Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    working_mom
    29. Lipanj 2020. 22:29

Hvala. Nije dovoljno sto nista od ove trudnoce, nego ta agonija traje i traje.... Nikako krenuti dalje. 
    Nisu iskljucili vanmaternicnu. 

Bella🌟
    30. Lipanj 2020. 08:20

working_mom

Hvala. Nije dovoljno sto nista od ove trudnoce, nego ta agonija traje i traje…. Nikako krenuti dalje.
    Nisu iskljucili vanmaternicnu.

Žao mi je što to prolaziš, drži se.💞
    Meni vetu uopće nisu vadili.
    Kad ste dobile prvu menstruaciju nakon spontanog?
    Meni kao nešto danas krenulo, ali nije to baš krvarenje nego više onako na gaćicama bude, ili kad se obrisem. Čekam da baš krene. Trbuh me malo boli, i leđa isto pa se nadam da će skoro da mogu završiti cijelu priču. I kakva vam je menstruacija bila? 

Bowlica
    30. Lipanj 2020. 08:51

Ja još nisam dobila prvu još se čistim iako vec 12 dana prošlo valjda staje uskoro. Zadnji put sam M dobila nakon tocno 40 dana od kiretaže. Bilo je smeđarenja u početku kojeg prije nisam imala. Malo je bila jača nego inače 6 dana trajala inace 5.

Ja 38, M 39
    2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
    Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
    Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine

Bella🌟
    30. Lipanj 2020. 09:03

Bowlica

Ja još nisam dobila prvu još se čistim iako vec 12 dana prošlo valjda staje uskoro. Zadnji put sam M dobila nakon tocno 40 dana od kiretaže. Bilo je smeđarenja u početku kojeg prije nisam imala. Malo je bila jača nego inače 6 dana trajala inace 5.

Ok .hvala ti na odgovoru 🤗

Sara 🌸
    30. Lipanj 2020. 09:20

PeaceLily
    ja sam se prirodno cistila. Krvarenje od spontanog trajalo 09.03.-19.03. 11 dana pauze, onda 30.03.-04.04. opet, svaki dan bilo, ali ne previse, ne virujem da je bila M. Onda prva prava M 27.04. tek. Receno je meni da moze proci od 4-6 tjedana. Moj savjet, odmorite se malo, pustite svoje tijelo da "prodiše", ja sam tako brzo htjela oporavak da mozemo.ponovo, da sam se samo isforsirala - psiha cini svasta. I sad su mi i ciklusi poremeceni, nikad duze nisu trajali. 
    Znan da je tesko, ali dva mjeseca ne znaci previse u vremenskom smislu, ali tijelo ce vam biti zahvalno. Bar bi ja tako napravila sad, da mi je ova pamet nakon pobacaja bila. 🧡

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Bella🌟
    30. Lipanj 2020. 10:55

Sara🌻 (Mrljica)

PeaceLily
    ja sam se prirodno cistila. Krvarenje od spontanog trajalo 09.03.-19.03. 11 dana pauze, onda 30.03.-04.04. opet, svaki dan bilo, ali ne previse, ne virujem da je bila M. Onda prva prava M 27.04. tek. Receno je meni da moze proci od 4-6 tjedana. Moj savjet, odmorite se malo, pustite svoje tijelo da "prodiše", ja sam tako brzo htjela oporavak da mozemo.ponovo, da sam se samo isforsirala - psiha cini svasta. I sad su mi i ciklusi poremeceni, nikad duze nisu trajali.
    Znan da je tesko, ali dva mjeseca ne znaci previse u vremenskom smislu, ali tijelo ce vam biti zahvalno. Bar bi ja tako napravila sad, da mi je ova pamet nakon pobacaja bila. 🧡

