Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kk1109
    22. Kolovoz 2022. 20:41

šeks

Odužila sam, na otpusnici su mi dijagnozu napisali Missed ab,tražila sam da se moj plod pošalje na analizu da se vidi koji je razlog ako će se i vidjet ista kontrola mi je za 7-10 dana zavisnosti kada će nalaz taj biti gotov. Ne znam šta očekivati šta će mi reci,dali sam ja kriva ili dokt kojima sam išla sto nisam išla odma privatno gdje sam i dosad bila jako mi je teško mislim da je moja krivica. Dokt mi je rekla posle prve menustracije sad posle kirotaze da ćemo opet sa stimulacijom,da li će to biti tako čitam po furumima da treba i pauzirati koji mjesec posle kirotaze,nadam se da će sve biti uredu. Ja sam stvarno odluzila ali nadam se da će mi neko pomoći,kuci ne pričam nikome o tome pred svima sam normalna ja,ali noći spavati ne mogu,plačem i samo ja znam koliko mi je teško kada sam sama. Hvala curke ps.čuvajte se

Jako mi je zao :( jako tesko je prolaziti kroz tako nesto pogotovo nakon toliko truda da dode bebica. U ovako ranoj trudnoci moze bit i genetska greska ploda i slicno, a opet mogu bit i druge stvari. Ja ti iskreno po tom pitanju ne znam pomoci obzirom da je kod mene u pitanju bila bakterija, s bebom je bilo sve oke.
    Ono sto ti mogu reci je da te razumijem, da znam da ti je jako tesko ali da znam i da mozes to sve proci i izaci jos jaca kolko god ti je sad situacija naizgled bezizlazna. 
    Sta se tice novih pokusaja isto ti ne znam reci, neki kazu 3 mjeseca, neki 6 mjeseci neki godinu dana...ja sam imala porod+kiritazu i nakon 2 mjeseca dobila zeleno svjetlo za ponovne pokusaje i ostala trudna. Najbolje poslusaj ginekologicu kojoj vjerujes, kod nje se pregledavaj i ona ce ti najbolje reci. Na tvom mjestu ja bi pricekala nalaze analize cisto da znas za ubuduce jel trebas dalje na pretrage ili je tako jednostavno trebalo biti.
    Sve u svemu drzi see, isplaci se kolko ti treba, izbaci to iz sebe i onda moras dalje jos jaca, zbog sebe i zbog druge bebice koja te cekaa ❤️

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• šeks
    22. Kolovoz 2022. 21:11

Lana99

šeks

Odužila sam, na otpusnici su mi dijagnozu napisali Missed ab,tražila sam da se moj plod pošalje na analizu da se vidi koji je razlog ako će se i vidjet ista kontrola mi je za 7-10 dana zavisnosti kada će nalaz taj biti gotov. Ne znam šta očekivati šta će mi reci,dali sam ja kriva ili dokt kojima sam išla sto nisam išla odma privatno gdje sam i dosad bila jako mi je teško mislim da je moja krivica. Dokt mi je rekla posle prve menustracije sad posle kirotaze da ćemo opet sa stimulacijom,da li će to biti tako čitam po furumima da treba i pauzirati koji mjesec posle kirotaze,nadam se da će sve biti uredu. Ja sam stvarno odluzila ali nadam se da će mi neko pomoći,kuci ne pričam nikome o tome pred svima sam normalna ja,ali noći spavati ne mogu,plačem i samo ja znam koliko mi je teško kada sam sama. Hvala curke ps.čuvajte se
    Prije svega jako mi je žao😔😔😔
    Ja sam 5.8. Isto izgubila bebu i samo oni koji to prođu znaju kako je. Znam da je jako teško ali moraš se smiriti i misliti malo i na sebe. Ja sam plakala 7 dana i ništa nisam spavala te sam dobila gerb od stresa i sada mi je još gore.
    Meni ništa nisu rekli zašto se dogodilo niti su mi htjeli poslati plod na analizu..rekli su mi da se jednostavno događa I da se tek poslije 3.rade pretrage što je meni totalni apsurd jer je i jedan gubitak ogromna trauma..učinite sve pretrage, ima ovdje na forumu gdje su cure pisale što točno treba.

