Cure koje ste bile na medikamentoznoj obradi, koliko ste dugo u bolnicu isle na preglede? Ja vec 2x dakle 2 tjedna i ceka me i iduci jer to ciscenje kod mene jos traje sitno jos izlazi...
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Working_mom, kod mene su sumnjali na vanmater trudnocu sve dok nisam pravo prokrvarila i zavrsila na hitnoj radi bolova. Plod se nije vidio ni na jednom uzv, a u 6 dana me pregledalo vise doktora sa vise uzv-a. A beta je padala ali jaaako sporo sve do dana kad je krenula krv, odmah drugi dan je beta pala za vise od pola. U srijedu prije krvarenja je bila 300 i nesto, a u petak 109 ako se dobro sjecam.
Zato meni nisu dali ni tabletu niti me slali na kiretazu jer nisu znali kakva je trudnoca i gdje je plod. Ali kad su mi napravili uzv kad sam pocela krvariti sa jakim bolovima su potvrdili da je normalna trudnoca i da je kompletni spontani pobacaj. Isto mi je potvrdila sljedeci dan druga doktorica.
A sta su tebi rekli, koji je postupak dalje? Jesi sad u bolnici ili?
Vjerujem da ti je uzas jer to sve tako dugo traje. Ja sam na nekom od pregleda pitala dokt koliko to sve moze trajati, to cekanje da se nesto dogodi pa makar bilo krvarenje, ona je rekla da moze potrajati i do mjesec dana, ja sam bila u soku.
Doma sam. Trebala bih lezati u bolnici, ali zbog cirone i svega oko tog, doma sam. Svaka 2 dana idem gore na pregled i vadjenje bete. Rekla je doc da je hospitalizacija nuzna za bete iznad 100, meni je jucer bila 111.
Jesi ti to na Svetom duhu? I mene su tako vodili, rekli da bih inace ostala u bolnici, al eto corona...
Merkur. Potpisala da idem doma na svoju odgovornost. S time da ne krvarim, nemam bolove, krvna slika super, uvz super. Nadam se da ce jos padat pa da necu morat ici svaki drugi dan
Nakon 2 spontana u roku godinu dana, napravila sam ove nalaze:
Kks, pv, aptv, fibrinogen, guk, brisevi, v leiden, protrombin, antitrombin, protein c, protein s, lupus antikoagulans lac, antikardiolipinska antitijela, anti beta2 glikoprotein. Od ovog je sve ok, samo imam pai 1 homozigot 5g al za to se ne daje terapija. Stitnjacu sam imala pod kontrolom zadnju trudnocu. Dokt je sad rekao da jos obavimo i partner i ja kariogram. Sta ste vi jos obavljale da trazim jos sto fali jer za kariogram se ionako dugo ceka.
Drugo pitanje, ako je sve ok i za sad se nije nista otkrilo, dal da cekamo kariogram ili mozemo i u meduvremenu u akciju. Ne zelim cekati predugo nakon spontanog, bio je u 3. mjesecu, a citala sam da je tijelo spremnije na trudnocu ako se desi blize spontanom, a nama proslo vec 4 mjeseca 😞 Bojim se da smo izmedu prve i druge trudnoce predugo cekali i ne zelim da se opet isto desi.
Korina pozdrav... Zao mi je zbog gubitka trudnoce. Prvo ovo sto pises da je veca sansa nakon trudnoce i je i nije istina. Ako i je veca sansa dal bi ti bila mirna a da neznas zasto gubis trudnoce. Ne gubis ih jer je razmak velik nego zbog nekog xyz razloga. Ja sam imala 4 spontana i bili su i veci i skroz mali razmaci. Pravi uzrok nije nadjen al sam bila pod terapijama da vi iznjela trudnocu nakon ivf postupka kojih je isto bilo nekoliko. Ne zelim te plasiti negi samo kazem da bolje obavi pretrage bar da znas na cemu si.