Hvala na odgovoru 😊
    Zna me uhvatiti da bi najradije odma sad opet, ali znam da mi treba vremena da mi se tijelo oporavi. Tijelo mi se počeli samo čistiti 1.6. i dobila sam tad tabletu i prokrvarila i krvarila isto tako nekih 10ak dana, malo više. I onda je prestalo a jučer je nešto sitno počelo i danas je mrvicu jače, i baš me trbuh počeo boliti onako kako je inače kad imam mengu pa se nadam da to znači da danas mogu brojati kao prvi dan menstruacije. Ali kako kažeš, moguće da to neće ni biti prava menstruacija. I u dogovoru s doktoricom i njenim savjetom pričekat ću još i slijedeći menstruciju pa ćemo tek onda početi. Jer moram priznati da je meni ovaj spontani fizički jako teško pao. I ta čudna upala maternice poslije spontanog sto je bila ,baš me skroz iscrpila. Tako da da,kao što kažeš, malo odmora treba.
    Vi ste još na odmoru ili ste krenuli ako smijem pitati?

• maslacak8
    30. Lipanj 2020. 12:07

Sara🌻 (Mrljica)

maslacak8

Pozdrav svima.. da i ja podijelim i svoje iskustvo. Izgubila bebicu u 8t trudnoce, smeđi ocjedak počeo negdje tri četiri dana nakon što sam saznala da sam trudna, nisam se zabrinjavala. Kad sam došla kod svoje ginice, živu me isprepadala, dala mi progesteron i rekla ako se ponovi jako krvarenje pravac hitna. Koji užas. Kad mi se ponovila, bila sam uvjerena 100% da sam izgubila trudnoću i nisam se uooće mogla sabrati. Kad sam došla na hitnu, pregledali su me i rekli da je trudnoća još tu i da se ne brinem, da to ne mora značiti da ću izgubiti trudnoću. Inače sam pozitivna i optimistična osoba i otad san se prizemljila i odlučila ne paničariti prije vremena. Kad se dogodi, suočit ću se s tim.

Draga moja, ne znam tko ti je usadio ta misljenja u glavu ili je to samo do tebe, ali imati spontani nije i ne bi nikada trebao biti sramotan. U ovakvim ranim trudnoćama tijelo ti zapravo najcesce radi i "uslugu", u razvijanju bebe doslo je do kromosomske greske, tijelo je to prepoznalo i zaustavilo daljnji razvoj. Vjeruj mi da tvoje tijelo zna najbolje. I nisi jedina, oko 30% prvih trudnoca zavrsi spontanim. Ja se sebe i svog tijela ne sramim i želim ti što prije da se rijesis te ideje iz glave. Isto tako nadan se da ne smatras prijateljice koje su prosle spontani isto manje vrijednima i/li da bi se tribale sramiti. Želim ti svu srecu. 😉

Nisam rekla da je to sramota jer to ne mislim, nego da mi je teško reći na glas drugoj osobi ono što prolazim i ono što mi se dogodilo. Ali ne iz razloga što mislim da me tijelo iznevjerilo i sl. nego zato što se o tome baš ne priča i nemam prilike to reći. Smatram da je pojava neugodnih emocija u početku normalna, al sad ne osjećam sram zbog toga što sam prošla nego jednostavno bi voljela otvorenije pričati o tom, ali puno ljudi ne zna što bi reklo i na kraju mi bude još gore nakon tih rečenica utjehe. 

Sara 🌸
    30. Lipanj 2020. 14:45

maslacak8
    Aha, ispričavam se onda, al uvijek skačem na to, uz sve sto smo prosle, ne tribamo jos sram osjecat u nikakvom smislu. Ali ako imas to u sebi, tu snagu,pricaj, razbij taj tabu. Ja npr to radim, da znas koliko zena se osjeca isto kao i ti. Nekome je lakse pricat a nema kome. Ja mogu svakom odgovorit u vezi toga sto   god da me pita. A moja je obitelj npr takva da su dosta rezervirani, imaju neko misljenje kako se ja osjecam, pa to ne spominju. Iskreno, u tim danima mi nitko nije trebao, nego moj suprug. Otplačeš što imaš i ideš dalje, i kažeš prijateljicama sta ti se dogodilo, da se osvijeste da je to cesto  ako se nazalost njima sutra dogodi i da nije (glupo je rec) najgora stvar na svijetu, ako me razumijes. Makar se ti u tim trenutcima osjecala kao da nikad nista nece bit ok.