Da čitala sam koje pretrage su cure radile,sacekat ću tih 7-10 dana kada bude gotov nalaz tada je i kontrola mi nakon kirotaze pa ćemo vidjeti šta dokt kaže znog čega je i šta dalje ja se nadam da će mi reci neke nalaze da radim,iako nikakve mi nalaze ovi državni dokt nisu dali da radim od prvog dana trudnoće dok tek sada vidim da se nalazi daju raditi već prvi dan kada dokt potvrdi trudnoću,ali ja sam tako bila u tom svom svijetu od srece da o tome ni razmišljala nisam ni čitala ni raspitivala se.Kk1109 glupo mi reci da bi voljela da je tako trebalo biti,nego kad dodje nalaz da ne bude da je moja greska to ne znam kako bi preživjela, hvala vam objema puno na odg puno mi znaci kad bar ovako mogu sa nekim razgovarati 

Loza 💙😇
    22. Kolovoz 2022. 21:18

Nela i Žal eto drago mi je da sam bar malo nekog razveselila :) Žal sretno sada, nadam se da će ovo biti dobitan ciklus i da će s bebicom biti sve super!
    Šeks jako mi je žao zbog svega što si prošla... Kako god da se odlučiš ponašati, to je sve u redu, mi smo ovdje kao posebna podrška kada ne možeš reći neke stvari nekome naglas. Koliko sam shvatila u svojem proučavanju, analiza ploda rijetko daje odgovor na pitanje zašto je došlo do toga, a tako je bilo i u mom slučaju. Nalaz je upućivao na infekciju, a brisevi i urinokultura uredni. Jedino je ostala sumnja na koronu koju sam dobila 20ak dana prije. Koji god razlog bio, nisi ništa kriva i da si otišla najskupljem i najboljem doktoru u cijeloj galaksiji ne bi to uspjela spriječiti, nažalost... Ne krivi se, molim te. Svakakvih sudbina ima, iz svog iskustva ti mogu reći da se nakon 6mj nekako naučiš živjeti s tim, ali i dalje boli, i dalje plačeš za tom malom dušom. 
    Što se tiče novih pokušaja, na internetu stvarno piše svašta i mišljenja raznih doktora su drugačija. Ja sam izgubila bebu u 16tt i dobila zeleno svjetlo za novu trudnoću nakon prve menstruacije, a znam žene koje su s puno manjom trudnoćom morale čekati 3-6mjeseci iz nekog razloga. Daj si vremena da budeš i psihički spremna prije svega ❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Loza 💙😇
    22. Kolovoz 2022. 21:21

Htjela bi podijeliti s vama da je danas međunarodni dan duginih beba. Žene moje drage, borite se za sebe jer vas u budućnosti čeka netko za koga se vrijedi boriti svim srcem. Svakoj vam od srca želim da se fizički brzo oporavite i da vam "stvari sjednu na svoje mjesto". ❤️🧡💛💚💜💙 https://ibb.co/P5bxpDX

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

Lana99
    22. Kolovoz 2022. 21:25

Loza 💙😇

Htjela bi podijeliti s vama da je danas međunarodni dan duginih beba. Žene moje drage, borite se za sebe jer vas u budućnosti čeka netko za koga se vrijedi boriti svim srcem. Svakoj vam od srca želim da se fizički brzo oporavite i da vam "stvari sjednu na svoje mjesto". ❤️🧡💛💚💜💙 https://ibb.co/P5bxpDX

Ajme ❤️💙
    Nadam se da ću ovih dana ugledati  svoj plusić nakon spontanog😓
    Može li mi netko reći kako ste se nosile u sljedećoj trudnoći nakon spontanog sa strahom i lošim ishodom?
    Mene je jako strah da ću biti pod staklenim zvonom zbog tog spontanog😔😔😔

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

kk1109
    22. Kolovoz 2022. 21:37

Loza 💙😇

❤️❤️❤️❤️❤️

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙

Beban
    22. Kolovoz 2022. 21:39

Seks, zao mi je sto si dozivela gubitak, u mom slucaju nalaz posteljice nije pokazao nista, obdukcija bebe nije gotova ni posle 4,5 meseca, bila je trudnoca 25 nedelja, nadam se da su u Hrvatskoj azurniji ali ne nadaj se previse nekom saznanju... posle dva ciklusa sam ostala ponovo u drugom stanju i nadam se najboljem, sad sam 13 nedelja, u medjuvremenu sam uradila sve moguce analize i sve je u redu a eto... uradi kako mislis da treba, na tvom mestu vijala bih da mi rade analize ali istovremeno bih poslusala dr koja ti predlaze stimulaciju,  srecno!