Kariograme smo mi radili na Klaicevoj i tamo smo onda bili dibila jako brzo termine pa si provjeri ako nisi vec dal bi tamo prije dosli na red. Ja sam pai-1 heterozigot sto je jeos blaza mutacija pa su me opet dtavljali na andol 100 do 7 tjedna trudnoce, a od 7tt na injekcije heparina. Drugo koje ste krvne grupe ti i partner. U nekom malom promilu ako je zena 0+, a muski A ili B - moze doc do odbacivanja ploda za to je terapija decortin (tj kortikosteriodi koji tebi smanje imunitet da ne odbije plod). To su sumnjali kod nas na kraju da je razlog pa sam pila decortin do 12 tt. Jos uzrok moze biti mali broj progresivnih spermija i/ili morfoloski losi spermiji tako da za to bi partner trebao spermiogram odraditi svakako.Riješenje je ivf postupak. S time da ako nesto nije ok bi partner onda trebao daljnju obradu.
Uz to dobro je provjeriti vitamin D, vitamin B6, folnu kiselinu... Kod svega toga ako su vrijednosti snizene moze doc do stvaranja losije jajnih stanica pa i losijeg embija. To se suplementima rijesi s time da treba 3 mj da se stvore jajne stanice koje su kvalitetne onda jer toliko traje njihov proces stvaranja.
I napraviti bi trebala torch, da nije u pitanju neka od bolesti tipa hepatitis ili tako nesto.
To bi bilo otprilike to, ako se jos sto sjetim napisem. Zelim ti puno srece i uspjesnu iducu trudnocu!
Grizli hvala na komentaru. Pusem i na hladno s tim vremenskim razmacima jer me strah ako je sve dobro da si radim medvjedu uslugu sa cekanjem. Ali imas pravo, bolje sve provjeriti, ne mogu samo sa figom u djepu dalje...
Onda trazim vitamine, folnu, torch i za mm spermiogram.
Moj ginekolog ne da nista za pai 1 hom 5g, morat cu trazit dalje, vidit koji gin bi mi dao terapiju. Ako si iz zg, imas preporuku za gin?
Ni meni nije moja gin dala nista za pai-1, tek kad smo zavrsili na potpomognutoj onda mi je tamo gin preporucila, a ja sam naknadno isla hematologu pa mi isto preporucili, a u trudnoci je onda moja gin rekla ajde da misljenje da i ginekolog spc hematolog jer je ocekivala da ce mi ukinut andol međutim zena je bila skroz razumna i napisala preporulu za heparinske injekcije iako nemam dijagnozu za njih i morala sam ih kupovati jer preko hzzo pravo imaju samo oni sa opravdanom dijagnozom.
Ako ti je dr opce prakse bolji mozes od njega dobiti uputnice za vitamime i torch. A spermio za muza mu daje njegov dr opce prakse.
Nisam iz Zg tako da nemam bas neke preporuke za Zg. Jedino sto sam privatno ginekoloski radila u Zg bilo je u poliklinici Beta i tamo su super mi bili.
E da jesi vadila spolne hormone između 2 i 5 dana ciklusa?
Nisam vadila spolne hormone, trazit cu i to gin.
Ovo sam nasla sad o tome
Analize spolnih hormona rade se iz krvi koju je potrebno vaditi od drugog do petog dana menstrualnog ciklusa (FSH, LH, E2), 20.-22. dan ciklusa (Progesteron), u svim fazama ciklusa (Testosteron, Prolaktin).
Pa cu pitat opcenito za spolne hormone, neki se vade i kasnije tijekom ciklusa. Vidjet cu koje ce me sve poslat vadit.
Meni danas 8 dan da krvarim. Doduse sad je manje. Inace mi menst traje max 5 dana. Je li to normalno ? Nemam bolova.
06/20 blighted ovum 8tt.
Sortiraj odgovore
Najstariji