Iako i danas kad cujes od nekih, ajme kakva su ovo vrimena, sve vise    se to događa. Nije istina, i prije se događalo ali žene nisu znale, znas kakva je medicina bila prije, a i žene su to onda stvarno smatrale sramotnim. Ipak danas zene pricaju malo vise, al nedovoljno. 
    Dio smo loše statistike, jebiga, život je to. Malo nas je plesnilo, al smo jace, bar se ja tako osjecam. ☺️

PeaceLily
    jesmo jesmo, vec prosli ciklus, ali zeljezo i feritin su mi bili prelosi, ispod donjih granica, tako da nisam nista ocekivala. Ovaj ciklus se imam vec necemu nadat, jer smo dobro pokrili, ali nekako sam ravnodusna, mozda je vise vise obrambeni stav da ne buden puno deprimirana kad dode vjestica. Al dobro, bit ce sta bude. Pridruzi nam se isto na LH trakicama, ako zelis. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Mara Kokosica
    30. Lipanj 2020. 17:25

Ja sam 4.6.uz pomoc tableta imala spontani. Prirodno otislo sve isti dan. I izasla sam kuci. Krvarila 10ak dana pa smedjarila i evo u petak izgleda da sam dobila jer mi je bas prava krv. Do sad traje i inace je obilnija nego prije. Malo me to cudi da je tako uranilo. Pricekala bi kontrolu u 8 pa nastavili

06/20 blighted ovum 8tt.

Bella🌟
    30. Lipanj 2020. 17:40

Sara🌻 (Mrljica)

maslacak8
    Aha, ispričavam se onda, al uvijek skačem na to, uz sve sto smo prosle, ne tribamo jos sram osjecat u nikakvom smislu. Ali ako imas to u sebi, tu snagu,pricaj, razbij taj tabu. Ja npr to radim, da znas koliko zena se osjeca isto kao i ti. Nekome je lakse pricat a nema kome. Ja mogu svakom odgovorit u vezi toga sto god da me pita. A moja je obitelj npr takva da su dosta rezervirani, imaju neko misljenje kako se ja osjecam, pa to ne spominju. Iskreno, u tim danima mi nitko nije trebao, nego moj suprug. Otplačeš što imaš i ideš dalje, i kažeš prijateljicama sta ti se dogodilo, da se osvijeste da je to cesto ako se nazalost njima sutra dogodi i da nije (glupo je rec) najgora stvar na svijetu, ako me razumijes. Makar se ti u tim trenutcima osjecala kao da nikad nista nece bit ok.

Iako i danas kad cujes od nekih, ajme kakva su ovo vrimena, sve vise  se to događa. Nije istina, i prije se događalo ali žene nisu znale, znas kakva je medicina bila prije, a i žene su to onda stvarno smatrale sramotnim. Ipak danas zene pricaju malo vise, al nedovoljno.
    Dio smo loše statistike, jebiga, život je to. Malo nas je plesnilo, al smo jace, bar se ja tako osjecam. ☺️

PeaceLily
    jesmo jesmo, vec prosli ciklus, ali zeljezo i feritin su mi bili prelosi, ispod donjih granica, tako da nisam nista ocekivala. Ovaj ciklus se imam vec necemu nadat, jer smo dobro pokrili, ali nekako sam ravnodusna, mozda je vise vise obrambeni stav da ne buden puno deprimirana kad dode vjestica. Al dobro, bit ce sta bude. Pridruzi nam se isto na LH trakicama, ako zelis.

Da kužim da može biti obrambeni mehanizam. U svakom slučaju držim fige da čim prije ostvarite trudnocu ponovo🤞 meni je isto željezo ispod granice, dobila anemiju u trudnoći i sad na zadnjem nalazu još je bilo tik ispod granice. Pila sam heferol, a sad uzimam Sideral folic koji ima malo zeljeza i ostalih meni potrebnih stvari. Piješ li ti što za željezo?
    Znam za lh trakice, malo popratnim ,a aktivnije sam na forumu Tko planira i radi na bebi, hvala na prijedlogu🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.