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

kk1109
    22. Kolovoz 2022. 21:41

Lana99

Loza 💙😇

Ajme ❤️💙
    Nadam se da ću ovih dana ugledati svoj plusić nakon spontanog😓
    Može li mi netko reći kako ste se nosile u sljedećoj trudnoći nakon spontanog sa strahom i lošim ishodom?
    Mene je jako strah da ću biti pod staklenim zvonom zbog tog spontanog😔😔😔

Paaa ja cu ti rec da jos i ne najbolje. Bebicu sam izgubila u 18 tt tako da mislim da nekako cekam da mi prode taj period i onda cu se opustit. Za sada sam na svaki trzaj u kontaktu s gin ili u Vingoradskoj na pregledu (paranoicna sam u prijevodu) i nee nije onako opusteno i blazeno stanje kao prosli put iako je beba savrseno i odlicno se razvija. S druge strane opet moras nac neku distrakciju da ne poludis 😅
    Daj si vremena da se oporavis prvo malo, al da ce bit straha u iducoj trudnoci vjerojatno hoce...al mozemo mi too, uskoro i tvoj plusic dolazi tako da se do tada psihicki probaj dovest kolko tolko u red 😅❤️

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙

• šeks
    22. Kolovoz 2022. 21:44

Loza 💙😇

Nela i Žal eto drago mi je da sam bar malo nekog razveselila :) Žal sretno sada, nadam se da će ovo biti dobitan ciklus i da će s bebicom biti sve super!
    Šeks jako mi je žao zbog svega što si prošla… Kako god da se odlučiš ponašati, to je sve u redu, mi smo ovdje kao posebna podrška kada ne možeš reći neke stvari nekome naglas. Koliko sam shvatila u svojem proučavanju, analiza ploda rijetko daje odgovor na pitanje zašto je došlo do toga, a tako je bilo i u mom slučaju. Nalaz je upućivao na infekciju, a brisevi i urinokultura uredni. Jedino je ostala sumnja na koronu koju sam dobila 20ak dana prije. Koji god razlog bio, nisi ništa kriva i da si otišla najskupljem i najboljem doktoru u cijeloj galaksiji ne bi to uspjela spriječiti, nažalost… Ne krivi se, molim te. Svakakvih sudbina ima, iz svog iskustva ti mogu reći da se nakon 6mj nekako naučiš živjeti s tim, ali i dalje boli, i dalje plačeš za tom malom dušom.
    Što se tiče novih pokušaja, na internetu stvarno piše svašta i mišljenja raznih doktora su drugačija. Ja sam izgubila bebu u 16tt i dobila zeleno svjetlo za novu trudnoću nakon prve menstruacije, a znam žene koje su s puno manjom trudnoćom morale čekati 3-6mjeseci iz nekog razloga. Daj si vremena da budeš i psihički spremna prije svega ❤️

Sto se tiče briseva Odkako sam krenula na ovaj put imam taj jedan bris koji nije uredu i nikako se riješiti te bakterije Enterococcus Faecalis,razne sam terapije koristila ali nisam ga se uspjela riješiti ali dokt je rekla da to ne može biti razlog zašto ne mogu zatrudnjeti,da li je ona razlog gubitka bebe sada ne znam. Prije kirotaze i posle ja nisam bila sposobna dokt pitat ništa,tek sad imam puno pitanja i jedva cekam kontrolu.Prehlade nisam imala u ovo vrijeme jeste moj muž ali nisam se zarazila izbjegavali smo se čuvala sam se,samo sam ležala i mirovala ali eto,malo pre sam pročitala stari post jedne djevojke gdje kaže kako je teško bilo posle pobačaja uraditi utz i da se svega sjetiš,razmišljam o tome i stvarno to samo mi možemo razumjeti svega te je strah kad takav gubitak doživiš 

Loza 💙😇
    22. Kolovoz 2022. 21:46

Lana kada možemo očekivati da ćeš napraviti test? :)
    Pa imala sam svakakve vizije sebe u situaciji s plusićem, tipa da ću plakati i histerizirati, ali nisam. Bila sam jako sretna prva dva dana, a onda je zavladao strah. Doslovno sam imala ogromne promjene raspoloženja od pretjerane euforije do plakanja od straha. Nekako sam se još i nosila s tim iako sam imala grozan početak trudnoće - moj socijalni ginekolog na dva pregleda za redom u razmaku od 5 dana nije vidio otkucaje srca. Nakon tog drugog pregleda otišla sam u bolnicu jer drugog izbora nisam imala i tražila da me pregledaju i objasnila situaciju, na što me je dežurni gin pregledao i rekao "šta nije jasno ovdje? Vidi kako srce kuca". Taj mi gin danas vodi trudnoću :) kasnije u 12tt mi je otkriven hematom i hitno strogo mirovanje, nisam 15 dana ustala iz kreveta. Koma period, samo crne misli i scenarij kako će se opet ponoviti isto. Međutim, sve je to počelo nestajati kad je i hematom nestao, a brige su potpuno nestale kad sam počela osjećati bebu i prošla taj kritični 16.tt :) 
    Što se tiče ove trudnoće, izvrsno sam i jako sam pozitivna, ali tuga za prvim sinom i dalje ostaje. Beba za bebu nije zamjena. Ne mogu zamisliti život bez ijednog od njih dvojice, a da je s prvim sinom sve bilo u redu, ovoga sada ne bi bilo. Misao od koje duša zaboli.
    💙💙

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.