Korina pozdrav... Zao mi je zbog gubitka trudnoce. Prvo ovo sto pises da je veca sansa nakon trudnoce i je i nije istina. Ako i je veca sansa dal bi ti bila mirna a da neznas zasto gubis trudnoce. Ne gubis ih jer je razmak velik nego zbog nekog xyz razloga. Ja sam imala 4 spontana i bili su i veci i skroz mali razmaci. Pravi uzrok nije nadjen al sam bila pod terapijama da vi iznjela trudnocu nakon ivf postupka kojih je isto bilo nekoliko. Ne zelim te plasiti negi samo kazem da bolje obavi pretrage bar da znas na cemu si.
Kariograme smo mi radili na Klaicevoj i tamo smo onda bili dibila jako brzo termine pa si provjeri ako nisi vec dal bi tamo prije dosli na red. Ja sam pai-1 heterozigot sto je jeos blaza mutacija pa su me opet dtavljali na andol 100 do 7 tjedna trudnoce, a od 7tt na injekcije heparina. Drugo koje ste krvne grupe ti i partner. U nekom malom promilu ako je zena 0+, a muski A ili B - moze doc do odbacivanja ploda za to je terapija decortin (tj kortikosteriodi koji tebi smanje imunitet da ne odbije plod). To su sumnjali kod nas na kraju da je razlog pa sam pila decortin do 12 tt. Jos uzrok moze biti mali broj progresivnih spermija i/ili morfoloski losi spermiji tako da za to bi partner trebao spermiogram odraditi svakako.Riješenje je ivf postupak. S time da ako nesto nije ok bi partner onda trebao daljnju obradu.
Uz to dobro je provjeriti vitamin D, vitamin B6, folnu kiselinu... Kod svega toga ako su vrijednosti snizene moze doc do stvaranja losije jajnih stanica pa i losijeg embija. To se suplementima rijesi s time da treba 3 mj da se stvore jajne stanice koje su kvalitetne onda jer toliko traje njihov proces stvaranja.
I napraviti bi trebala torch, da nije u pitanju neka od bolesti tipa hepatitis ili tako nesto.
To bi bilo otprilike to, ako se jos sto sjetim napisem. Zelim ti puno srece i uspjesnu iducu trudnocu!

Grizli hvala na komentaru. Pusem i na hladno s tim vremenskim razmacima jer me strah ako je sve dobro da si radim medvjedu uslugu sa cekanjem. Ali imas pravo, bolje sve provjeriti, ne mogu samo sa figom u djepu dalje...
Onda trazim vitamine, folnu, torch i za mm spermiogram.
Moj ginekolog ne da nista za pai 1 hom 5g, morat cu trazit dalje, vidit koji gin bi mi dao terapiju. Ako si iz zg, imas preporuku za gin?
Ni meni nije moja gin dala nista za pai-1, tek kad smo zavrsili na potpomognutoj onda mi je tamo gin preporucila, a ja sam naknadno isla hematologu pa mi isto preporucili, a u trudnoci je onda moja gin rekla ajde da misljenje da i ginekolog spc hematolog jer je ocekivala da ce mi ukinut andol međutim zena je bila skroz razumna i napisala preporulu za heparinske injekcije iako nemam dijagnozu za njih i morala sam ih kupovati jer preko hzzo pravo imaju samo oni sa opravdanom dijagnozom.
Ako ti je dr opce prakse bolji mozes od njega dobiti uputnice za vitamime i torch. A spermio za muza mu daje njegov dr opce prakse.
Nisam iz Zg tako da nemam bas neke preporuke za Zg. Jedino sto sam privatno ginekoloski radila u Zg bilo je u poliklinici Beta i tamo su super mi bili.
E da jesi vadila spolne hormone između 2 i 5 dana ciklusa?

Nisam vadila spolne hormone, trazit cu i to gin.
Ovo sam nasla sad o tome
Analize spolnih hormona rade se iz krvi koju je potrebno vaditi od drugog do petog dana menstrualnog ciklusa (FSH, LH, E2), 20.-22. dan ciklusa (Progesteron), u svim fazama ciklusa (Testosteron, Prolaktin).
Pa cu pitat opcenito za spolne hormone, neki se vade i kasnije tijekom ciklusa. Vidjet cu koje ce me sve poslat vadit.
Meni danas 8 dan da krvarim. Doduse sad je manje. Inace mi menst traje max 5 dana. Je li to normalno ? Nemam bolova.
06/20 blighted ovum 8tt.
korina tako nekako i ja...ne bih dugo cekala morat cu sad na sve pretrage. Za kariogram sam se narucila u Klaicevu ceka se mjesec dana broj je 4600-104 naruce te preko telefona zvati od 10 do 14h. Meni je tek 2 tjedna od obrade s tabletom pa ne mogu jos ni raditi nikakve pretrage, rekao mi gin da malo pricekam. Ali svakako cu napraviti briseve, ogtt i inzulin nataste i nakon 2h, spolne hormone i stitnjacu iako to mi sve bilo ok. To mi preporucio dr.Škvorc iz Samobora kojeg jako hvale i kad skupim nalaze idem kod njega.
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Meni danas 8 dan da krvarim. Doduse sad je manje. Inace mi menst traje max 5 dana. Je li to normalno ? Nemam bolova.
Meni to traje vec 14dana..iako umazad 5 dana smeđarenje. Ma da treba neko vrijme da sve izađe.
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Bok cure, evo mene po drugi puta na ovoj temi.. danas drugo vadenje bete pokazalo nikakav porast, s 23 000 na 25 000 i rekao mi je da to nazalost nije dobro, niti se po uzv nista se nesava, plod se ne vidi a po zadnjoj M mi je 7+6. Uglavnom, poslao me doma i rekao neka cekam pocetak krvarenja da me ne mora slat na kiretazu. Smedi iscjedak imam vec 3 dana. Prvi puta, prosle godine isto u ovo vrijeme sam se sama ocistila bez kiretaze.
E sad mi u glavi milijin pitanja, kako,zasto opet, sta sad? Uzas, srce mi oce puknut 😥😥
JA - 31, MM 34
Radimo na bebi od 6/2019
Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.
Bok cure, evo mene po drugi puta na ovoj temi.. danas drugo vadenje bete pokazalo nikakav porast, s 23 000 na 25 000 i rekao mi je da to nazalost nije dobro, niti se po uzv nista se nesava, plod se ne vidi a po zadnjoj M mi je 7+6. Uglavnom, poslao me doma i rekao neka cekam pocetak krvarenja da me ne mora slat na kiretazu. Smedi iscjedak imam vec 3 dana. Prvi puta, prosle godine isto u ovo vrijeme sam se sama ocistila bez kiretaze.
E sad mi u glavi milijin pitanja, kako,zasto opet, sta sad? Uzas, srce mi oce puknut 😥😥
Baš mi je zao😔🥺 nema tih riječi koje bi te sad utjesile. Iskreno od srca žao mi je i nadam se da ti se više nikada tako nešto neće ponoviti 💕
👱♀️34, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️adenomioza
👱35, sve ok
3× operacija endometrioze, 5 godina ttc
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (Femara,Menopur,Ganirelix,Ovitrelle) - 2🐣 - nema ❄️ vraćena morula- pozitivan test➕️ 8dpt- beta 4.7❌️
2025/ 2.IVF - dugi protokol (Decapeptyl,Menopur,Ovitrelle) - 9🐣 - 2❄️, ET- 1⏳️beta 11.11.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji