22:43

Ja mislin da je vracanje kao inseminacija, nezz kako bi moglo drugacije,.Da da i  meni ce isto zamrznuti nakon 5,6 dana ako se razviju lijepo dotad,mislim da tako svima rade,.Imaju oni iskustva,ja vidjam cure dok sam ja bila na folikulimetrijama za inseminaciju,njih vecina vec dolazi na UZV i drobcici im se nadziru a ja jos u postupcima 🤦‍♀️🤦‍♀️

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• Aneri21
    19. Siječanj 2024. 23:26

I ja si mislim da je tako , rekla mi je doktorica danas da samo trebam doci punog mjehura , nadam se da nije nista jako bolno … 
    Mislim na tebe sutra , 
    Samo hrabro i sretno 🤞🤗🥰❤️

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Mala 33
    20. Siječanj 2024. 10:10

Evo mene sa mojim mrvicama ❤❤,sve je proslo u redu, nema boli nikakve,napravili su mi prije pregled tj uzv pa ubacili zametke i ponovno pregledali jesu li ih dobro "centrirali",. Ugl vracena su mi 2 zametka, embriologica je rekla da ostali ostaju i dalje na promatranju do pon-uto i onda bi zamrzli,kako je i bilo receno,zasad ih je i dalje 5. Aneri pitala sam za miom znam da te to muci (ali evo i misljenja 2 jako strucna doktora) i receno mi je da nebi trebao smetati zacecu ali bi bilo dobro ako nastavi rasti da ga se odstrani,nisi prvi slucaj s miomom, ostvarivale su zene trudnoce i s gorim dijagnozama😃  Sto se tice brojki,dana vracanja zametka receno mi je da to nista nema pravila, osobno jedan ne voli cekati dugo za vracanje jer smatra da se bolje razvija u majci nego u labosu,a i oba slucaja imaju prednosti i mane,nekom se prime oni koji ne daju velike sanse a nekog najbolji,najljepsi s najboljom kvalitetom "izdaju", vazno je ne opterecivati se tim nego gurati svoje i imati srece. Preporuka mi je nastaviti normalno sve osim fizickih aktivnosti,dizanja teskih stvari itd. Terapija cyclogest i folna kiselina i za 14 dana beta. Eto sorry na dugom postu 😆

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• Aneri21
    20. Siječanj 2024. 14:26

Mrvica11

Evo mene sa mojim mrvicama ❤❤,sve je proslo u redu, nema boli nikakve,napravili su mi prije pregled tj uzv pa ubacili zametke i ponovno pregledali jesu li ih dobro "centrirali",. Ugl vracena su mi 2 zametka, embriologica je rekla da ostali ostaju i dalje na promatranju do pon-uto i onda bi zamrzli,kako je i bilo receno,zasad ih je i dalje 5. Aneri pitala sam za miom znam da te to muci (ali evo i misljenja 2 jako strucna doktora) i receno mi je da nebi trebao smetati zacecu ali bi bilo dobro ako nastavi rasti da ga se odstrani,nisi prvi slucaj s miomom, ostvarivale su zene trudnoce i s gorim dijagnozama😃 Sto se tice brojki,dana vracanja zametka receno mi je da to nista nema pravila, osobno jedan ne voli cekati dugo za vracanje jer smatra da se bolje razvija u majci nego u labosu,a i oba slucaja imaju prednosti i mane,nekom se prime oni koji ne daju velike sanse a nekog najbolji,najljepsi s najboljom kvalitetom "izdaju", vazno je ne opterecivati se tim nego gurati svoje i imati srece. Preporuka mi je nastaviti normalno sve osim fizickih aktivnosti,dizanja teskih stvari itd. Terapija cyclogest i folna kiselina i za 14 dana beta. Eto sorry na dugom postu 😆

Jaooo kolikoo sam sretna zbog tebe , divnooo da je i to proslo , a bas smo bile uplasene na pocetku i nista nismo znale , evo nas sada vec na prvom transferu 🤗🤗 
    Ja sam nekako pozitivna da ce sve biti dobro i da ces uskoro ugledati plusic i ogromnu betu 🤞❤️ 
    Hvalaaa ti punoo sto si pitala za miome , kod mene jedna kokegica s posla je isto ostavrila trudnocu s miomom i to jos prije 20 godina , a na pocetku joj je bilo receno da uopce nece moci imati djece ne radi njega vec i mino toga je imala problema s plodnoscu … 
    Bas si me utjesila 🤗🤗
    Jesi sam odabrala dva da vracaju ili ti oni odrede ?? 
    Ja se nakako mislim isto da im kazem da ipak zelim dva pa kako bude … 
    Ipak beta ide isto nakon 14 😊 
    Aimeeeee bas sam sretnaaa , biti ce to nasa godina cini mi se ❤️

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Mala 33
    20. Siječanj 2024. 14:47

Ma i ja nekako mislim da tu nista nema pravila,samo imat srece. Danima vec citam i slusam svakakva iskustva i svako je slucaj za sebe. Nisam ja nista spominjala za vracanje,ona mi je sama rekla, moze bit da opstanu oba a moze bit nijedan,nista ne mora znacit,moze se i jedan podijelit,ko ce znat.Virujem da ce sve bit dobro i da je ovo nasa godina,ako ne ovaj put onda iduci,ali kad tad hoce ❤❤

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.